Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Jaskyne Dobra Voda

Diskusná téma Jaskyne Dobra Voda

Pri jednej fotke som sa dozvedel že v chotari obce dobra voda sa nachadza až 21 jaskyn. Kedže v okoli dobrej vody sa pohybujem často, bol by som rad ak by niekto podal blyžšie informacie. Zaujimaju ma hlavne jaskyne, zavrty, jazierka a dalšie zaujimave miesta.

Za odpovede a informacie budem velmi povdačny.

Cthulhu23

Zdravím, vie niekto gps súradnice jaskyne Markov Kút? Vdaka.

Simon Abel

Ahoj,tiež by som mal záujem o informácie v okolí Dobrej Vody,bol by si ochotný mi niečo poslať,mapu s jaskynami,alebo čo by sa dalo.Chodievam do jaskyn borinskeho krasu,ale občas zavítam aj do DV. a chcel by som tam obajviť nove jaskyne ktore nepoznám.
môj mail: sasimonabel@gmail.com
dakujem

Vladvlad

Rado sa stalo.
No to teda bude, je to na kopci, bez cesty, čiže iba tlačenie lesom hore svahom, nedoporučujem na biku.

Robo

Dakujem za ten zoznam ;)

K tomu skalnemu oku sa už dlhšie chystam, dufam že nebude velky problem dostat sa tam na biku :)

Vladvlad

Za kaplnkou, nie je v pravom zmysle slova jaskyňa, ale skôr taký otvor, možno si tam už bol, je to presne pod týmto skalným útvarom hiking.sk/…/male_karpaty-male…
V zozname nie sú uvedené presné lokality iba názvy.
Tiež to tam poznám "celkom dobre", ale nie tak dobre ako by som si predstavoval :)

Robo

Vdaka za informacie, ten speleologicky zoznam ma dost zaujima, ak by si bol ochotny možeš mi to poslat na mail jaskooo@azet.sk Dakujem
Aspon budem moc podnikat vylety ku konkretnym miestam.

Ešte by som sa opytal na jaskynu Za kaplnkou...mohol by si udat presnejšiu polohu. Stači stručne, poznam to tam celkom dobre, zorientovat sa budem vediet :)

Dakujem

Vladvlad

Zhodou okolností je to moja fotka :), mohol si to napísať k tej fotke.
K jaskyniam, vyvieračkám a závrtom : samozrejme sa nejedná o jaskyne typu "Dobšinská, Demänovská", ale menšie či väčšie otvory do hĺbky zeme. Jednoducho popísané sú v rôznych speleologických zoznamoch, ak je záujem, môžem sem dať tie z Brezovských Karpát.
Ak si často v okolí Dobrej Vody tak vieš, že tento kraj má mnoho pekných miest. Dobrovodský kras, ako aj jeho názov napovedá má typické krasové formy reliéfu, samozrejme nie v takých mierkach ako v iných pohoriach.
Konkrétne miesta :
fotka závrtu, ktorý je tu publikovaný hiking.sk/…/male_karpaty-zavr…
V okolí je ich niekoľko (Hlboký dol, pod Červíčkou, Vrátne, medzi Vrátnym a Klenovou), ďalej sa dá vidieť aj na Cínovci. Vyvieračky Pod skalkami (Schovávací a Kamenný stok), Ľahký kameň, Pod Mariášom a mnohé iné.
Jaskyne (otvory) Slopy, Za hradom (zle pomenovaný Markov kút), Za kaplnkou, Pod Širokou, a iné. Ja tiež nepoznám polohu všetkých, to by ti povedal ten, ktorý ich zameriaval. Ťažko sa vysvetľuje presná poloha, možno cez GPS, ktoré ale nemám.
Dúfam, že oceníš tento dlhý príspevok :)

Robo

Ahoj vladvlad, bola to konkretne tato fotka: hiking.sk/…/male_karpaty-jask…

Dost ma zaujal ten počet jaskyn, v podstate okrem jaskyne Slopy som žiadnu inu nenašiel. Markov kut som hladal bez vysledku :(. Na niektorych strankach som sa dozvedel o tom že su aj ine jaskyne, ale podrobnejši popis tam nebol.

Za informacie velka vdaka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov