Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tri dni pod Poľanou

Diskusná téma K článku: Tri dni pod Poľanou

Po roku plánovania sa nám konečne zhodol termín s kamarátom a my sme vyrazili na trasu, ktorá síce nie je v kategórii tých „populárnych“, ale tak či tak zahŕňa kus stredu Slovenska a nám, už menej náročným, by aspoň podľa mapy mala vyhovovať. Naša trasa začínala v Banskej Bystrici a neplánovane skončila vo Zvolene.

Dady

tiez ma napadlo, preco taka zufala trasa... Boro, spomen si na svoje vandracke roky a nedrz sa tak urputne znaciek :-P

Svatopluk stepanek

pre aduska - blahozelam,
a tisko zavidim / aj ked to nie je pekne /
tesim sa na clanocek a obrazky

Adushka

Tak som sa zasmiala, lebo ked vysiel tento clanok, tak sme prave doplanovali s Matusom svoje potulky krajom Polany, z ktorych sme sa prave vratili. Peknych 5 dni aj s cestou sme pobudli na casti Rudnej magistraly Detva - Polana - Vepor - Hrb - Tri Vody - Zakluky - Obrubovanec - potom mimo znacky Kamenista dolina a Sihla - Lom nad Rimavocou - Ciertaz - sedlo Prasiva - Bykovo - Tanovo a dole po zelenej do Hrinovej. Snad sa nam podari zosmolit aj nejaky clanocek, fotodokumentacie mame habadej! :)

Svatopluk stepanek

pre boro - trasa naozaj
troska cudna. ale aj pre mna je polana taka nostalgia za mladostou
pre dasa - pekny vyletik,
snohy a biele vody su dve pekne osady. prvy raz som bol na snohach
ked som v zime siel z ocovej na polanu po zelenej a cervenej a potom z kopca bez znaciek na snohy a skoncil na verande chatky na batkovej

krasny kraj

Eskimo

Ja som bol na Poľane akurát včera (7.7.) a keď som sa podpisoval do vrcholovej knihy a listoval si v nej (resp. hľadal kde je ešte aspoň trochu voľného miesta), naďabil som na záznam "29.12.2007 - krásna inverzia - Ľubo & Soňa - HIKING.SK" :-) Vyhotovil som aj dokumentačné foto, bohužiaľ len toho zápisu a nie tej inverzie...

A inak čo píše Boro o Hrochotskej doline je svätá pravda, šľapať vyše 2 hodiny po tom asfalte je na šľaktrafenie... o cca. 9:40 som vyrazil z Hrochote a do 11:20 som mal pod nohami stále len asfalt - nečudo, že som sa potom dal zlákať žltou skratkou do sedla Priehybina... spätne si ale myslím, že to nebola až taká veľká výhra, lebo aj s kufrovaním mi výstup po žltej trval len o málo kratšie než po modrej a pri križovaní početných potokov som sa perfektne zablatil... napriek tomu to bol fajn výlet.

Dasa

tento rok sme uskutočnili prvý ročník prechodu banská bystrica- snohy (južné úpätie Poľany)... toť článok z predchádzajúceho nultého ročníka :)http://dasasimkova.blog.sme.sk/c/147289/Tour-de-Banska-Bystrica-Snohy.html

Boro

Ja viem, chalani, že to nebolo až tak dobre naplánované. Ale akosi sa mi tam vnútila nostalgia a zdravý rozum zostal kdesi v .... No čo už. Ale jeden pozitív to má. V Hrochoťskej doline som po vééélmi dlhom čase videl zasa typické slovenské senníky, ktoré kedysi zdobili všetky slovenské lúky a hole. Tie boli vždy našími vítaními nocľahárňami.

Bikemartin

Matúš to presne trafil - trasa pre bicykel. Dokonca úsek Mičinské lúky - Hrabová je časťou trasy cyklomaratónu Vlkohron.

Mal si šťastie na ten stop pod Kyslinkami, lebo tých cca 10km po asfalte do Hrochote je dosť nuda aj na bajku. Keby tak fungovala železnička Kyslinky - Vígľaš, to by bola iná jazda ;-)

MatusM

Ale nooo, Boro, nielen oddaní, aj ten vtip sedí, miestami:) Najmä keď si načrtnete trasu spoly pre bicykel a potom achkáš kvôli asfaltu :-) .. dúfam, že teraz ma počasie nečíta, keď napíšem, že sa na 3 dni pod Poľanou (z inej strany) tešíme aj my.

Mivym

Opäť skvelý článok. Na Polane som bol asi pred 2-3mi rokmi.Pobudli sme tam týždeň a pochodili čo sa dalo,je to naozaj pekný kút Slovenska.Apropó:ako ti dopadla beseda v knižnici v SI?Škoda,že som ju nestihol a sám som im ju tam navrhol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov