Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh vo V.Tatrách

Diskusná téma Sneh vo V.Tatrách

Ahojte.Viete mi niekto povedať čo je vo Vysokých Tatrách už schodné bez väčších problémov zo snehom? Vďaka.

Adushka

Chystame sa do Tatier teraz od soboty a co mame info napr. z Teryny, tak ludia uz cez sedla chodia. Dalsie info, ktore mam od Funttomasa (vsak sam urcite tiez napise), je fakt, ze tuto sezonu ostalo vela snehovych poli, viac nez ine leta, takze treba byt opatrny. My trebars chceme na Jahnaci a urcite si budeme brat aj cepiny.

G_plus

nazdar "tatranci",
my sme boli v Ta3 cez w-end, takže:
v dolinách sú snehové polia, ideálne napr. na chladenie piva :-), v pohode sa dajú prejsť i keď v polovičných topkách može byť problém.
Ak chcete ísť hore treba zobrať návleky, palice, niekde sa budú hodiť aj mačky... Treba rátať s "čas. posunom" hore zúri apríl :-) doslova.

Kaspy

zajtra sa chystam na Slavkovsky, tak dufam ze je to tam uz vytopene...info napisem.

Nina_z

Ahojte, chystáme sa cez víkend na Rysy a odtiaľ dole Poľskou stranou. Má niekto informácie ako je to schodné v prípade snehovej pokrývky? Dobrú obuv, návleky a palice máme. Mačky nie.

Nesto

aktualne info o rysoch najdes tu chatapodrysmi.sk/

my sme boli cez vikend lyzovat v malej studenej, vsetky zlaby su pod snehom odporucam macky zobrat

Nina_z

Dík, nesto, stránku chaty som už pozerala, aktualizujú to každý týždeň, tak to dosť pomôže. Len tá Poľská strana mi nie je jasná, nikdy som tade nešla...

Nesto

v severne zlaby budu urcite pod snehom, a kedze tam moc slniecko nezasvieti bude to asi dost tvrde, jedine ze by teploty boli vyrazne nad nulou, ale bez maciek a cepinu by som tam nesiel.
najlepsie ked zavolas viktorovi na chatu.

Nina_z

Diky nesto. My tam v sobotu vlastne spíme, tak sa Viktora popýtam priamo, čo si o tom myslí a prípadne na nedeľu zmeníme plány a pôjdeme niečo schodnejšie.

Nesto

ok , pekne si to uzite,
na vasom mieste by som bral lyze :)

G_plus

Pre kaspy:
Slavkovsky je uplne v pohode, boli sme tam v nedeľu. Dole v Studenej je to o inom...

Psyloo

@ nina_z - z PL strany Rysy su ovela narocnejsie ako zo SK. z SK je to vlastne prechadzka oproti Pl strane. Ak nemas macky a dokonca aj cepin (retaze na PL strane prepodkladam, ze budu pod snehom, hlavne ze minuly tyzden dost vydatne v Tatrach snezilo a severne zrazy urcite su este pod snehom, bude to v zlaboch zladovatele a tvrde) Bez maciek by som to urcite nesla. A este rataj s tym, ze od Morskeho Oka do Palenicy Bialczanskiej je obchadzka kvoli uprave asfaltky. Treba ist cez Dolinu 5 Stawow Polskich. Stav snehu a vystrahy na Pl strane sleduj na tpn.pl

Nina_z

Psyloo, veľmi pekne ďakujem za ucelené informácie. Vyzerá to, že to asi odložíme na jeseň. S mačkami a cepínmi nemáme skúsenosti, tak načo zbytočne pokúšať. Počasie na víkend hlásia tiež dosť zlé :-(

Gsmmania

@G-plus: Slavkovsky v pohode, je na chodniku sneh, suvisle ? da sa obist ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov