Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh vo V.Tatrách

Dana

my sme boli v sobotu teryna, výstup do sedielka,chceli sme hrebeňom širokej veže do priečneho ale sme to v sedielku otočili,ženili sa tam všetci čerti,výstup do sedielka s mačkami, ale niektorí vyšli aj bez,podmienky v severných svahoch ako v zime.

Sifón

Vďaka všetkým za doterajšie info. Neviete náhodou ešte ako vyzerá konkrétne Bystrá lávka a Mlynická s Furkotskou dolinou? Ď!

Peter61

nina_z, take jedna rada na "prahu leta": v zime chodit take VhT tury, ktore dobre poznas ( a v rovnakom smere) za letnych podmienok. :-)

Nina_z

Peter, troska nam to leto tento rok ale zavarilo. Minuly rok sme o tomto case boli v Zapadnych a hore teda neboli take bojove podmienky ako su teraz. V lete (jul,august) sa snazime Tatram vyhybat pre navaly turistov... tak asi ostava cakat na jesen :-( a zatial zamierit k inym pohoriam. Rozhodne sa nemam chut objavit na strankach HZS ako dalsi pripad...

MatusM

Nina, toto presne pasuje aj na nas, zial...

Ak by sa niekto predsalen chystal do Tatier, tak cerstve info - Krivan je uplne zlezny a bez snehu. Ale predpoved pocasia je humus:(

MASH

V piatok 3.7. sme šli Bielovodskou dolinou a chceli sme ísť na Východnú Vysokú a zísť k Sliezskemu domu. Ráno krásne, okolo obeda nás chytila búrka pred Zamrznutým plesom. Vidieť bolo tak na 5 metrov, niektoré značky sú ešte pod snehom, ale dalo sa po snehových poliach celkom dobre chodiť až po križovatku pod Poľským hrebeňom. Ako vyzeralo tých posledných 100 m hore na PH neviem - nebolo vidieť... Tam sme to otočili cca 30m pod križovatkou.

F-rock

Isel som to v sobotu
4.7
Od krizovatky pod PH po PH snehove pole, schodne bez maciek.

Pinciotti

Takže info po víkende - Rysy a Kôprovský štít bez problémov a bez snehu /trochu cestou na sedlo Váha, ale máličko/. To isté aj Končistá, ale do klasických sediel by som sa bál, kvôli traverzu snehových žľabov...Tam by som ešte stále počkal.

Vrana

11.7. trasa Strbske pleso - Hincove pleso, bez snehu,

vizualne bez snehu aj Koprovske sedlo, Koprovsky stit, Ostrva, ...

12.7. trasa Smokovec -Slavkovsky Stit bez snehu,

vizualne bez snehu Prielom od Zbojnicky,
na traverze Javorovych stitov od Priecneho sedla na Zbojnicku este snehu dost, Ladove pleso vo VS doline dokonca zamrznute!

Gsmmania

Prielom od Zbojnicky sa mi vizualne 14.7. so Slavkovskeho stitu nezdal bez snehu, prave naopak, brutal snehove pole.

Vrana

Kukol som teraz fotky z vrcholu a chodnik na Prielom je cisty. Sneh je vlavo dalej od chodnika.

Olio

Ahojte, vie niekto ako to vyzera v sedle Sedielko so snehom? Buduci tyzden planujeme prechod z Javorovej do Malej studenej doliny a bez maciek. Dik!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov