Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Fotky mesiaca máj

Diskusná téma K článku: Fotky mesiaca máj

Fotoserver PHOTOBOX.SK opäť zhodnotil vybrané výtvory, ktoré ste pridali v priebehu mesiaca mája do tunajšej galérie. Dnešný výber je poňatý trochu na divoko, ale viac-menej opäť v ňom nájdeme hlavne výborné fotografie alebo snímky, ktorým k dokonalosti chýba vážne už len kúsok.

MatusM

Teším sa na Fotky mesiaca jún:) Zajtra?

Misou

Reklamné tabule ako aj množstvo odpadkov špatia celé Slovensko, niekedy to vypadá na názov "Reklamné smetisko". Keď bola na návšteve Jej Veličenstvo Britská kráľovná odstránili všetky reklamné tabule z Popradu po Starý Smokovec, onedlho boli obnovené ešte vo väčšom množstve.

Na túto tému som poslal aj skôr záber hiking.sk/…/vysoke_a_beliansk… táto téma zaujala budem v .tom v tom pokračovať

Peter61

Dufi, diky za info, dajak som pozeral viac na obrazovu stranku a nenasiel (lebo som nehladal) som EXIF data, teda pri rychlom precitani sa mi to zdalo ako dajaky preklep.

Dufi

rbr69: Nikde som nepisal ze bol pouzity HDR soft. Vsade pisem o "technikach HDR". HDR, cize High Dynamic Range alebo vysoky dynamicky rozsah. HDR programy vyuzivaju dostupne upravy standardnych grafickych programov...ci uz su to upravy jasu, kontrastu, selektivnych farieb atd atd. Samozrejme ich specialitou je tzv. "Tone mapping", ale to uz ideme mimo clanok. Takze este raz..nepisem o HDR softe ale o technikach HDR :)
Peter61: 82 mm objektiv je definovany ako teleobjektiv, cize dlhsi objektiv ako je tzv. "normalny" (cize ten, ktory zobrazuje uhol tak ako ludske oko). 82mm vsak znamena ekvivalent na 35mm film (alebo Full frame cip). Pri mensom cipe je to ina hodnota, pretoze na scenu vstupuje tzv. "crop faktor", cize prepocet (v danom pripade to bolo tusim 1,5...cize pouzity objektiv bol nejakych 52 mm). Ciselna hodnota dlzky ohniskovej vzdialenosti pre kinofilm (fullframe cip) sa udava preto, ze sa to za dlhe obdobie pouzivania kinofimu stalo akymsi standardom). Problematika na dlhsie :)
Maverick: vdaka...dobre si to odfotil...

Maverick

May peace be in Slovakia: Nech je mier na Slovenku. Mierové stĺpy priamo pod vrcholom Kojšovskej hole. Toto miesto sa nazýva aj Mierova hora. Na ploche 340 metrov štvorcových je týchto stĺpov 49. Pricestovali až z Japonska pri príležitosti celosvetového stavania mierových stípov 18.5.1997.

Vorec

Opäť raz vydarený článoček, díky ;-)

Vl

Prosím o vysvetlenie pojmu "HDR techniky","HDR nástroje".Ďakujem.

Peter61

Ahoj, sorry , trocha nerozumiem pri Odvratenej strane technickému komentáru "Dokonca pri tom autor nepoužil klasický širokouhlý objektív, ale mierne tele (82 mm - eq. 35 mm)."

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov