Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Silická planina

Diskusná téma K článku: Silická planina

Prvý májový týždeň patril turistickej dovolenke „Za krásami Slovenska“. Konečne si chcem splniť resty z predošlých rokov a absolvovať kompletný okruh jednou z najpríťažlivejších končín Slovenského krasu – Silickou planinou. Čaká nás krásny slnečný deň plný krajinárskych lahôdok, okorenený výhľadmi, množstvom jaskýň a priepastí.

Axel

Dnesok v okoli Domice: sneh uz len miestami v tieni a v lese. Dost zladovately, ale vyska tak mozno 5cm. Inak pomerne blatisto.
Pred Domicou 3 auta (z toho jedno nase) a zdochnuty pes (nie nas), pred Baradlou poloplne parkovisko, otvorene stanky, ludia s detmi na vylete...

Tomi

private:
× Kružná - Gerlašská skala - Štítnik/Rakovnica
× Jovice - Dievčenská skala - Krásnohorská Dlhá lúka
× Silická Brezová/Silica - Silická ľadnica - Gombasecká jaskyňa
× jaskyne Domica (ideálne, keď sa dá plaviť), Baradla, Vörös-tó barlang (teoreticky sa dá stihnúť aj v jeden deň)
× pekné sú aj Hájske vodopády, ale z Hačavy do Hája sa ide po normálnej ceste, pozor na autá, dá sa spojiť s návštevou peknej Jasovskej jaskyne

Pio

private,
napriklad:
Slavec - Gombasecka jaskyna - Silicka ladnica. To som absolvoval s malymi deckami, ked mali cca 6 rokov.

Private

Planujeme v aprili predlzeny vikend v Slovenskom Krase, s detmi. Mozete mi prosim doporucit nejake poldnove tury (cca 4 hodiny chodze denne) k najatraktivnejsim miestam v narodnom parku? Poldnove tury preto, aby nam ostal este aj cas na prehliadky jaskyn UNESCO. 1 den bude urcite Zadielska dolina s Turnianskym hradom. Dalsi den by mohol byt vylet k Silickej ladnici. Co este? Deti nebavi monotonne slapanie v lese. Vopred dakujem za vsetky tipy.

Atnert

Tak vcera som si ju celu presiel a snehu je tam este dostatok. Zdaleka nie na bezky, ale mokry sneh vyznamne zneprijemnuje a stazuje pohyb. Ale ist sa tam urcite oplati aj v takychto podmienkach :)

Vladeno

Môžem potvrdiť. Dnes som tade prechádzal,i keď len busom.

Axel

Na Soroske je to bez prakticky bez snehu...

Atnert

Nebol nahodou niekto tento tyzden hore na planine? Chcel by som vediet, ci sa tam este drzi sneh alebo je uz vsetko roztopene...

Jnezky

Pekný článok, pekný kraj. Oplatí sa aj na bajku aj okruh zo Sorošky na Sorošku.
Škoda tých vahadlových studní, boli fotogenické a bol v tom aj kus romantiky osviežiť sa v horúcom lete ...

JarinoM

Pekný to kraj,kde moja noha ešte nebola. Tie lúky mi neskutočne pripomínajú Sklenianske lúky na Turci.

Thailon

Axel, na cervenu sa chystam toto leto. Chceme sa na nu napojit z Aggteleku a pokracovat az do Jasova. Takze aj vdaka clanku sa na tesim :)

Zelena je podla mna celkom pekna, no ano, z casti to je les. No su samozrejme aj miesta bez, ktore su nadherne

Poslem Ti zopar obrazkov, pre predstavu.

Axel
Tono, ziadne ovce, bacu ani psov som na Dlholuckom nezaznamenal. Dokonca ani biozvysky po nich, takze neviem, ci sa tam momentalne pasie... Mozno mali ale stanovisko vtedy inde.

Na sokoli hrad sme mali povodne namierene, ale pravdu povediac, na posede pri odbocke popri plynovode sedel nejaky sliediaci podivin. Nejako nas to odradilo.

Tono

Vyborny clanok a ozaj uzasnom kraji! Mimochodom, ja mam na Dievcensku a Gerlsku skalu vyslovene smolu. Na oboch som bol hadam aj 5 x... ale zakazdym ako som sa priblizil do 1 km, bud padla husta hmla, zacalo prsat... ked som po case sa pobral prec zo skal, hned sa vyjasnilo! Take mne pobosorovane miesta!

Nedaleko Silice je Sokoli hrad a priamo v obci stala v minulosti pevnost (areal kostola) a opevneny dvorec (neidentifikatelne miesto pri kostole).

Urcite odporucam navstevu tohto kraja.

PS: Axel, na Dlholuckom salasi je stale v sezone pasenia oviec problem so psami na salasi?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma