Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľký Sokol

Diskusná téma K článku: Veľký Sokol

Roklina Veľký Sokol sa rozprestiera v centrálnej časti Slovenského raja, na západnom okraji planiny Glac. Spolu s turisticky neprístupnou tiesňavou Malý Sokol tvorí NPR Sokol s rozlohou 700 ha. Toto územie predstavuje jednu z najzachovalejších časti NP Slovenský raj. Platí tu piaty, teda najvyšší stupeň ochrany prírody.

Sona

Krasne foto a super clanok :-)Velky Sokol je krasna roklina a prave som dostala hroznu chut ist tam zase v lete....

Boro

My sme to išli od Dediniek proti prúdu Hnilca po červenej a potom prvým potokom doprava po modrej a potom asi po 1 km po žltejvľavo k občasnému prameňu.Odtiaľ sme sa spustili po zelenej do Malého Sokola a touto roklinou až po stretnutie s Velkým Sokolom.Ním sme vystúpali cez Rothovu roklinu na červenú,kúsok po nej a zasa dolu do po žltej do Tomašovskej Belej ,po zelenej dolinou a potom už len krátky ale prudký výšvih zasa po žltej na Kláštorisko. Vážne,takto sme to išli,ale vtedy sa písal rok 1963. Chachachááá.To bolo moje prvé zoznámenie zo Slovenským Rajom a od tej doby som tam bol mnogo,mnogo raz.

Jozok

V Slov. raji som bol s priateľmi pred 4 rokmi a nevynechali sme ani roklinu Veľký Sokol. Viac sa o trasách našich túr dozviete na
toursk.tym.sk$ret

Žec Ivan

Bol som s partiou v Slovenskom raji minulý týždeň a počas troch dní sme okrem iného prešli aj Veľký Sokol. Slovenský raj v zime je oproti letu oveľa tichší - kľudnejší. Nehrozia ani žiadne zápchy na rebríkoch. Vrele odporúčam.

Rudo

Aj pre mňa je to dvanásť výborných fotiek, hotový kalendár z Veľkého Sokola. A dobre sa to číta. Inak povedané - výborný príspevok, vďaka.

Tomáš Horváth

Pripájam aj ja svoju pochvalu. Neviete niekto náhodou, či sa nechystá znovusprístupnenie Malého Sokola ?

Autor

Dik za pochvaly, pracujem na dalsom prispevku zo Slovenskeho raja.
Maly Sokol sa urcite spristupnovat nebude. Je to totiz pre turistov malo zaujimava roklina v porovnani s ostatnymi roklinami alebo susednym Velkym Sokolom, tiez je to zona ticha, kde mozu nerusene prebyvat nase selmy (takychto miest je v Slovenskm raji uz malo).

Ind_jones

Skoda, ze je v Sokolu tolik dreva, pred rokem to bylo uplne ucpane (v horni casti), je to uz lepsi?

Autor

Horna cast Sokola - Rothova roklina je stale zavalena mnozstvom stromov, aj ked to je uz lepsie. Este sa nacakame kym to bude ako pred veternou klamitou.

Jozok

Pred vyše rokom som kdesi začul, že sa plánuje znovuotvorenie rokliny Kyseľ. Je to pravda? Neviete o tom niekto niečo?

Tono

V Hosp. novinach bol nedavno na tuto temu clanok. Takze za znovuotvorenie rokliny Kysel su hlavne majitelia chat, hotelov restauracii a inych zariadeni cestovneho ruchu.
Proti je ochrana prirody.

George

znal by mi dakto nadiktovat presnu trasu ako sa da prejst MALY SOKOL

Jozok

Oficiálne sa do Malého Sokola liezť nesmie...

Axel

Navyse si dovolim tvrdit, ze ak niekto potrebuje presny navod, tak by si mal prechod rovno vyhodit z hlavy... Nerad by som o nom cital na stranke HZS.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov