Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horské poistenie - leto 2009

Diskusná téma K článku: Horské poistenie - leto 2009

Tento týždeň sa začala hlavná letná sezóna a s ňou prichádzajú aj dovolenky na horách. V lete hrozia búrky, zranenia končatín, pošmyknutia na snehovom poli či zablúdenie. Stále platí, že s ohľadom na svoju peňaženku či financie prípadných pozostalých je lepšie sa na zásah HZS poistiť. Na aktuálnu ponuku sa pozrieme v tomto článku.

Peter61

OeAV: upresnenie poistených pohybových aktivít:......."činností spolku" (vrátane súkromných), ktoré sú v súlade s jeho stanovami, ako turistika, horolezectvo, skalolezectvo, lyžovanie, skialpinizmus, snowboarding, kanoistika na divokej vode, kaňoning, horská cykloturistika. Rovnako poistené sú úrazy spôsobené v súvislosti s používaním lanoviek a vlekov.
spôsobené v súvislosti s používaním lanoviek a vlekov.

Tommigun

Ja sa aj toto leto chystam do hor na par dni, predlzene vikendiky :-) Zvykol som si na SMS poistenie v unione lebo je to rychle a dcelkom jednoduche. Zaujimalo by ma ci neuvazuju ponukat sms poistenie nielen do vybranych slovenskych hor ale napr. aj do Alp.

Palo TT

Tu uzemnu platnost poistky maju vsetky SK poistovne? Hajzlici...
To aby si clovek v nich poisteny daval pozor, aby niekde mimo oblasti platnosti poistky nepadol na turistike do nejakej diery, lebo mu mozu dopravit zachranarov HZS vrtulnikom, ako sa to stalo tu:
sme.sk/…/chlapec-padal-patdes…
Asi to nebolo lacne a v podstate SK poistovnami je to nepoistitelne.
By ma zaujmalo, kto to vtedy zaplatil? Da sa branit sudne, ked HZS zasahuje mimo oblasti posobnosti?

Zivan

Idem na 3 dni do Poľských Tatier a chcel by som sa ešte u nás poistiť - tzv. poistenie nákladov na zásah Horskej záchrannej služby. Je to možné? Ak nie, aký spôsob poistenia odporúčate? Alebo to môžem urobiť priamo až na mieste? Neviem či sa to na Poľských horských chatách dá?

Lubo

Zivan, poistenie zasahu HZS ma opodstatnenie iba vtedy, ak ides na uzemie s posobnostou HZS. V Polsku posobia polski zachranari TOPR. Myslim si, ze v Polsku nie je system taky, ako u nas a extra poistenie na ich zasah nie je potrebne. Kedze vsak ide o zahranicie, odporucam okrem europskej karty zdravotneho poitenia mat aj komercne cestovne poistenie + pripoistenie na rizikove sporty.
Poskytuje to napr. UNION a myslim, ze aj ALLIANZ. Idealne bude zavolat na ich infolinky a pytat sa na poistenie pre pripad zasahu v polskych horach a povedat im aj co tam budes robit.

Peter61

Palo TT, zasah HaZZ,HZS mino jej zasahoveho uzemia, takisto ako aj ich ev. letecky transport sa hradia z prostriedkov MV,KU, resp. aj ZP.
Spoplatneny je iba zasah HZS a ev.pouzitie leteckeho transportu zachranarov HZS v zasahovom uzemi HZS. Preto aj poistovne to hradia v zasahovom uzemi.
Voci comu sa chces sudne branit ? Voci zasahu HZS ? Co sa tyka poistitelnosti, PS je 10 - 16 666 €. Ďurková stála 14 000 €.
Ak Ťa zaujíma kto to zaplatil: my všetci, takisto ako aj každého ožrana na diaľnici, ktorý rozmláti seba a x iných. a pod.

Andomakac

Peter - dakujem za info.

Ja som si to hned pozrel ale stiahol som len vseobecne podmienky a ostal som soknuty trosku, vynimku som si vobec nevsimol ale takto je to poistenie celkom OK.

Cize poisteny som vpohode, na zjazdovke aj mimo. Len som tam nenasiel nic take ci plati aj ked porusim navstevny poriadok a sezonnu uzaveru.

Peter61

Andomakac - vo VPP cl.7 sú výluky

Prodi z hiking.sk/…/nove_istenie_na_o… :
Tuto su napr VPP u Unionu: treba si precita, poistit si zasah HZS adekvatne k predpokladanému riziku a nie fnukat nad rozliatym mliekom.

4 all: napríklad "Ďurková" stála 14 000 €, teda pokrývali by to v plnej miere iba Allianz a poistenie členov OeAV. Ostatní majú PS iba 10 000 €, poist.členov JAMES u Allianz 3320 € .

Prodi

Mně nakonec nešlo o pojištění, vždycky se pojišťuji dle rizika, i když člověk musí všechno přečíst, a nejlépe projít internet, protože na pobočce pojišťovny není šance dostat adekvátní info, tam na všechno řeknou ano, ano a doma při luštění těch malých písmenek ve smlouvě člověk zjistí opak.
Tak jsem dneska zjistil, že ty sezonní uzávěry nejsou nějak závazné, prostě porušit je normální, pojišťovna to zaplatí, s kámoši jsme je vždy dodržovali, a při tom je to nesmysl.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum