Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Futura Pro 42

Diskusná téma K článku: Batoh Deuter Futura Pro 42

Batohy Deuter nie je potrebné osobitne predstavovať. Svojimi vlastnosťami, kvalitou spracovania a dlhou životnosťou ich možno radiť medzi top batohy dostupné na Slovensku. Veľmi obľúbený je najmä model Guide, ktorý je vhodný predovšetkým pre horolezcov, či náročnejších skialpinistov. V tomto článku sa však bližšie pozrieme na model pre turistov – má populárny chrbtový systém so sieťkou a svojim objemom je ideálny na víkendovky. Volá sa Futura a má objem 42 litrov.

Peto

Tak tento batoh mam vo vyhlade. Este zvazujem aky objem. Ale clanok mi tento batoh este viac priblizil. Takze vdaka :-)

Lubo

Som rad, ze pomohol.
Keby si mal nejake specificke otazky, rad odpoviem tu vo fore.

Axel

Ja len potvrdim to odporucanie istenia paliciek aj bocnym popruhom. Bezna chodza je OK, no staci nejaka retaz, kde batoh zmeni polohu a palicky vypadavaju.

Merhorn

tato futura to ma taku sietku a chrbat niekolko cm oddeleny od samotneho batohu lubo, vsak?

MatusM

Používam model Vario 50+10 (mám rád spacák vo vnútri) - vynikajúci batoh.

Merhorn

Ja pouizivam model Guide 45, je to super batoh, ma par drobnosti co by som zlepsil ale vcelku to je proti TS co som pouzival neporovnatelne

Peto

No veru, na tu sietku ma upozornoval aj predavac. Ze vraj ak si batoh dam na chrbat, tak sietka sa pritlaci ku chrbtovej casti batoha, takze vraj ten system straca na funkcnosti. Co je na tom pravdy? Ostava tam ta medzera aj nadalej?

MatusM

Peto, vidis to uz na titulnej fotke, ze medzera tam nejaka je. Zalezi, ako naplnis batoh, ale nejaka medzera vzdy zostava, je to obrovska pomoc. Na chrbte sa potim menej, predtym som zvykol prepotit aj stenu batoha a snad aj veci v nom :)

Lubo

To Merhorn:
Ano, ide o sietku, ktora je na chrbte a zadna cast batoha je o niekolko centimetrov oddelena = priestor pre odvetravanie. Je to dosiahnute duralovymi vystuhami, ktore su nasponovane do lukoviteho tvaru.

Peto:
Predavac ma mozno jednostranne informacie. Pri tomto systeme mimoriadne zalezi na kvalite tej-ktorej znacky. Videl som viacero batohov, ktore maju problem aky popisujes. Boli to napr. starsie Ferrino Boulder (nove maju ine vystuhy, ktore by to mali eliminovat) alebo Treksport Netron a dalsie lowcosty.
Podla mna sa vsak pri zn. Deuter nemusis vobec obavat takychto neduhov. Robustnost vystuh ako aj ostatnych casti nosneho systemu je dostatocna. Pri baleni si taktiez treba dat pozor, aby si to neprehnal s precpanim, co moze sposobit problemy. No a v pripade problemu sa to vzdy da reklamovat ... vsak za 2 roky zakonnej zarucnej doby sa pripadny defekt urcite prejavi.

Rony

zda sa mi, ze v clanku nebola spomenuta funkcia prisposobovania batohu vyske postavy - velmi jednoduchy,ale funkcny system(napr. v porovnani s treksportom). Mam Futura Vario 50+10, vynikajuci batoh,super materialy,som s nim velmi spokojny.predtym som mal Ferrino Boulder 40(rovnaky princip chrbotovej sietky),bol som s nim spokojny, ale Deuter je jednoznacne lepsi kvalitou, funkcnostou a komfortom nosenia.ak niekto rozmysla nad kupou, odporucam pozriet internetove obchody v UK, ja som ho tam kupil o viac ako tretinu lacnejsie.

Lubo

Rony,
Deuter Futura Pro 42 nedisponuje moznostou zmeny dlzky pre rozne postavy. Vidiet to aj na fotkach, ze ramenne popruhy nie su posuvne. Tuto moznost ma az vyssia verzia s privlastkom v nazve – Vario. Presne o nom pisal o par prispevkov nizsie Matus a ma aj Tebou spominane nastavenie.

Axel

Upozornujem, ze pre nizsie postavy je k dispozicii aj mensia "damska" verzia s prívlatkom SL.

Adushka

Sice sa v teste spomina model Futura Pro 42, ja mam uz cca 2 roky damsky model deuter aircontact 50+10, a tak maximalna spokojnost ako este nikdy predtym. Chcem preto napisat vsetkym, ktorych odradza vysoka cena batohov (mna tiez odradzala a dost dlho som to riesila), ze investovat sa naozaj oplati. Batohy celkovo maju kopec vychytavok a chrbtove systemy riesene tak dobre, ze ma teraz ani po viacdnovych trekoch neboli chrbat, ako sa mi to stavalo pri inych batohoch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov