Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Samostrel

Diskusná téma K článku: Prístrešok v sedle Samostrel

Pre tých, čo sa túlajú severnou časťou Strážovských vrchov, môže poslúžiť na prenocovanie tento jednoduchý prístrešok, ktorý svojím tvarom pripomína stan. Nachádza sa v bukovom lese pár metrov nad rázcestím v sedle Samostrel. Križujú sa tu zelená značka vedúca z obce Pružina cez Hrubú Kečku (alebo Kačku) na rázcestie pod Strážovom so žltou spájajúcou Čičmany a rázcestie pod Hrádkom.

Tono

Vsedle Samostrel som nebol uz 7 rokov. V tych casoch tam este nic take nestalo, takze ide o ,,novostavbu,,. Viete kto to dal postavit?

Misob

Ano - moze to tam stat taky druhy, treti rok. Ale kto pristresok postavil, netusim... ani tam nie je ziadna cedula, ako niekde byva zvykom.

Bdel

hm, co ja viem tak tam stoji zo 4-5 rokov, aspon sa mi zda, chodievam tadial obcas

Msml

Vyzerá to skvele. Bodaj by takýchto prístreškov bolo v našich horách viacej.

Bachmanturner

cez leto som tam spal, je to uplny luxus, vyzera to ze tam moc ludi nenocuje, vsade naokolo je kopec dreva..

Misob

Chcel by som sa spytat editorov, preco z clanku vypustili zaverecny odsek o casoch pristupu z okolitych obci... alebo zeby som to tam nedal? Lebo v mojom "zdrojaku" su...

Lubo

Clanok som editoval ja a nic take v nom nebolo. Posli mi to na email, pridam to tam.

Tono

Skoda ze zanikla, resp. bola presmerovana zelena znacka z H. Kecky (Kacky) cez Ostru Kecku (Kacku) do Fackova. Isiel som tou trasou v roku 1999, znacenie este bolo celkom vporiadku, len usek zostupu k razc. Fackov - polesie bol trochu problemovy. Preco tento usek zanikol? Neviete?

Ilegal

to vazne? Ak myslime tu istu trasu-teda zelena zo strazova na razcestie pod Klakom. Ja som ju isiel asi v r. 2000, znackovanie bolo biedne, ale nebolo zatrete. Mapu mam este z 90. rokov, tam trasa samozrejme je, nie je tam vsak napriklad trasa cez briestenne a Kortmanku. Myslim, ze by nebolo od veci keby zodpovedny znackari zmenu resp. zrusenie TZT niekde uviedli. Napr na stranke KST.

Tono

Ilegal, ja mam tiez staru mapu, kde znacka je, ale aj novu, kde je uz znacka presmerovana. Aj vtedy neboli znacky zatrete, stali aj tur. smerovniky a boli dokonca useky s velmi dobrym znacenim. Ale boli aj useky, kde som siel ,,naslepo,,. Mas pravdu, bolo by dobre to dat na stranku KST, lebo predsav si, dakde prides, cestujes napr. 350 km a po znacke ani chyru.

Tono

MisoB, ako to je na Hikingu (Hikeplanener). Ake cerstve mas data ohladne zrusenych a novych znaciek. Mam dojem, ze to tu mas premakanejsie ako KST.

Misob

Do Hikeplannera cerpam z dostupnych najcerstvejsich podkladov. Momentalne su to oba turisticke atlasy (VKU aj SHOCart).
O novych znackach sem-tam dostavam info aj od citatelov. Najviac prispel Pietro z jeho okolia - tieto zmeny nie su ani v atlasoch... Do konca roka poslem Lubovi update dat pre HP.
Konkretne ta zelena je vedena vez Kortmanku do Pruziny, spojenie pod Klak zaniklo - ale preco?

Kossuri

Ja som šiel spomínanú trasu v r.1997 (počas prechodu z Oravskej priehrady do TN), v okolí Sádeckého vrchu bol chodník veľmi ťažko prechodný (zarastený mladou bučinou), vtedy som si vravel, že o pár rokov sa tadiaľ nebude dať prejsť. Že by to bol dôvod zrušenia značky? No neviem, veď by stačilo úsek preznačiť. Celkovo to bolo málo chodené, čo je škoda, pretože okolie Hrubej Kečky je veľmi pekné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum