Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Psychicky na dne: Zimný Gerlach 13. júna

Diskusná téma K článku: Psychicky na dne: Zimný Gerlach 13. júna

Dva roky túžby, hľadania parťáka a spolulezca, dva mesiace príprav a štyri týždne čakanie na dobrý termín a správne počasie. Tak vyzeralo časové obdobie „okukávania“ Gerlachu. Dlhé, dlhé čakanie sa zmenilo na tešenie sa pri balení a na čistú radosť pri ceste za naším najvyššým kopcom, vysokým 2654,6 metrov. Dátum výstupu vyšiel na 13. 6. 2009, sobotu. SHMÚ sľubovalo krásne počasie, model Aladin predpovedal minimum zrážok, nejaké mraky, ktoré sa mali na poludnie rozplynúť. Aká bola skutočnosť, sa dočítate už o chvíľku.

FunTTomas

Ach jaj Michal, ty si teda prípad. Presne ten víkend som bol v Tatrách a viem aké premenlivé počasie vtedy bolo. Akurát som bol na kurze inštruktora VhT na Zelenom plese a v sobotu sme išli na Jastrabiu vežu. Počas výstupu sa tak prudko zmenilo počasie, že kým sme prišli do Jastrabieho sedla, tak nakydalo snehu a júnové podmienky sa zmenili na decembrové. Výstupové platne boli pekne zaľadnené, že sme to nakoniec otočili. Kým sme sa vrátili do Červenej doliny, tak mi skoro zamrzli ruky.
Skladám obdiv nad vašou odvahou. Mali ste dobrých anjelov strážnych.

Peter61

Dobra makacka. Daco trocha podobne sme si v trojke uzili minuleho leta horedole Batizovskym zlabom 21.9. (kopa snehu,koncil JAMESacky tyzden, vsade prazdno): zo SD hore za 8,5 h, dole 5,5 hod. Plne gate , ale nespadlo to s nami. Rozbite okuliare od kamena v Batizovskej probe. SMS info manzelke jedneho ucastnika tiez zavadzajuce.
Inac zostup sa moze "vydarit" aj s horskacmi: myslim, ze tito dvaja sli tiez od Tetmajerovho s. hzs.sk/?lang=sk&site=arc…
Dakujeme tym, co odstranili muzikov a znacky.

Jjano

Tiez som to chytil, 13. júna som bol v Roháčoch a pri štvrtom Roháčskom plese ma to chytilo - vetrisko, čo bral dych, zima, a snehová fujavica taká, že bolo vidieť tak na 20 metrov...

Rbr69

Dobre citanie, fajn clanok urcite zivotneho zazitku Miso, odteraz zostan 13.6. kazdy rok doma so svojou milou a so spomienkami ;-)

Peter61

Miso, kasli na rbr69, mas to odskusane, 13.6. bude vzdy anjel strazny v dobrej kondicii a pripraveny na vsetko, POKRACUJ !

Boro

Hlavne, že nie si v štatistikách.

Infrastellar

13.6.2009 sme s kamosom spali na Krivani. Zima bola, to ano. Nemame vybavenie za tisice eur, sme iba amaterski fotografi. Paradne sme si to uzili :)

Snad ti nabuduce pozitivne myslenie zotrva, a nezlomi ta trochu jarneho vetriku a namrazy :)

Thailon

Vyborne citanie ... sa mi to paci, take uprimne, s pokorou.

Bikemartin

Zaujimave, ake rozdielne ohlasy su na tento a tento hiking.sk/…/zimny_chleb.html clanok. Pritom hazard na Gerlachu bol IMHO podstatne vacsi.

P.S. ten hit ´Je to paráda, lehnout si na záda...´ spieval Karel Zich, jestli se nepletu ;-)

Adushka

Tak Miso, vidim, ze s odstupom si svoju skusenost spracoval aj do clankovej podoby. Veru vydareny clanok to je a urcite posluzi ako vystraha, ze pocasie sa s nami dokaze zahrat kedykolvek, mozes byt vybaveny a pripraveny na vsetko a aj tak ta dokaze prekvapit.

Vorec

Smekám klobúk/šatku z hlavy, pecka článok! Na jeden hlt ;-)

Bulat

Pri tych pesnickach ma napadla Brown girl in the ring - z jedneho filmu :)

Igor STRHARSKY

Nerozumiem tomu, preco ste v takomto pocasi pokracovali z Gerlachovskeho sedla (Tetmajerove) dalej po hrebeni hore. Nebolo ovela rozumnejsie zostupit dole do Velickej doliny?

Andomakac

Hory nas naucia mnohemu, ale najlepsie je ked uz je to vtebe. Pesimizmus neni dobry v ziadnej cinnosti, vsak nakoniec ste to zvladli s prehladom, mas kliku ze si mal toho kamosa sebov, ten si to celkom uzival.

Hory su vyzva a po takejto skusenosti ta tam uz hocico nezaskoci.

Pajn clanok, este lepsi zazitok, viac optimizmu xixixi

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov