Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Slovensko-poľské Rysy

Diskusná téma K článku: Slovensko-poľské Rysy

V Tatranskom národnom parku sa dá spraviť viacero krásnych víkendových výletov. Dokonca sa môžete ľahko ocitnúť aj v inej krajine. V tomto článku vám ponúkam opis prechodu cez najvyšší poľský štit Rysy zo slovenskej strany Tatier do poľskej časti.

Peter61

lesytanap.sk/sk/
06.10.2021 10:43 tlačová správa

Skončila sa rekonštrukcia chodníka na Rysy
Tatranská Lomnica (6. septembra 2021) – Tatrzański Park Narodowy už ukončil rekonštrukciu červeno značeného turistického chodníka v úseku Czarny Staw pod Rysmi - Rysy. Obľúbená trasa, ktorá bola okrem víkendových dní od začiatku septembra pre návštevníkov poľskej časti Tatier uzavretá, je už opäť bez obmedzení priechodná.
tpn.pl/zwiedzaj#komunikat-pog…

Peter61

toto vraj prilepili na skalu na vrchole.
Videli ste to dakto, alebo je to Fotošok , alebo to už dakto sundal ?

Peter61

Ku retaziam je to od Czarneho st. po snehu, cely zlab je este vysnezeny.
Ak su nizke ranne teploty, tak je to na predne hroty ( aj ten kusok pri Zabich plesach bol rano ako lad.). Okolo poludnia brecka.

Peter61

V nedelu vystupovala z PL aj patica poliakov, ktora preslapavala zostupovu stopu, teda dost dlhe kroky na nasu dlzku krokov. Cca v 2250 mnm sme odbocili zo zlabu a predbehli ich po skale picasaweb.google.com/…/Rysy#5…
Na vrchole som si este robil srandu, ze ake dlhe to maju nohy, ze my sme skoro robili snury. Jedna kobieta bola tak do 160 cm vysky , urcite mala kratsie nohy ( ale aj mensi ruxak) ako my.

Prajem jednej z tych kobiet skore uzdravenie "Będąc w dolnej części Grzędy 30-letnia turystka schodząc w rakach i z czekanem w ręce poślizgnęła się? zawadziła rakiem o rak?, straciła równowagę i spadła kilka? kilkanaście m w dół. Zatrzymała się na niewielkiej półce. To ją uratowało, gdyż poniżej Grzęda się urywała i dalszy upadek groziłby jej bardzo poważnymi urazami. W wyniku upadku doznała ran głowy. Ranną po udzieleniu I pomocy w noszach francuskich wciągnięto na pokład będącego w zawisie śmigłowca i przetransportowano do szpitala."
topr.pl/index.php?option=com_…$ret

Peter61

Vyskovych.
Inak vyslapala za nami dvojica Poliakov, v "botaskach" ktora zostupila cez Vahu do Českej d. ....

Peter61

Z poľskej strany nad Czarnym st.: 465 m snehove pole.

Sona

Ak niekto napise, my ho v pohode uverejnime. V redakcii sa nam zatial nejako nepodarilo...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma