Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Po žltej z Lozorna do Lozorna

Diskusná téma K článku: Po žltej z Lozorna do Lozorna

Nie je to tak dávno, čo v okolí Bratislavy pribudla nová turistická značka, ktorá prechádza oblasťami vojenského obvodu Záhorie. Tieto zaujímavé zákutia boli pred zrakmi turistov zatiaľ skryté a možno i kvôli slabej propagácii ich mnohí doposiaľ neobjavili.

Hrosik

Áno. Ono človek nakoniec zistí, že inak ako okolo plotu to nejde. Pôvodné značenie hore na kopci viditeľné nie je. Skrz plot.
Priebeh značky poznám a podnetom mi okrem iného bola zmätená osoba pýtajúca sa na trasu. Prerobenie priebehu značky v mape napomôže ľuďom čo tam nechodia často a pred túrou si pozrú hiking. Príspevky k trase tiež upozorňujú na zarastanie tohto úseku trasy. Kedysi by to nebolo, lebo sa chodilo lúkou priamo od potoka k značke na kopčeku. Záver: pomôže, ak to zmeníte. Ďakujem za prácu. Informácie zo stránok bohate využívam.

MisoB

Dobre to chápem, že vyznačené je to ešte po starom, ale obchádzať treba ako si nakreslil, hej?

Hrosik

Len upresnenie trasy žltej značky k predošlému príspevku(zmena vyznačená červenou farbou). Jedná sa o oblasť lúk na Lipníkoch.

Hrošík

Situácia na lúkach Lintavy sa nedávno zhoršila. Majiteľ pozemkov okolo jazdiarne vytlačil trasu žltej značky do kríkov na okraji lesa a chodník postupne zarastá. Plot prekrýva aj turistické značenie na vŕšku Hrubé Lintavy a výhliadka na danom vŕšku je "obohatená" plotom.

EF

Vdaka za clanok, aj ked dost chaoticky, takze zabludim uz len podla tohto "navodu". :)
Tie cudesne akoby indianske stavby su pozostatky po filmaroch, natacali tam volaco a mari sa mi ze Dracie srdce.

Avez

Žltá je je smerom od Stupavy značená veľmi zle, na veľkých lúkach človek rýchlo stráca orientáciu, veľká žltá tabuľa nie je z diaľky viditeľná. Po opustení lúk, na mieste, kde precházdate potok značka tiež chýba, musíte pokračovať priamo do lesa.
Najhoršia časť vás čaká tesne pred vrcholom Skaly, chodník nie je vyšliapaný, značky nie sú vidieľné. Ja som išla úplne podľa intuície. Na vrchole som sa rozhodla neriskovať cestu okolo vojenského pásma a zvolila som si návrat po modrej. Dobre som urobila, krásna cesta, výborne značená.

Janica

po tejto trase sa dá odbočit zo zelenej na žltú a dojdete na asfaltku,ktorá potom vedie na košarisko. tiež celkom dobrá trasa,len asi neznačená,alebo som si nevšimla značku.

Mirec1234567

Tiez som išiel túto trasu na 2x. Prvý raz keď ešte nebola poriadne označená som sa stratil ale po druhý krát po premalovaní značiek to bolo OK. Ibaže náš začiatok a ciel bol v Jablonovom, kde bývam. Pravdupovediac, by som uvital, keby vojaci nemali pre seba cely les, kedze aj ostatní by radi vyuzili prirody k relaxu.

Vladvlad

Pekný opis ešte krajšej trasy.
Tiež som prvý raz takmer blúdil, ale nakoniec našiel správnu cestu/značku, bez gps :)
Osobne preferujem smer Lozorno-Č. domček-Lúky-Skala-nádrž.
Po trase je takmer isté (v mojom prípade), že sa uvidí nejaká zver.
Lúky sú veľmi pekné miesto.
Tie pozostatky po vojakoch sú tiež zaujímavé...
Lesnými cestami sa dá trasa upraviť aj na iné miesta.

Nick.n17

Fajny clanok,, Tak som si zaspominal. Aj my sme toto kolecko isli v zime. Tiez sme sa stratili ;) Pamatam si ako nam cele doobeda prsalo a poobede to zacalo mrznut.. A kedze som mal uz vsetko premocene bolo to na hranici schopnosti.

Miroslav Svítek

Jitka, vďaka za popularizáciu ďalšej trasy v M.K. Ja som ju objavil ešte minulý rok, aj sme to s Mišom zakresľovali do mapy, no nevedel som sa dostať k napísaniu článku. Tiež som ju šiel na dva krát. Prvý krát som na ňu narazil pri túre zo Stupavy za Červeným domčekom a keďže tam ešte v januári nebola, šiel som až na Skalu a späť do Stupavy a o pár mesiacov od začiatku v Lozorne cez Skalu k Rusniakom kde končí. Boli ste sa pozrieť aj za plotom pri stúpaní na lúku - horáreň, či poľovnícka chata s perfektným krytím grilovacieho fleku. Veľmi vhodné na prenocovanie.

Peto

Zato skoda je to velka, ze vlacik uz dojazdil. Aspon vikendovy spoj rano tam pod hory a na vecer na spat by chodit mohol pre turistov. Je to velka skoda.

Johny - TOM

Jitka, to Ti vôbec nevadí, že železničná doprava na Záhorí už viac rokov nefunguje?!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma