Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Túry na chaty nad Arolla I.

Diskusná téma K článku: Túry na chaty nad Arolla I.

Rok 2009 je pre mňa významný. Woodcrafterský rod Biatec sa dožíva 20. výročia vzniku a keď som sa zamýšľal koncom roku 2008, ako to „ osláviť “, bolo mi jasné, že potlach, ako pri desiatom výročí, to nebude. Informácia, že cez neziskovú cestovku JEKA je možné sa dostať do zahraničných hôr, mi vnukla myšlienku stať sa organizátorom 10-dňového zájazdu do Walliských Álp a tak pripomenúť známym i neznámym existenciu Biateca a jeho životaschopnosť. Nasledovalo sedem mesiacov organizátorskej práce a napokon 24 ľudí sa pomocou šiestich áut dopravilo do dedinky Arolla vo Val d´Hérens 41 km od Sionu vo Švajčiarsku. Absolvovali sme tam 8 túr rôznej obtiažnosti od výstupu na Breithorn vysoký 4164 m až po návštevu soľnej bane neďaleko mestečka Bex.

Miroslav Svítek

Presné určenie miesta kam pôjdeš je podľa ich materiálov dva týždne pred odchodom. Ja som veľmi otravoval a tak som to vedel podstatne skôr, no neboli z toho šťastní.Vraj ak s nimi chodíš častejšie, máš nárok si chatu vybrať z ponuky. My sme šli prvý krát a nami vybranú chatu nám nedali. Ubytovanie bolo veľmi slušné. Chata má kapacitu 47 ľudí a nás bolo 24.1/2,1/4,1/5,2/6,2/12 izby.Jedla bolo dosť a ak bolo treba, po zatelefonovaní doviezli ďalšie. Porcie mäsa boli už predchystané.Slovenský zástupca mi poslal počas mesiacov príprav hodne informácií, napokon aj podrobnú mapu Walliských Álp. Ja som s ich prístupom spokojný a ak si porovnám ich ceny s cenami komerčných cestoviek, niet čo riešiť. Akurát si to niekto z partie musí odmakať pred a počas zájazdua musí Vás byť minimálne 15, čo je trocha problém.

Juman

Ahoj. Zaujala ma ta JEKA. Vedel by si mi povedat, akym sposobom si ziskal od nich viac info o chate/dome (na nete toho vela nemaju), ako vyzeralo ubytovanie a celkovo ich pristup? Pisu, ze dodabaju klientom aj jedlo kazdy den (?), ako ste boli spokojni?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma