Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chata Magurka zrekonštruovaná

Diskusná téma K článku: Chata Magurka zrekonštruovaná

Keby chaty vedeli rozprávať príbehy, tak práve chata Magurka by ich mala v zásobe plné priehrštie. Zažila chvíle slávy, lyžiarskych zájazdov, pamätala by si útroby plné turistov. Kedysi obľúbená a hojne navštevovaná chata pod hrebeňom Nízkych Tatier mala však po revolúcii smutný osud a dokonca to vyzeralo tak, že nadobro zanikne. Našťastie sa v roku 2008 našiel nový majiteľ a vynovená chata po rozsiahlej rekonštrukcii privítala začiatkom roku 2009 prvých návštevníkov. Na radosť mnohých z nás.

Dv

Díky hoši, snáď víkend vyjde ;-)

Marekrabek

cesta otvorena a zjazdna, bol som pred dvomi tyzdnami, od osady zelezno opatrne, aby si nerozbil olejovu vanu...

Jjano

Cesta do Magurky z Lupčianskej doliny je určite otvorená, na Magurke žijú ľudia... Naposledy som tade išiel niekedy v zime a všetko bolo OK (okrem ľadu na ceste :-.)

Rdbb

Zákaz už nebol v máji pred rokom (a dlhšie predtým neplatil pre víkendy).

Bikemartin

v novembri 2015 už tam nebol zákaz vjazdu, kalamita vyťažená, cesta v pohode zjazdná.

Dv

Zdravím! Ako to prosím vyzerá s prístupom z Lúžnej na Magurku autom? Chceli by sme niečo v okolí podniknúť. Prípadne nejaké dôležité novosti o prevádzke chaty?

Phalike

Na ceste z Liptovskej Luznej stale plati zakaz vjazdu v useku od osady Zelezno po krizovatku "Tajch". Lesna cesta po zelenej TZT zjazdna ked tak len terennym autom. Zelena TZT z Magurky na hreben je priechodna az na par popadanych stromov, zlta TZT zo sedla Zamotskej hole na Magurku uplne bezproblemova.

+Iko+

Žltá od Magurky po červenú do sedla je ok...šli sme ju nahor...zelená od sedla Ďurkovej po Mestskú horu je na dvoch miestach zavalená, ale sú to len dva alebo tri stromy...dá sa obísť v pohode...od Mestskej hory dole na Magurku zavaléné a prepílené asi na 4-5 miestach, ale dá sa takisto ok...

Peto z BB

Ta zelena TZT by mala byt aj znacena cyklotrasa. Siel som ju len peso, prisla mi OK na trekovy bicykel. Kamarat ju udajne len s mensimi problemami presiel na Fabii. Ale ktovie ako to tam vyzera napr. po burkach, resp. netusim ci tam nemuseli odpratavat kalamitne drevo. Snad nam tu niekto napise z nedavnej skusenosti, stav tej cesty zaujima aj mna, a rovnako aj zltej TZT z Magurky na hreben NT.

Jjano

A tá zelená po lesnej ceste je zjazdná aj na trekingovom bicykli, nie? Nikdy som po tej ceste nešiel, tak neviem, ako vyzerá ...

Peto z BB

jjano, je tam znacka zakaz vjazdu. Ale pilcici boli mili, vjazd autom nam povolili, ale ze najblizsie tyzdne to bude pre auta velmi problematicke a ze to nas ani ine auta uz nevpustia. Na bicykli verim prejdes, aj az by sa im nahodou tie kopy dreva rozsypali po ceste. Len az by si mal smolu na policiu, tak to moze byt na pokutu. Obzvlast kedze zelena TZT je sucasne aj cyklotrasa. Pouzivaju tam pri stahovani dreva aj lanovku, tak aj pre nebezpecie z nej tam maju zakaz vpustat.

Jjano

Peto, nevieš či je tá cesta z Liptovskej Lúžnej prejazdná bicyklom?

Peto z BB

Cesta pre auta z L. Luznej, od razcestia so zelenou TZT po modro-znackovu asfaltku, je zatvorena kvoli spracovaniu kalamitneho dreva. Autom k chate by sa malo dostat lesnou cestou - zelenou TZT. Vopred vdaka za info o tom, v akom stave je ta cesta, predsa len pre auta s nizsim podvozkom to bol adrenalin aj za sucha.

Na zelenej TZT z Magurky na Durkovu je zdrzanie kvoli obchadzaniu popadanych stromov minimalne, odhadujem na 3, max. 5 minut. Ale na zltej TZT je to vraj zle, opat vopred vdaka za info o strate casu.

Chata v plnej prevadzke, tradicny komfort aj skvely personal.

Gero

vdaka chlapci, skusime dnes plavkovy rezim, ale je to zvlastne, cca 15 km vzdusna ciara ..severne svahy zapadnych tatier este v zlaboch super lyzovacka, hlavne rano...a nizke tatry ..magurka jasna zlaby pod chopkom...bez snehu...asi sa liptaci skialpinisti zle modlia

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma