Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dva pohľady na termoprádlo X-Bionic

Pitr

Ja som za merino, ovčiu vlnu. Zatiaľ najlepšie skúsenosti s Icebreaker aj Progress je super. Rozdiel v hrúbke, strihu aj vhodnosti použitia. Neoceniteľnou vlastnosťou z môjho pohľadu je, že vlna skutočne nepáchne ani po niekoľkých dňoch, to sa o syntetike povedať nedá.

Pabloo

Craft - dosť dobré tričko, len tá cena
drží teplo za dve tričká, výborne odvádza pot
príjemné na tele

Pf.69

Takže reklamu máme za sobou , film može pokračovat !

Adeo

Zaujimave prispevky. Ono, hovori sa ze placebo robi svoje, psychologiu som studoval, takze neda sa nesuhlasit. Co to som vsak odchodil uz aj v horach po svete a odskusal kopu termopradiel od Moira, Falke, Lowa, Salewa atd. Tricko a kratke gate od Bionic mam od 2004 - teda 7 rokov... Pouzivam ho na tyzdennej baze a pouzivam ho ako na beh, tak aj na hory ci lyzovanie. Ako uz zaznelo Bionic robi vyskum na kazdu oblast zvlast a tak si treba z produktoveho portfolia dobre zistit, co je na co dobre - a hlavne na co to chcete pouzit. Osobne treba povedat, ze firma do vyskumu dava vela prachov, takze len o placebo sa nejedna, pretoze pradlo je fakt funkcne. Pradlo po tolkych rokoch nema naznak opotrebenia, ja som v nom este nesmrdel a osobne som nic lepsie nenosil - zatial. Urcite odporucam a aj ked su ich veci fakt drahe aj pre mna, urcite dalsie termo pradlo bude od X-undergear BIONIC. Za ten cas som kupil aj ine znacky ale neni to ono, vlhko, chlad, pocity, ktore pri vykonoch nemaju co robit. Co sa tyka susenia, ano, nejde to tak rychlo pri produktoch, ktore su urcene na ine vykony (avsak technologia BIONIC pracuje s potom a vlhkostou - a to trosku inak ako konkurencia), ako som povedal, ked na beh, tak ne beh, ked dazd, dazd, resp. hory atd. Treba dobre vybrat. Ja maximalne odporucam.

Hg

uz som vyskusal vsecky krafty a merina a direktalpajny aj ajsbrejkery a zaver je taky, ze najlepsie su aj tak flanelove kosele z dobreho flanelu s dobrym golierom :))))) nech si kazdy mysli co chce :)))

Misjak

pf.69 pravdu máš, mam take heslo: "Je jedno, čomu veríš. Hlavne, že to funguje."

Pf.69

Priatelia, ono to všetko bude čisté placebo .Jedno ráno v Rumunsku som obul lacné ponožky v presvedčení že sú to termáče . V priebehu celého dna som mal hohy ako v bavlneke ,večer mi to celé došlo!!!

Misjak

M11, zautocim na Tvoju penazenku, skus prádlo z merino vlny - viem povedať, zže chráni pred zimou
presiel som k merinu od bavlny cez syntetiku

M11

Ďakujem za plodnú diskusiu. Ja ako používateľ obyčajných tričiek, spodiek z bavlny som si chcel kúpiť termoprádlo keď to už tak teraz fičí. Predajcovia mi však nevedeli povedať, či vlastne chráni pred zimou. A tak ostávam naďalej používateľom bavlnených spodiek, nátelníka a teplých normálnych svetrov a flanelových košieľ. Pot si utieram do obyčajného uteráka - hovorím mu útočný uterák, schne úplne normálne. Keď idem do hôr okúpaný, nemám prečo smrdieť. Ďakujem diskutujúcim za ušetrené peniaze. M11

Stanos4

sice je to uz rok od posledneho prispevku, ale nedalo mi, ked tu bolo tolko odkazovani sa na fyziku O:). cz->"Ziadne tricko nemoze chladit. To su zakladne fyzikalne zakony.", vyskusaj si otvorit kryt svojho kompu a takmer isto tam narazis na take velke hlinikove(abo podobne) cuda, cize ak zvacsich plochu niecim co dobre vodi, tak mozes zlepsit chladenie, cize bude chladit(tiez som nieco take najskorej povazoval za volovinu, myslel si, ze najlepsie schnes ked na sebe nemas nic, ale, cisto teoria hovori ze je to mozne-staci nenasiakavy material ktory bude mat stycnu plochu vacsiu ako koza, ci sa taky podarilo spravit je otazne), a tvrdit ze tricko to nemoze, no neviem... bac.-"telo ochladzuje POT...na tricku X-Bionic ti pot zostava v tych zbernych kanalikoch a tym padom ta OCHLADZUJE.", neviem, tu asi skorej funguje to co addushka, a potom myslim i ty si pisal, ze skorej na termo regulaciu, lebo potis vodu s takou istou teplotou ako ma telo, chladenie zabezpecuje prave vyparovanie vody(pripadne zvacsanie prestupnej plochy),cize podla mna ozaj kvoli tomu nepodchladnutiu, pri ukonceni potenia, su tam tie kanaliky
nechcem vyvolat tymto flame, len moje postrehy, resp. sa poucit, a nech praje pocasie ;)

MisoM

lebo si to napsial tak, ako by to viedlo v zapachu, teda riadne pachlo :))

Bacaardi

v dobrom dobrom... preto som prekvapeny ze su na to aj zle ohlasy... ale tak asi ako na vsetko...

MisoM

Bacaardi vedie v tom dobrom ci zlom zmysle?

Bacaardi

ja teda nosim xbionic boxerky takmer STALE a zapach nulovy... tricko do hor skoro stale a mozno su zvnutra trosku "pouzite" ale zvonku ziadne "osuchaniny" ako na coolmaxovych ci inych dryfast ovych trickach. a zapach, ak mam porovnat s inymi materialmi, tak toto jednoznacne vedie. okrem merina.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum