Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malokarpatské vrchy

Diskusná téma K článku: Malokarpatské vrchy

Od detských čias sme s rodičmi chodievali na dovolenky do Tatier. To ma ovplyvnilo natoľko, že som začal podceňovať nižšie horské polohy. Blízke Malé Karpaty som považoval za vhodné len pre popoludňajší výlet. Všetko asi potrebuje svoj čas. Dnes ich navštevujem pravidelne a ony sa mi odmieňajú horskou atmosférou, ktorú by som tak nízko nečakal.

Mivym

Peter,gratulujem k perfiš téme a hlavne vybraniu popísaný vrcholoch. Tak tiež to mám zo Záhoria pomerne po ruke,ale som celé MK neprešiel,mám čo dobiehať.

Offca

Výborný článok.. až ma rozcítil. Veľmi oceňujem vkladanie osobných dojmov ku každému z vrchov. Sama patrím k tým, čo sa radi vracajú za každého ročného obdobia.

MatusM

Veľmi pekne.. výpočet vrcholov by asi nikdy nebol celkom kompletný, tak tie svoje ani nebudem zmieňovať. A skvelá fotodokumentácia.

Doplním, že cesta na Braunsberg je v zime za závorou, kvôli tomu, že cesta sa neudržiava.

Miroslav Svítek

Rozhľadňa na Veľkej homole funguje, bol som tam včera. 12.9.2009 je tam zraz Regionálnej KST a to by Ružek nedopustil, aby sa nedalo vystúpiť na ňu.

Vladimir

članok celkom vystihuje MK kadial vedú turistické chodníky ja osobne by som knim pridal ešte Čiernu skalu a Kršlenicu ( podla mna jedno najkrajšie miesto MK ):)))

Peter Straka

Igor, už som to opravil. Iste, tých pekných miest je viac, z niektorých mám len mizerné fotky a všetky som ani nenavštívil. Za zmienku by stáli ešte malokarpatské hrady (okrem Bieleho kameňa je každý aj výborným výhľadovým bodom), ale tento článok prenechám povolanejším - čo ty na to Tóno:)?

Bulat

Peter, snad jedno male upresnenie, Havranica nie je to iste ako Havrania skala. Z Havranice , co je zalesneny vrchol nedaleko od Zarub nie je výhlad, samotnu Havraniu skalu mozno najst asi o 150-200 vysk. metrov nizsie

Vladimir

Peto výborný článok na MK nedám dopustit už aj preto ako píšeš vždy je tu čo obdivovat a tie kopce naštevujem oktorích píšeš dost často aj sám len tak aby som sa tu doma nenudil pri pčitači(okrem 1,2 som bol na každom)spomenul by som tu ešte Molpír v Smolenickom krase je to nenáročná prechádzka pekným pohladom na Hlboču.:)))

Sona

Male Karpaty su skvele, take mile, domace, priatelske a krasne kopceky. Vybehnem sem vzdy, ked mam trochu cas, aj cez tyzden.

Cyro

Veru tak, tie kopceky, ktore mame pod nosom (v mojom pripade Tribec)nas ovplyvnuju viac ako si myslime. Po navrate z Fatier, Tatier, Dolomitov...sa nikdy neviem dockat ako si vybehnem na svoju oblubenu lúčku pod Zoborom, na ktorej som bol hadam tisickrat, alebo sa znamou cestou vybicyklujem do nejakej blizkej dedinskej krcmicky..

Meky

Peter super clanok.
Tiez som v minulosti Male Karpaty "odstrkoval", casto chodil do Tatier, Fatier... A to ich mam doslova pod nosom.
No posledne 2-3 roky sa to zmenilo vdaka hikingu (vyborne inspiracie) a aj mojmu synovi, ktory ich presliapava so skautmi. Male Karpaty su prekrasne hory, v ktorych je stale co objavovat. Staci si pozriet fotogaleriu. Este raz: vyborny clanok ako aj fotecky.

Bean

@Boro: Pocul som nieco ze pri tej smrsti potrhalo istiace lana a ci uz je to spravene, netusim. Snad hej. Inak rozhladne je mi luto, od zaciatku sa jej nedostava dostatocnej udrzby, drevo sa pomaly rozsusuje, schody lamu, spoje povoluju... aj tie lana by boli vydrzali keby ich bol obcas niekto dosponoval a nezmietali by sa vo vetre spolu s rozhladnou. Fakt skoda, lebo ta stavba je ozaj miestny unikat :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum