Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zlatý kráľovský stôl

Peto

Velmi pekny clanok, je to moja oblubena oblast...Co sa tyka znacenia, asi pred 4-5 rokmi bola preznacena, ale vycinanie lesnych robotnikov a korovca znicilo vsetko co sa dalo a nehovoriac ani o vrcholovom polome. Inac na druhom obrazku, je to snezna jama a nie stolna, ale to je v podstate jedno. Vinikajucu moznost prespania ponuka chata Zlaty Stol,ale len na povale v sene...sami sme to okusili zopar krat a aj sme zazili niekolkohodinovu nocnu burku.

Obsidian

Zaujimavy popis tohoto miesta. Myslim si, ze velmi dobre vystihuje atmosferu okolo vrcholu Zlateho stola.

V polovici juna (13.6.) sme tiez absolvovali turu zo Starej Vody na Zlaty stol. Takisto sme zisli zo znacky a vydali sa rubaniskom po hrebeni. Namahavejsia trasa bola odmenena krasnymi vyhladmi na vychodnu cast Volovskych vrchov. Kontrastom k bozskemu kludu boli spominane olejove skvrny v mlakach.

Zo Zlateho stola sme sa uz nevracali do Starej vody, ale pokracovali po modrej az k potociku, pretinajucemu cestu: turistickamapa.sk/?x=20.65333…
Vystupali sme par desiatok vyskovych metrov proti jeho prudu az k pramenu, resp. zltej znacke. Pod Hekerovou sa nachadza rozlahla luka, ktora za dobreho pocasia poskytuje krasne vyhlady na Vysoke Tatry a Kralovu holu. Tu sme prespali a na druhy den zisli do Krasnohorskeho podhradia. Na celej trase sme nestretli jedineho cloveka (neratam koniec obce Stara voda a dedinu Paca). Tieto miesta su balzamom na dusu popri ludnatejsich pohoriach.

Thailon

@axel : dakujem !

este na upresnenie, znacka je MODRA, nie zelena. Bude to opravene.

Thailon

@priesil : ja mam GPS vyslovene z dokumentacnych dovodov :) SK TOPO je take ako je a preto mi staci klasicka mapa - na GPS pozriem maximalne tak polohu a podla toho ;) Takze nic nestracam :) Ver mi :)

@merhorn : dakujem !

Axel

Co viac dodat. Moje "rodne" kopce tak pekne opisane...

Merhorn

Caro dobrodruzstva som zazil aj cestou z Prosecneho ked znacenie bolo... Super clanok peto

Priesil

No ved prave, ze sa mozes akurat tak rozhorcit,nastvat a sem tam o tom napisat, ale nezmozes nic. Ale to je v nas Slovakoch, ze si prirodu nectime. Nastastie nie vo vsetkych. A nabudece to skus bez GPS-ka. Podla mna tym stracas caro dobrodruzstva.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov