Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma kopy kamenov

Diskusná téma kopy kamenov

preco horolezci prikladaju kamene na kopu? :) diky..

Peter61

Aj tatranskí vodníci si robia kamenných mužíkov.

Wolflike

V NP Arches v Utahu je toto jediny styl znacenia a musim povedat ze sme zan boli velmi povdacni, inak neviem ako by sme v niektorych partiach hladali cestu von z tych pustnych kanonov :) u nas s dobrym farebnym znacenim na znackovanych chodnikoch asi len taka recenzia, tuzba zanechat nieco po sebe, civilizovana neskodna a myslim ze aj celkom mila obdoba sprejerstva :)

Hun

Mali nenapadny muzici na neznacenych chodnikoch v dolinach ale aj v masivoch, stenach a hrebenoch su dolezite orientacne znamenia vacsinou najlahsej pristupnej ale casto aj zostupovej cesty v terene. Vytvaraju si ich horolezci ale aj vh turisti. V urcitych pripadoch su zivotne dolezite. Kopy sutrov pri turistickych chodnikoch su dielom ludi vacsinou obcasnych turistov s obrovskou potrebou zanechavat za sebou stopy v prirode ktoru by mali opustat taku aku ju nasli. Ale v mimoriadne extremnych pripadoch mozu tiez posluzit. Cinsky murik :)
z fotky iste nieje dielom horolezcov(co by v zapadnych hladali:)) ale nejakych ceprov.

Bacaardi

muzikova onania pri placlivom alebo pod rysmi je na jednej strane "divna", a na druhej strane aj ked sa clovek nad tym pozastavi (ci niekomu uuuplne sibe) tak sa mu aj muzikovske mesto celkom paci...

ja osobne som si dnes postavil muzika na ceste pod rysmi pri zabom plese (pri takom velkom balvane) ako znacenie odbocky ku balvanovemu WC:-).
a snad som nmic nepokazil, muzikov tam bolo asi 25...

Atnert

Aj ked nemusia mat vyznam, mne sa nahodou velmi pacia, pekne dotvaraju krajinu a nikomu nemozu prekazat...

Honza286

No z osobní zkušenosti třeba ti kamenní mužíci za Plačlivým význam mají (při sněhu), jen člověk musí postup podle nich lehce konzultovat s mapou.

Pitr

Mne už veľa krát pomohli kamenní mužíci nájsť správnu cestu a to nielen v Tatrách ale aj v Rakúskych alpách.

Anetti

preco hrolezci, to neviem, ale turisti na chodníkoch vraj preto, aby sa na to miesto este raz vrátili.

FunTTomas

Momentálne si nespomínam na žiadnu TZT v SR, kde by mužici slúžili v hmle lepšie ako maľované značky či drevené tyčovanie. Chodníky vedúce sutinou v Tatrách sú u nás upravené a vychodené, tak im značenie mužíkmi nechýba. Mimo sutiny sú trasy tak vydupané ľudmi, že mužíkovia nemajú opodstatnenie.

Bikemartin

Ano maju opodstatnenie aj u nas, ak znackuju chodnik. Avsak ´muzikove mestecka´ ako napr. za Deresami, za Placlivym a inde su len dokazom, ze sa clovek sprava ako ovca, ako clen stada...´stoji tu muzik? ja postavim dalsieho´

Rc

Kamenny muzici maju svoje opodstatnenie
aj na znackovanych chodnikoch. Hlavne za znizenej viditelnosti, ci zleho pocasia, ked sa stava navigacia na kamenoch natretymi znackami takmer nepouzitelna.

FunTTomas

honza286: samozrejme, že som myslel na Slovensku, ale Kexo sa nepýtal na konkrétnu lokalitu.

Honza286

To FunTTomas: Asi jsi myslel situaci jen na Slovensku, že? V zahraničí je totiž úplně běžné značení tras ve vysokohorském terénu právě hlavně tzv. mužíky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma