Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Dvojite nicky a skryta identita

Diskusná téma Dvojite nicky a skryta identita

Od vstupu na web hiking.sk ho povazujem z pohladu komunikacie vo forach a komentoch za jeden z najpriatelskejsich s akym som sa stretol ... je to aj vdaka pravidlam aj vdaka funkcnemu moderovaniu webu ... zistil som aj to, ze web ma taku samocistiacu funkciu ;-) kedy dokazu jeho priaznivci vaecsinou slusnym sposobom nespratneho navstevnika slovne upozornit nech sa nesnazi slovne spinit do celkom slusneho webu ... len nechapem myslienkove pochody jedincov zakladajucim opakovane nove nicky, niekedy funkcne paralelne pre svoje utajene vyjadrovanie sa na webe ... novacik si to nepovsimne, skalni to poznaju ... netreba im teda nahravat v komunikacii (o co im ide), ale ignorovat taketo pocinanie. Rasto Brunovsky.

TomXX

Peter61 a Lubo: veď o to ide, že naživo si nikto nič také povedať nedovolí. A nedovolí si to asi ani keď bude písať zo svojho profilu, kde bude mať meno aj priezvisko. Ale čistý anonym to tu šplechne a teší sa... o tom bol môj príspevok.

Peter61
@ Lubo 22.II.18 22:15 pisem Ti 10 bodov zo 6 moznych -)
Wbk

RoL, vôbec nechápem o čo ti v konečnom dôsledku ide. Lubo ti explicitne napísal, že iniciatíva je zameraná na to, aby administrácia technicky lepšiu kontrolu nad prípadnými neprispôsobivými.
Pozri, Hiking ako portál funguje dlhodobo dobre a spoľahlivo, tvorcovia nespia na vavrínoch a fakticky neustále sa tu niečo mení. A tento web stále naďalej obľúbený, navštevovaný a s nanajvýš kultúrnym prostredím. Nemám dôvod nedôverovať autorom, že úpravy, ktoré sa chystajú prijať a zaviesť, Hikingu uškodia. Oni v tom vedia chodiť najlepšie. A práve kvôli tomu ako tú káru ťahajú, by som im rovnako nesiahal ani do toho, akým spôsobom chcú regulovať/moderovať svoje diskusie.

RoL

Wbk - nerozumiem. Ja tu nenastolujem poziadavku prihlasovania sa cez nejaky iny ucet, skor naopak. Iniciativa prispievania do diskusie len cez "overene ucty" vychadza zo strany prevadzkovatela hikingu. Osobne s tym nemam nijaky problem, len nevidim ziadnu efektivitu medzi vynalozenym usilim a realnou moznostou eliminacie pripadnych "vulgarizmov" zo strany diskutujucich. Aj ked po pravde, nepamatam, ze by som sa tu priamo stretol s nejakymi vulgarizmami. Myslim, ze k danej teme som uz povedal vsteko co som chcel.

Wbk

RoL, pekné, ibaže turistikovanie na horách nie je téma, ktorú by masovo zaplavovať tie indivíduá, ktoré sa na onom "mainstreame" vyskytujú. Koho už len v dnešnej dobe zaujíma nejaké prechádzanie sa po horách (áno, výnimky sa vždy a všade nájdu)?! Na rozdiel od tém ako je politika, ktoré ovplyvňujú životné potreby ľudí, je vzťah k prírode pekná, nenásilná a nikoho neurážajúca téma. Takže to je asi ten skutočný hlavný dôvod, prečo je hikingácka diskusia tam kde je (nechcem tým znižovať prácu autorov) a nie to, že sa sem nedá prihlásiť cez fb alebo gúgel.

RoL

Lubo, uroven diskusii na hikingu patri k tym najlepsim, co na slovenskom virtualnom nebi existuje. Neriesim preco. Ale asi mas prehlad o urovni diskusii pri hociakych "mainstreamovych" mediach, ktore umoznuju diskusiu pomocou fb alebo guglu uctov. Takze, podla mna zbytocna namaha programatorov.

Lubo

RoL, sme asi jediny velky web, ktory poznam, co stale umoznuje diskutovat bez registracie. Dlho nam to islo najma vdaka tomu, ze sa tu darilo drzat priatelsky duch a tych par trollov sme vzdy nakoniec odradili mazanim. Ked bude nutna registracia (akymkolvek sposobom) tak to bude mat troll zlozitejsie a nam sa bude jednoduchsie moderovat. Pristup k moderacii ostane nezmeneny, len budeme mat lepsie nastroje. Kto chce svoju identitu odhali a kto nebude chciet, pouzije fiktivny mail a pseudonym. Nech sa paci, nam to neprekaza, pokial bude diskutovat slusne a v priatelskom duchu.

Lubo

TomXX taky clovek by musel byt riadne pod vplyvom, aby bande horolezcov na horskej chate nieco taketo splechol. Bude si to ked-tak mysliet a nasledne sa vyburi z tepla domova za klavnisnicou.

RoL

Hej, budeme opluvat klavesnicu, strkat oko do kamery, a prsty do ... no aby nam otlacky zobrali, aby sme mohli porovnat dna a sietnicu, ci ja som ja, alebo nie. Ale co to ma spolocne s tym ci som chrapun alebo nie? Bohuzial, sam som si tu musel otvorit druhy ucet, lebo okolonosti... Zabudol som heslo a prisiel som o majlovu schranku ktoru som pouzival. Len tak btw, ksichtak aj gugol je plny falosnych uctov. A ked si niekto chce vytvorit "falosny" ucet na hociakom serveri, nikto mu v tom nezabrani. Ak chcete riesit uroven komunikacie, rieste uroven komunikacie a nie prihlasovanie, prip. anonymitu.

TomXX

Peter61, skúsim inak. Sedíte na horskej chate s kamošmi za stolom, debatujete ako ste si dnes brutálne dobre zaliezli a okloidúci sa oprie o stôl, povie že horolezci sú čuráci čo riskujú vlastné životy, iní ich musia za naše dane zachraňovať, a že keby to bolo na ňom, tak to zakáže, alebo nech si tie záchranné akcie platíte celé sami. A ty mu na oplátku podsunieš pod riť svoju karimatku, objednáš mu malú 12ku a povieš že dobre vraví, a že nech sa v Prešove u teba zastaví keď pôjde okolo, že mu urobíš kávičku s Ameretom a ku tomu veterník... Tak nejak si to mám predstaviť?

Sona

Aka kontrola internetu? Ked chceme, aby sa tu diskutovalo slusne? A zo skusenosti sa ukazuje, ze najviac sa proti "priatelskemu duchu" prehresuju anoymni diskuteri. Clovek, ktoreho identita je hned zrejma alebo dohladatelna, si obvykle neotvara usta bezuzdne.

PaliT

Nie je problém s odlišnými názormi. Akurát existuje priam fascinujúca korelácia medzi tým, ako sem opakovane naliezali anonymovia, ktorí mali tendenciu urážať, provokovať a viesť konverzáciu na úrovni Topiek. Napokon, nikto nebráni komukoľvek spustiť diskusné fórum, kde sa bude vychvaľovať strieľanie medveďov, likvidáciu kalamít holorubmi a nech si tam zavedie pravidlá aké sa mu páčia. Ale tu sa stretávajú priatelia, ktorí majú vačšinou iné názory a ak už si nejaký hosť myslí niečo iné, tak nech diskutuje slušne.
V horách hľadáme zážitky a relax a tu sa o ne delíme s tými, kto tam neboli a aj vo fóre hľadáme inteligentnú debatu a príjemné prostredie.

Vlado 2

Je škoda, že sa Hiking dobrovolne pridáva k " celospoločenskej " objednávke na kontrolu internetu. Nemám nič proti mazaniu osočujúcich, resp. vulgárnych príspevkov, avšak s úžasom sledujem priehrštie nápadov, ako zadupať iný názor, ako je ideová línia tejto stránky. Ukazuje sa, ako je ťažké nepodľahnúť pokušeniu z pozície " môcť " usmerňovať len žiadúce názory... Je to oveľa ľahšie vymazať, znemožniť, než argumentovať. Takto zostane len dojemne ideologicky jednotná názorová jednota "Národného frontu" ...

Peter61

tomas:
otvor si v kompe lubovolnu fotku, predstav si, ze je to ten cierny panacik, kobromil, blahej pamati "ciernaznacka" a pod. a mas mu povedat, co si napisal. Das to ?

TomXX

Peter, Ty si ako jeden môj kolega. On si z diskusie vyberie jedno jediné slovíčko, toho sa chytí a rozvedie ho do detailov, prepojí s niečim úplne iným a potom sa čuduje keď ho niekto pošle do prdele (imaginárne, nie do konkrétneho ritného otvoru, kam by sa mal fyzicky skúsiť vopchať). Čiže, ak ti to nedošlo, myslel som hovorovo debila, nie ťažko chorého jedinca ktorý to má v papieroch. A v práci mám nemeckého kolegu, ktorému som diagnostikoval OCD (obsessive-compulsive disorder), a tiež je to občas boj... Ak by sa dalo, tiež by som si ho nevybral ako človeka s ktorým chcem pracovať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma