Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lienzer Dolomiten I. – Spitzkofel

Diskusná téma K článku: Lienzer Dolomiten I. – Spitzkofel

Začíname v spoznávaní Dolomitov v okolí východotirolského Lienzu. Ubytovali sme sa v krásnom vysokohorskom kempe pri jazere Tristachersee a dnes sa pokúsime o dominantný a pre domácich veľmi špeciálny vrch – Spitzkofel, je vysoký 2717 m. Cestou k nemu navštívime divokú dolinu Hallebachtal, nazrieme do útulne Linderhütte a vrátime sa nazad cez sedlo Hallebachtorl, zbehneme cez doliny Weittal a Kerschbaumertal, v ktorých sa výdatne pasie. Je tu cez letnú sezónu otvorená chata rakúskeho turistického spolku Schutzhütte, ktorá je jednou z možných základní pre spoznávanie tohto kúta Lienzkych Dolomitov.

Adushka

Soni, ja som sa na tom Lubovom matematickom popise pobavila, lebo vsak nezavisle od toho, ze v ten den ste mali dva chlebiky a jablcko, su vase tury robene tym popisovanym stylom :)) (viackrat s vami zazite ;) a nevravim, ze moje tury nie su rovnake :)) inak fajn pekny clanok :)

Bacaardi

vidim vidim, ze opat zostali cepiny v aute. to je uz pre teba Lubo pravidlom tusim:-).

to sa o ne tak bojis???
no, inak vtipne ponate..:-)

Sona

Ponal si to nejako literarne :) Minimalne tato cast - desiata, obedík, natieranie, fotenie, pitný režim, olovrant, pivenko a chillout na chate - mi nesedi s tymi dvoma krajcami chleba so syrom a jednym jablkom, co sme mali so sebou :) Inak krasna prava vysokohorska tura, naozaj odporucam. A tych svistov tam bolo neurekom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov