Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Nižné Temnosmrečinské pleso

Ixo

Da sa ist z Chalubinskeho vrat hranicnym hrebenom na Hladky stit a do Hladkeho sedla, vraj je to velmi pekne. Ale jedno miesto je tam horsie, ale da sa ist aj bez lana. Poliaci hojne vyuzivaju Chal. vrata aj Hladke sedlo k prechodom. Su to stare cesty, vzdy pouzivane horalmi.

Sanco

Chalubinského vráta sú z Poľskej značené, teda ak to medzičasom nezrušili a čo sa týka okruhu, máš úplnú pravdu :-)

Adushka

Tak a chodnik z a do Chalubinskeho vrat tiez pouziva kopec ludi, najma Poliakov, aj ked nie je vyznaceny. Videli sme na vlastne oci. Tak potom kde sme, radsej tieto chodniky (aj z Hladkeho sedla dole do Polska) otvorit, a bol by legalny velmi pekny okruh. Ale nie, na Slovensku je to tak.

Sanco

chodník ide v podstate až do Chalubinského vrát, začína pár metrov pod plesom vľavo a keby ste sa prebili kúsok cez kosovku, narazili by ste naň o5. Ináč, dá sa ísť aj pravým brehom plesa, no po vlastnej skúsenosti neodporúčam, hlavne keď sú skaly už poprášené snehom.

Sona

Dik. My sme zasa mali opar v Tichej aj v Hladkom sedle :)

Adushka

Soni, vidiet, ze ste tam mali fakt lepsie svetlo, vsak podvecer, ze :) to ako my v Tichej.. paradna fotka :)

Sona

Bolo tu fakt uzasne, nikde nikoho, stravili sme tu viac casu, ako nam trvala cesta sem od razcestia. Na mape to vyzera, ze cervena znacka este obchadza pleso z lavej strany, tak sme sa snazili najst chodnik. Aj sme nasli, velmi slaby, ocividne uz nie znaceny, dostali sme sa este kusok vlavo za najblizsiu kosodrevinu. Ale az tak dolava, ako na mapach, nie.

Marecica2

presne tak, prave preto vsetko je to taka "perla" tatier

Daulagiri

Konečne fotka aj odtiaľto, paráda, tiež sa sem dlho chystám, ale asi na jeseň a dúfam že nikoho nestretnem.
Veľmi príjemná foto.

MisoM

V tejto doline je aj cezden malo ludi, ked som tam bol teraz zaciatkom augusta tak som tam bol okolo jednej doobedu a boli sme tam splu 5 ludia a to ty 4 prave sa balili prec, potom som tam bol uplne sam.

Krasna dolina, zatial moja naj oblubenejsia v Tatrach, prave pre to ticho a minimum ludi co tam je

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky