Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hnileckými vrchmi

Diskusná téma K článku: Hnileckými vrchmi

Volovským vrchom nemožno uprieť ich neživé bohatstvo. Už v časoch Rakúsko-Uhorska zásobovali hutnícky priemysel železnou rudou, ktorej kvalita i kvantita dosahovala svetovú úroveň. Pohorie ako súčasť Slovenského rudohoria pozostáva z niekoľkých ucelených masívov, z ktorých menej známym sú Hnilecké vrchy. Rámcovo sú ohraničené Hornádom na severe a Hnilcom na juhu. Pozývam Vás na virtuálnu prechádzku týmto krajom.

Pietro

Ahoj roval, napad je urcite dobry, nie si urcite prvy koho to napadlo. Povodne som myslel, ze by som tam dal aj upravenu ortofotomapu s naznacenou trasou, ale pre nedostatok casu a ine veci som to nechal tak.
Inac mam pre Teba tip: starsie mapy su uz neaktualne a pri planovani odporucam sledovat hikeplanner spolu s ukazatelom mapy. Udaje tam odpovedaju skutocnosti.Maj sa

Roval

Pietro, clanok je to pekny, dobre sa mi cital, len by som mal jednu vyhradu: ked som sledoval tebou popisovanu trasu na mape, tak som sa par razy stratil. Niektore pasaze som si musel viac razy precitat, nez som pochopil kam si chcel odbocit atd. A tak ma napadlo (asi nebudem prvy koho to napadlo :-), ze ci by pri kazdom clanku nemohla byt prilozena mapka s vykreslenou trasou. Ja viem, ze uz je to potom servirovanie na zlatom podnose, ale niekedy by sa to hodilo. Pravdepodobne by asi ale boli problemy s uverejnovanim casti map (autorske prava). Takze skor ako kritiku to berte ako napad. V lete sa urcite chystam navstivit tento kut Slovenska.

Berto 112

Vďaka PeterS. Lepšie sa to ani nedalo napísať. Ja bohužiaľ nemám internet doma, využívam ho kade-tade, takže je pre mňa ťažke prispievať, keďže je to aj časovo náročné. Preto som veľmi vďačný ľuďom (myslím autorov webu a článkov) ,ktory spojili asi všetkých turistov na Slovenskua. Myslím že určite to robia najlepšie ako vedia, a robia to dobre. Sám som skúšal niečo napísať, takže viem ake je to ťažké a po takejto "morálnej podpore" neviem či ho vôbec chcem dokončiť. Každopádne aj keď sa mi niektory článok nepáči(na hikingu taky nie je), zoberiem si z neho to čo je premňa zaujímavé(info) a zvyšok si nevšímam. Ešte raz vďaka za tento web všetkým prispievaťeľom.

PeterS

Pietro, nesyp si zbytočne popol na hlavu. Neviem, či by niekoho bavil článok typu "1 km na sever, 2km na juhovýchod, cez drevenú lávku cez potok a potom ostrým stúpaním do sedla". To by sme mohli namiesto článkov pridávať len mapy, profily a okomentovať kritické miesta. Nech tí čo stále frflú, sadnú (často aj v noci) k počítaču, opisne spracujú priebeh túry, porovnajú s mapou, zistia fakty, spravia výber fotografií, upravia ich a popíšu, poprípade doplnia vhodné odkazy. Do všetkého kecať je najľahšie. Aj mne sa nie každý článok rovnako páči, ale z úcty k autorovi ho nebudem kritizovať, lebo viem koľko hodín práce sa za tým skrýva. Za ten čas by sa dali popridávať pochybné príspevky na všetky outdoorové weby v celej strednej Európe.

Pietro

Som si vedomy, ze po formalnej stranke by este bolo co dohanat, avsak nielen od toho odvodzujem na akusi cenu clanku.Nie kazdy dokaze napisat dobry clanok na prvy sup a hned ho moze uverejnit.
Pre teren neznalych dodavam, ze pred niekolkymi mesiacmi boli v oblasti otvorene nove znackovane chodniky v dlzke asi 60km a usek po zelenej v zavere trasy je tiez medzi nimi. Cize hodnotu clanok urcite ma, len je treba k hodnoteniu pristupit odpovedajucim sposobom.
Stredna pasaz je bez znaciek, preto trochu podrobnejsi popis dolinou a vystup na luky.

A nesuhlasim s Tebou (zolo), ze do galerie nepatria fotky za horsieho pocasia, to fakt taras.

Boro

Jóóój,Lubo,vraj patologický frfloš,no to je ti sila.To tu ešte nebolo.Bezva ma to pobavilo.

Lubo

Zolo, mylis sa – dobre treba chvalit!
My vsetci, co sa Hikingu venujeme vo svojom volnom case potrebujeme z casu na cas pocut, ze to ma zmysel, ze sa to ludom paci, ze sme dobri. Okrem prijemneho pohladenia ega to totiz vedie k dalsej aktivite, ktora je prospesna pre vsetkych. Dalej, konstruktivna kritika je omnoho viac akceptovana od cloveka, ktory posudzuje vyvazene – nie od notorickeho negativistu. To je ako rozdiel medzi informaciou z Noveho Casu a tyzdennikom Trend...

Zolo

Hoho Lubo, dobre sa chvali samo, netreba to prechvalovat. V 95 perc. je kvalita super. Ostatne vyhradi si asi cital...

Lubo

Joj Zolo, prides mi ako patologicky frflos.
Vsetko co existuje sa da vylepsit, to je pravda. Kvalifikovany trojstupnovy feedback vsak vyzera trosku inac. To skutocne tento clanok neobsahuje nic, co by bolo hodne pochvalenia?
Mam pocit, ze teba na Hikingu este nic nenadchlo. Vies vsetko ako by si robil lepsie. Napriklad aj v galerii. Povies nam aj preco je Hikeplanner zly? Mame to rovno zabalit, lebo nedosahujeme kvalitu, ktora by sa tvojmu nosteku zalubila? Napadlo Ti vobec niekedy, ze pochvalou mozes tomuto webu pomoct daleko viac ako svojou zatrpknutostou?
Mam pre teba napad, sprav jeden clanok a pridaj jednu fotku, ktore ukazu nam amaterom ako sa to robi profesionalne a kvalitne. Alebo je snad tato webova lokalita natolko nehodna tvojho casu?

Zolo

Pietro, Tvoj prispevok je mne jasny, ale chap ma, ze som len napisal moj pocit z Tvojho clanku. Stale trvam na svojom nazore. Je to hadam zle, ci chces pocuvat len odu na to, ako fasa si to napisal? Niekomu sa paci, niekomu nie. A hotovo. Mne sa nepaci a dal som to najavo.
Siesty bod je to akoze co? Pietro, ked idem - me na trek, tak predsa nie vzdy musi byt pocasie vyborne. Ale predsa spravis zopar dokumentacnych snimkov. Ci nie? Ale tie pouzijes k clanku a nenacpes ich do galerie.
Boro, preco by som nemal napisat, toto sa mi nepaci? Podla mna je zbytocne opisovat ako som stretol horara a pod. Neber to doslovne. Aj pre mna je clanok inspiraciou, ale trochu mam vyhrady.

Pietro

1.Kazdy autor ma svoj niecim charakteristicky rukopis
2.Ja pisem tak, aby tam pozorny a zvedavy citatel nasiel nieco zaujimave, nezvycajne, aj ked sa jedna o "menej" zaujimavy kraj.Ak by som parafrazoval zname motto:"Pisem tak ako chcem aby aj ostatni pisali..."
3.Prirodu je potreba vnimat(!) a potom tato skutocnost je pre Teba v texte asi trochu nestravitelna. Ale kazdy ma svoju predstavu o superclanku.
4.Strohy a ci suchy opis trasy (tury,expedicie...) rovna sa pre mna nudny opis.Ani najlepsie fotografie potom nemaju svoju cenu.
5.Clanok by mal obsahovat aj par slov na uvod, kde je priestor na vyjadrenie sa o okolnostiach predchadzajucich ture, ale s nou suviasiacich.
6.Cenim si, ze fotodokumentacne som obstal bez demoralizujucich slov :-)

Boro

Zolo,nebuď taký kritický.Pre mňa je väčšina článkov inšpiráciou k tomu,aby som vytiahol mapu a pozrel sa na tú trasu a prípadne začal plánovať.Veď toto nie je odborný časopis,toto je príspevková bezplatná stránka a ja som vďačný za každú informáciu.Prefiltruj si to,vyber si to čo potrebuješ a uvidíš,že všade nájdeš dosť pozitívneho,aby to stálo za uverejnenie.

Zolo

Prepac, ale pises tam strasne vela nepodstatnzch informacii. Take moc velmi beletristicke. Moc ma clanok nenadchol.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum