Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Hranicne kamene

Diskusná téma Hranicne kamene

Vie niekto poradit, ako citat hranicne kamene? Robil som cunder z Novej Sedlice na Duklu po SK-PL hraniciach a nepochopil som ich oznacovanie. D.

Mária Chomi

Rozhľadňa u Jantov - na Krásnom nad Kysucou
ešte nie je na vašej mape

GPS súradnice:
49°23'12.4"N
18°49'33.7"E

Anonymized_25093

Lenka. Na VKU mapach su zazancene. Nie vsetky ale v intervalocj po celej hranici. Mapa a kamene v terene su super navigacia.

Lenkasyrovatkova

to je super evidencia, niektoré dokonca aj s fotkami. ešte by to chcelo od nich dostať v takej forme, aby sa to dalo vykresliť na mape - pre fajnšmekrov :)

Hubíár

Skús sa pozrieť sem.
ives.minv.sk/issh_internet/
Nájdeš tu hraničné kamene SK.
Zvolíš:
Vyhľadanie údajov z hraničného dokumentárneho diela podľa:
územného a správneho usporiadania
Zadáš hľadaný kraj,okres,obec,katastrálne územie

Nájdeš tu hraničné kamene príslušného úseku hraníc SK.

Ripo

Napriklad na SK-HU hranici su hranicne useky rozdelene podla clenenia uzemia od rimskej I. po rimsku XX. Napriklad usek I. je od trojbodu A-SK-HU po dotyk s Dunajom. Potom je ten usek podeleny na mensie podcelky napr. VII/7, VII/8 ... atd. A tieto hranicne znaky sa davaju na kotach, vrcholoch stupania, v dolinach napr. pri dotyku s nejakou cestou, alebo potokom, resp. ked hranica prudko meni smer. Potom su uz len "nezaujimave" vedlajsie znaky VII/7/1 VII/7/2 atd. Niekedy existuju i pomocne hranicne znaky napr VIII/7/1x, to je vtedy, ked hranica je mimo stlpika - vedie stredom cesty, stredom rieky, potoka, jazera ....
Trosku sa mozes o tom docitat aj tu .. geocaching.com/…/cache_detail…

Lola

no my sme isli presne tu istu trasu. co sme vydedukovali bolo, ze vzdy kamen s novym cislom zacinal bud na kopci alebo inom zrejme vyznamnejsom bode.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma