Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Turistický lexikon Slovensko

Diskusná téma K článku: Turistický lexikon Slovensko

Po Turistickom atlase Slovenska prichádza od vydavateľstva SHOCart ďalší produkt podľa názvu určený turistom – Turistický lexikon Slovenska. Publikácia vychádza v čase predvianočných nákupov a aj preto sme sa rozhodli prelistovať ju a zistiť, aké informácie obsahuje a čo turistovi prináša. Veď dobrých nápadov na darčeky nikdy nie je dosť.

Alislaw

Obsahová stránka Lexikonu nebývá špatná, i když, jak správně píše recenzentka, jedná se spíše o vlastivědný, než turistiký lexikon. Bohužel, mapová část je na tom hůře: mapy jsou zpracovány nepřesně a jsou mnohdy neaktuální. Vydavatele jsem na některé nepřesnosti upozorňoval, byla přislíbena náprava, je to už rok a půl (doplnění turistický tras na Rokycansku) a hádejte.. Správně, nic se neděje...

Sedlo

Produktům SHOCARTU nevěřím a už nikdy bych si od nich nic nepořídil.Mám mapu Jeseníků, kde je spousta chybných značení a kdybych ta místa neprošel, nevěřil bych tomu.Lexikon je snad určen neturistům, podle toho, co tady čtu. NEBRAT !!!

Lubo

Pochybujem, ze ty si cielovou skupinou tohto Lexikonu. Som presvedceny, ze takmer o kazdej lokalite vies viac ako tato publikacia.
Clanok sa snazil zhodnotit doveryhodnost informacii, ktora je na zaklade takychto banalit podla mna jemne degradovana...

Boro

Keď idem na Térynku,tak je najvyššie položená Térynka,ak idem pod Rysy,tak je najvyššie chata pod Rysmi.Porovnal by som ich,ale nikdy sa mi nepodarilo ísť na obe naraz.A inak je mi to jedno.

Funttomas

Uvedená informácia:
„najvyššie položená chata v Tatrách je Téryho chata“ nie je až tak nesprávna, len je neúplná.
Skutočnosť je taká, že najvyššie položenou tatranskou chatou so sezónnou prevádzkou je Chata pod Rysmi a najvyššie umiestnenou celoročne otvorenou chatou v Tatrách je Téryho chata.

Hasty

ta to je viac nez mozne, ale to museli rychlo zmaknut bo pred 4 mesiacmy tam este nebola.

Canis Lupus

Laco vela veci sa v zivote meni, taze sa necuduj. Asi ju presunuli do Priecneho sedla.

Hasty

Tak tota Teryho chata najvysie polozena? A ja som si vzdy myslel ze Rysy, no na tieto novinky si budem musiet este zvyknut :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov