Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Roháčov

Diskusná téma K článku: Hrebeňom Roháčov

Aj keď ide o jednu z najnotorickejšie známych hrebeňových túr v roháčskej časti Západných Tatrách, nič jej to neuberá na kráse. Nechajte sa preto previesť cez Rákoň a Volovec na Ostrý a Plačlivý Roháč. Odmenou vám budú úchvatné výhľady a pocit, že to naozaj stálo za to.

Vankus

Presne tú istú túru som absolvoval sám predvčerom (18.10.2017). Bolo krásne počasie, miestami síce fučalo, ale úplne najlepšie bolo, že som v protismere stretol za celý deň možno tak 10 ľudí. A veru najväčší adrenalín nebol Roháč, ale ranný prechod ešte v pološere Látanou dolinou. Za celé dopoludnie totiž tadiaľ prešli okrem mňa ešte dvaja chalani. Návrat podvečer v pološere cez Roháčsku dolinu, keď nebolo široko-ďaleko živej duše, tiež stál za to. Ale výhľady boli úžasné, dúfam že sa mi to ešte niekedy podarí zopakovať.

Gsmmania

poladovidu pisali aj v nedelu a na kralovej holi by som to ani snehom nenazval, macky zbytocne

Playde

povedal by som ze aj na lano. macky samozrejme, cakany 2

Jozos

na hzs pisu poladovica od 1500m. v sobotu bolo vo VT okolo 2000m a vyssie suvisly sneh a vyteceny lad pod nim, normalne zimne podmienky, len snehu este nie je meter a viac.

Patko22

Zdravím, chcem sa vás opýtať či mi vie niekto z vás "domácich" povedať, ako to vyzerá hore na hrebeni (baníkov, 3 kopy, Plačlivo, ostrý r., Baranec...). je to uź aj na mačky poprípade aj cepín? chystám sa tma budúci víkend. Díky moc

Raymond

Ubytovanie na Tatliakovej chate bude len nudzove aj to pre par ludi, necakajte nic extra.

Hruucoon

Ad medvědi :-)

Hezkej popis hezký tůry :-) Ale proto nepíšu - píšu proto, že medvěda jsem potkal v horách zatím jenom jednou. Bylo to asi před třema rokama, když jsem šel se ženou a dětma kolem 14:00 po asfaltce na "rodinnou" vycházku k Tatliakově chatě :-) Seděl si tam, žral borůvky asi 50 metrů od asfaltky. Když si nás všimnul, že stojíme a čumíme na něj, tak se otočil a odešel směrem nahoru do křoví. Myslím, že to nejsou žádný lidožravý krvelačný bestie, pokud se neleknou/nepřekvapíš je.

Brutus

to este stale dokoncuju, ked som tam bol pred mesiacom, tak to rano odomkli, otvorili restiku a vecer zamkli, este to nieje v takom stave.

Michal5446

Ahojte
Neviete v akom stave je Tatliakova chata? ci sa tam da ubytovat? ideme na vikend do Rohacov a zatial ubytko na Zverovke, ale Tatliakova je blizsie. Viem ze bola posledne roky v rekonstrukcii.
diky

Pevas78

Ten cucoriedkovy sen na Tatliacke je pekna odmena po celodennej ture:).

FunTTomas

Hela: ďakujeme za upresnenie. Odborný názov som doplnil aj do článku vrátane popisu fotografie.

Andomakac

Pekny clanok, trosku nekvalitne foto ale o mojom najoblubenejsom pohori tak za jedna ;)

K tym rataziam, neviem ci myslis retaze medzi vrcholami tie sa nedaju lahko obist, ale druhy komin ktory je smerom na placilovo sa da obist chodnikom z lava (ked ides dole z Rohaca), to len tak pre info...

Atnert

Tieto spominane stity Zapadnych Tatier sa mi pacili mozno aj viac, ako niektore Vysokotatranske stity, Zapadne Tatry maju taku svojsku atmosferu a aj vyhlady su rovnako pekne, dufam ze sa tam aj ja zase dostanem. Ale svadobna cesta po Tatrach, o tom mozem len snivat :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma