Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Softshellova bunda

Diskusná téma Softshellova bunda

Ahojte. Zhanam si nejaku softshellovu bundu. Na trhu ich ve vela a kedze som este ziadnu nevlastnil, neviem si vybrat. Chcel by som vsak aby bola z vnutra aspon trochu zateplena a dala sa nosit aj v chladnejsom obdobi. Som zanu ochotny dat tak do 5000 Sk. Nieco som uz pozeral. Mal by som zaujem o nieco take http://hudy.cz/goodsdetail_ls.asp?nGoodsID=49875&nLanguageID=1 pozeram som aj North Face. Urcite by nanej malo byt stahovanie na krku a rukavoch. Poradte mi nieco. Vdaka

Solinko

Ondro_RK bunda je to sice perfektna, no aj cena. Nato nemam. Skor zacinam uvazovat na Direct Alpine. Maju este celkom priatelne ceny.
Co sa tyka rukavic neviem ti ich este zhodnotit pouzil som ich este len raz.

Marek2501

no co sa tyka tilaku neviem neviem ja mam tuto:
tilak.cz/?product=108,Bunda-O…
a niesom s nou moc spokojny
1)vodny stlpec 0 bodov co som mal predtim od directalpine taigu vydrzala omnoho vacsi napor vody ako toto
2)v chladnom sychravom veternom pocasi ta to absolutne neochrani ma to vindstopper ale vietor to prepusti ako nic
3)stahovanie to nema absolutne ziadne a zda sa mi ze ani ziadna od tilaku nema stahovanie nikde
tym chcem povedat asi tolko ze tilak nikdy viac aspon u mna niekomu to mozno vyhovuje
a porozmyslal by som na tvojom mieste nad tymto
hudy.cz/goodsdetail_ls.asp?nG…

Solinko

Mojou podmienkou je vsak stahovanie dole a stahovanie rukavou. Lebo bez toho to podfukuje, no a kedze mam dost tenke ruky chcem si to stiahnuv v zapestiach.

Rujir

to marek2501: No podla mna si si len vybral na draka model. Ogre Action je vyslovene lezecka bunda s technickym strihom. Ta ma tak uzky strih, ze pod nu nic nedas a jej vyuzitie je celkovo dost obmedzene (podla mna).
Ja osobne mam Tilak Latok a neplati nic z toho, co pises. Co je dost divne, pac material by mal byt ten isty. ;-)
Vodny stlpec netusim, ale klasicky dazd vydrzi bunda pomerne dlho (cca. dve hodinky), vietor neprepusti ako klasicka WS, stahovanie ma v pase, na rukavoch a samozrejme na krku, celkovo spokojnost.
Plus ma kapucu z GTX Paclite, ktora zvysuje vyuzitelnost bundy tak o 90%.
V cenovej kategorii, ktoru chces odporucam softshellku od DA. Na presny nazov modelu si nespomeniem, ale podoba sa na Fitz Roy, len ma kapucu. Softshellku bez kapuce by som nebral. Takisto si daj bacha, aby mala co najviac vetrania (hlavne pod pazuchami). Eto vsjo.

Msml

S Direct Alpine určite nič nepokazíš a podľa mňa budeš spokojný. Ja som bratovi kupoval DA Glider a je to super vecička...

Solinko

Msml tiez uvazujem nad DA Glider, musim si ju este niekde omrknut v obchode.

Lubo

Do tvojho cenoveho limitu sa zmesti napr. Northland Denali. Aj tu na hiking.sk bola svojho casu recenzovana:
hiking.sk/…/bunda_northland_d…
Pomer cena/vykon je fajn, znamy ju ma na moje odporucanie uz dlhsie a je spokojny.

Binaural

Caute no ako zaznelo DA Glider je super vecicka. Mam ju uz pol roka a jevazne super, pochodil som s nou aj po dazdi a nepremokla (nijaky lejak). Ma zvnutra fleecovu bundu a tak je v nej aj celkom teplo. Jedna vec co mi chyba je kapucna, ocenis to napr. v zime, tak zvazil by som este napr. eshop.directalpine.cz/…/bunda…

To Solinko:Inac pekne foto mas na stranke. Ja som z Ruskej, tak som si spomenul na domov, pretoze som teraz v BA :)

Ilegal

pozri si aj high sport, essence od TS, high ponit voodoo a up. Super je aj WP altamira, ta vsak nema ziadny mikrofleece. Novu SS bundu ma ja pinguin.

Svacko

ja mam takisto DA glider 2.0,a maximalna spokojnost. sice je to najlacnejsi SS model od DA,ale nemam vobec pocit,ze by nejaky ten vietor prepusatala.co sa tyka dazda,tak do lejaku rozhodne nie je,ale mensi dazdik je v pohode.skvela na turistiku,bike,aj bezky,fakt odporucam ;)
s.

Sedlo

Mrkněte se na milo.pl$ret , mají tam kvalitní nabídku i materiály vč. softshellu.Osobní zkušenost nemám, ale znám dva lidi, kteří si softshellky od nich koupili a jsou maximálně spokojeni.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma