Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Softshellova bunda

Misko

softshell je snaha fylozofia jednej velmi specifickej a absolutne univerzalnej vrstvy, ktora uplne popriera klasicky cibulovy system obliekania.
myslienka je nesustivy, prijemny, elasticky, vode, vetru a oderu odolny a hlavne priedysny.
problem je ale v tom ze niektory vyrobcovia to zobrali ako vrstvu hlavne ochrannu a niektory ako hlavne funkcnu. takze su dva pristupy, membranovy a nemembranovy. membranovy je blbost, pretoze priedysnost ide rapidne do prec a nemembranovy ti nezarucuje 100percentnu ochranu proti vetru a vode (tj. nieje nepremokavy a neprefukavy ale iba velmi odolny). je len na tebe ci chces modernejsiu verziu klasickeho windstoperu alebo bundu z materialu ktory prefuka iba ked je fakt zle a ktory paradne dycha. softshell s 20000 vodnym stlpcom je blbost. ked clovek potrebuje 20K vodneho stlpca tak je to situaci an gorac a nie softshell.
momentalne najlepsi nemembranovy softshellovy material je schoeller WB400 s upravou 3xDRY.
inak bundu z tohoto materialu je mozne nosit az do momentu ked naozaj leje a clovek mysli na krcmu. slaby kratkodoby dazd a sneh mu vobec nevadia.
asi tak.
zdravim

Lama

sorry ze sa sem pletiem, vsade pocuvam ody na softshell, ale netusim CO TO JE??? mohol by mi to niekto vysvetlit prosim?

Herma

ake mate skusenosti s nohavicami napr. znacky milo,alebo akejkolvek, ci su to len reklamne dristy ze neprefukave a taku membranu maju a taku...

Kekso11

bdel:no aj nad tim ze nema kapucnu som rozmyslal...ete som uvazoval aj nad tilak latok...ale ta je zas drahsia...tak neviem

Bdel

kekso, nemam sice essence bundu, ale mam essence nohavice. Material ujde, za tie peniaze to nie je zla kupa. Ale softshellka by podla mna jednoducho mala mat kapucnu. Naco ti je 20m stlpca ked ti prsi na hlavu.

Cyril

JA zhanam softshellovu bundu tiež najlacnejsiu som našiel na humi.cz$ret volá sa cibet je za 2185cz na naše cca 2800sk viem mi niekti povedať skusunosti stouto značkou ďakujem. nezda sa vám že naši výrobcovia su trosku predrašení čo sa tika kvaliti a ceny výrobku?

Solinko

Nooo uz som odskusal aj nejake bundy v obchodoch. No zatial som na svoju tenku postavu nic nenasiel. Taktiez bund s kapucnami je podstatne menej. V poslednej dobe ma vsak zaujala bund od direct alpinu Shivling. Dokonca ju maju na ich oficialnej stranke za akciouvu cenu 3500 KC. Co nanu hovorite?

Kekso11

zdravim...uvazujem o kupe softshelovej bundy Essence Jacket od TS...mate s nou niekto skusenost???ak hej dajte mi vediet vas nazor...zatim dik :)))

Michal Bartko

zdravim vas priatelia.
Od high sportu mám doma velmi super STRETCH nohavice. Sú parádne. Som s nimi veľmi spokojný. V parte ich máme asi 5 chalani. No a este dodám, že tá moja reklamovaná SS bunda, čo som spomínal predčasom bol SERAC.

Doktor

V obchode som narazil na výrobky frmy High sport. Ma niekto skusenosti s ich vyrobkami? Ake vlastnosti ma ich material Soft shell 3LF. Potrebujem kupit softshelove nohavice na skialp a ich Flip vyzeraju celkom slušne.

Ilegal

solinko, SS od TS prave prichadza na trh...takze sa opat toho moc nedozvies. K tomu alpinusu. Svetova spicka nebol nikdy, akurat nam tu pekne masirovali mozgy- ved okrem mammuta tu vtedy nic rozsirene nebolo. Na slusnej urovni fungoval len par rokov ked sa z firmy typu TS stal gigant a potom padol na hubu. Momentalne sa snazia o navrat ale dost slabo. Ale predavaju sa napriklad aj v par obchodoch v Londyne. Maju tam predsa siroku klientelu:-)

Michal Bartko

zdravim vas priatelia.
momentalne mam už druhu softshell bundu.
v lete 2005 som si v LM kupil SS bundu nemeckej značky/už si nepamatam názov/. Až po prvé bežky som bol vysmiaty. Žiaden vietor, dychala ako tak. Na bežkách som sa spotil, bolo -5stupnov a moja draha bunda, ktoru mi v obchode odporucali a uprednostnili pred DA zmrzla na kosť. bola úplne tvrdá.Hned som im ju vrátil. toto leto som s neverou išiel do SS opat. DA,TS and spol. sa mi zdali moc prepísknuté ceny. Kedže som z BB, ale všetku výstroj si kupujem buď v ZV alebo v LM, tak sa mi vo ZV v Sevii podarilo dostať sa k tejto bunde wolfgang.pl/?p=shop&prod…

Zatial som fajnovu spokojnučký. Určite SS nezohreje tak ako fleece ale kedže SS sa nosí tak skúšam.Parametre 10 a 5tis za tú cenu. Vo ZV ju mali za cca 3300. Mám výšku 193cm a xxl size mi je perfekná. Sťahovanie na spodku,rukávy. vnútorné vrecká.Nech naši výrobcovia trochu porozmýšlajú nad cenami. Uvidíme,ako sa zachová v zime. majte sa.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov