Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Veľkej Fatry cez Smrekovicu

Diskusná téma K článku: Hrebeňovka Veľkej Fatry cez Smrekovicu

Viackrát odkladané putovanie Veľkou Fatrou začalo s príchodom prázdnin nadobúdať konkrétne kontúry. Veľa ale nechýbalo, že sa neuskutoční vôbec, pretože môj spoluchodec Feri si vymyslel srdcovú príhodu. Podľa felčiarov, len vďaka turistickej kondícii sa neskončila tragicky. Preto vďaka vám, hory, lesy...

Peter61

HZS :
Na zelenej značke medzi VZ Smrekovica a Malinom Brdom treba zvýšit opatrnosť pre stromy, ktoré sa lámu a padajú pod váhou snehu aj pri slabom vetre. Upozornujeme aj na zvýšenú opatrnosť v okolí nižného Šiprúnskeho sedla a Maďarova kde je elektrický ohradník cca 01 - 20 cm pod úrovňou snehu a pri lyžovaní alebo prechádzaní hrozí riziko zachytenia.

Daulagiri

Sú tam rozsiahle lúky, ale určite ho neprehliadneš. Bolo to tam myslím také rozmočené, taká priehlbinka vo svahu. Keď pôjdeš okrajom lesa po značke, tak by nemal byť problém, akurát ako píšem, neviem v akom je stave, ruku do ohňa zaň nedám.

Wotan

Diky lidi!
Daulagiri: je to dost od cesty? Resp. si clovek vsimne lahko nejaku cestu k nemu?

Vrana

Sedlo pod Ciernym Kamenom, tam je voda na 100% a Chata Smrekovica. Voj. zotavovna Smrekovica neviem, tam sme nikdy neskusali, ale vodu maju urcite ;)
Studnicka byvala aj za vojenskou zotavovnou priamo pri zelenej znacke.

Merhorn

Ahoj wotan, ak pockas do vecera, poslem ti aspon nejake co mam. V gps mam pramen pri vojenskej zotavovni Smrekovica, aj ked tam si vies aj v samotnych objektoch nabrat, pramene v okoli cierneho kamena. Pramen pod Siprunskym sedlom ked som tam bol bol uplne znehodnoteny pastvou. Ziaden iny pramen co viem cestou nebol, aspon nie v kratkom dosahu. ALe vzhladom na Smrekovicu cca na pol ceste a nie moc narocny teren ti to staci. Naberies 2-3L pri CK co ti vydrzi urcite po Smrekovicu, to iste zopakujes tam a to ti zas musi vydrzat po Lubochnu.

Wotan

Este upresnim, danu informaciu poprosim od Cierneho Kamena, smerom do Lubochne. Usek Borisov - Cierny kamen dobre poznam. Diky :)

Wotan

Lidi, mate niekto aktualny zoznam pramenov a moznosti nacerpat vodu na hrebeni VF od Chaty pod Borisovom, cez Sedlo Ploska - Chabdzova - po modrej do Lubochne. Za kazdu info diky moc!

Mirino

Studnička tam v každom pripadku je. Keď som z nej naberal ja, tak ešte tam bol lístok s tým, že "včera sme ju obnovili, tak ešte zajtra z nej nepite...." Bol som smädný napil som sa ešte pre expirácou, bolo mi dobre... a do dneska žijem :))) Je päť krokov od chodníka vpravo v smere na Smrekovicu, ale nie je bohvieako výdatná. Takže v suchom lete by som na ňu nespoliehal. Lenže teraz zrovna suché
leto nejako nehrozilo...

Tanazilina

Mirino, na tú studničku pod Skalnou Alpou sme spoliehali, ale buď sme boli slepí, alebo vyschla. Alebo sme zišli z chodníka? :) Ešte že Smrekovica bola blízko a pivko to istilo.

Vrana

na Smrekovici sa najes cucoriedok kolko chces ;-)

Pipin

Merhorn, dobrý nápad. Taký dubáčik + kukučkin chleba, to by bola špecialitka :D

Merhorn

pozri,rastu huby,lesne plody.ako myslis,ze si my doplname vitaminy+kol:-)

Pipin

No škoda, to znamená, že to ponesieme na chrbte. :D, diky za info

Mirino

Teraz som išiel trasu Donovaly-Krížna-Ploská-Rakytov-Vlkolínec -Biely Potok. Takže upresnenie. Rozcestník v Severnom Rakytovskom sedle je komplet vyfunglovaný. Ale nie je priamo v sedle, ale pod sedlom na západnej strane. A pod Skalnou Alpou je novoupravená studnička priamo pri chodníku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma