Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ponožky Xsocks

Diskusná téma K článku: Ponožky Xsocks

Značka Xsocks bola doteraz pre mňa pomerne neznáma a tak som bola zvedavá na testovanie dvoch párov ponožiek z kombinácie prírodných a systetických materiálov. Ponožky Air Force 1 a podkolienky Treking expedition long som nosila od polovice mája do polovice septebra, prevažne v horúcom počasí.

Axel

Zrobime nejaky fajnovy viral? Tomas napise recenziu podla svojho gusta a Lubo ju tu zverejni. Stavim sa, ze tu recenziu prelinkuje 90% outdoor webov a bude z toho najdiskutovanejsie forum v historii tejto stranky.
Len teraz neviem, ci by bol prvy april vhodny na zverejnenie... :-)))

Bacaardi

mne sa zacina dotycny pacit. zvysuje navstevnost stranky hiking.sk$ret a podporuje celkovy marketing tohot webu. vdaka nemu sa tu ludia bavia a citaju to tu cim dalej tym viac.-))))

Ciernaznacka

Keby som ja mal pisat recenzie na take tovary, tak to by si tu nikto nedal vyvesit baner.
Opakujem, nie su to recenzie, je to reklama. Tie testy su obycajna reklama.
Cely zivot sa riadim heslom:
Potlačíš-li pravdu, utajíš-li pravdu, nepovstaneš-li na schůzi a nepromluvíš-li otevřeně, promluvíš-li na schůzi otevřeně a nepovíš-li pravdu, pak nejsi tak pravdivý jako pravda.

Jack London

DanielaM

Cierna znacka, ty mas asi v popise prace znevazit vsetko, co robi niekto druhy. Pocitam ze tym nezavislym clovekom myslis najma seba a ochotne by si sa dal aj zaplatit... Skus si dat zavazok, ze budes pisat iba vtedy, ak budes mat nieco k teme a najma konstruktivne, co ty na to???

PeterNR

Prepáčte prosím, že zase píšem mimo témy.
Len by som si dovolil uviesť jeden príklad z praxe, na ilustráciu môjho minulého príspevku, o nepríjemných a dlhodobých dôsledkoch ľudských vynálezov.

veda.sme.sk/…/vedci-mapovali-…

Ciernaznacka

Ciernaznacka
Len som chcel povedat, ze recenzie by mali robit "nezavisly ludia" a nie ludia, ktory beru peniaze za reklamu a ich nohsledi.

RomanK z LC

Autor určite bere hotovosť a podľa mňa v malých neoznačených bankovkách.

Ceny špeciálnych outdoorových ponožiek sú vysoké, cena nie je podľa mňa úmerná nárastu užitkovej hodnoty. Nič to však nemení na fakte, že si takéto ponožky kupujem (ja som fanušíkom Bridgedale), nakoľko chcem mať pohodlie (napriek tomu, že to preplatím). A postupne som na takéto ponožky prešiel aj na ostatných športoch, tenšie nosím aj do práce - opäť z dôvodu pohodlia. Bavlnené ponožky sú pre mňa už zabudnutá vec.

Ciernaznacka

Chapem to, ze su tu ludia, ktory za to taranie o ponozkach beru peniaze.
Vid. "nezavisly autor" pisuci recenzia a zaroven inkasujuci hotovost od zadavatelov reklam.
Ale je mi luto tych ludi, kt za tie smejdacke ponozky daju tolko penazi.

Ufo

to sa da o ponozkach tolko tarat som teda netusil

Splinter

ohľadom nanorúrok...

je to strašne fajn vec napr. v elektronike, ale pri použití na výrobu častí oblečenia a vlastne hocičoho čo prichádza do styku so živým tkanivom by som bol opatrný...pri rúrke s priemerom rádovo nanometre je kapilárny tlak vzhľadom na rozmery obrovský a nie je problém tým tlakom pretrhnúť membránu živej bunky a tak ju zničiť...

No-name

stale mi nejde do hlavy co su to tie nanocastice striebra a ako su tam v tom vlakne zabudovane, ale napriklad ionty striebra, tak to uz viem co to je a viem aj ako sa to vyraba (koloidne striebro) a ake to ma ucinky a co sa tyka zivotnosti tak ta je nizka, znicia sa UV ziarenim zo slnka, pripadne tusim aj stykom s inym kovom.

PeterNR

Aj ja napíšem dačo trochu mimo témy, ale nedá mi to nenapísať, keď sa tu spomínajú nanočastice striebra.

Ako Adushka dobre vysvetlila, nanočastice striebra likvidujú baktérie, a ponožky potom menej smrdia.

Hlavný problém ale nastane potom, ako sa tie nanočastice časom pri nosení uvoľnia, či vyplavia pri praní, alebo pri samotnej výrobe, a skončia v prírode. Toxický efekt na baktérie pretrváva. A vie niekto, ako dlho? Zatiaľ nie. Nezabúdajme, že baktérie sú základom živ. prostredia. Jeden príklad - biologické čistenie vody by bez baktérií nebolo možné.

Nikto presne nevie, ako sa nanočastice v prírode správajú, a budú správať v budúcnosti. Výskumy vplyvov rôznych častíc na človeka a životné prostredie stále prebiehajú, boli napr. dokázané rakovinotvorné účinky nanočastíc vznikajúcich pri práci naftových motorov.

Najhoršie je, že žiadny živý organizmus sa voči nim nedokáže brániť, t.j. ani človek. Prenikajú bunkovými štruktúrami, kde majú vzhľadom na svoj extrémne veľký povrch voči objemu katalytické, a pre bunky toxické účinky.

Keď vidím napr. na obale krému proti slnku alebo hoc aj týchto ponožkách text, že obsahuje nanočastice, nestačím sa čudovať...

Celý humbug okolo nanočastíc mi veľmi pripomína nadšenie ľudí po viacerých prelomových objavoch (napr. najrôznejšie superužitočné, ale - ako sa neskôr ukázalo - zdraviu škodlivé plasty, chemikálie, pesticídy, azbest, rádioaktívne prvky...) až kým na vlastnej koži nezistili, že každá minca má dve strany.

Povedali by ste napríklad, že sa po objave rádia vyrábali rádioaktívne krémy na "rozjasnenie pleti", rádioaktívne krčahy na vodu, rádioaktívne homeopatické lieky...? Dokonca v r. 1955 bola v USA na trhu zmrzlina s uránom!

Dôsledky používania nových syntetických sofistikovaných zlúčenín a materiálov sa častokrát prejavia až po rokoch, kedy už ale môže byť neskoro na nápravu... Neskoro pre životné prostredie, a tým pádom aj pre ľudí...

MisoM

bambus, ak nemas napisat nieco k veci tak radsej nepis

Bambus

mam za sebou 85 rozchodov, 4 rozvody a 3 vrazdy. tie vrazdy uz riesili ale nic mi nedokazali, ale spachal som ich. takze tak

Bambus

ja by som to povedal asi takto: nezmyselný test, moj nezmyselny koment. ta 1 k 1. ne?:))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum