Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Cestou na Ostrý vrch

Diskusná téma K fotke: Cestou na Ostrý vrch

Na červenej značke - Záhoráckej magistrále, ktorá spája obec Závod (okres Malacky) so Skalicou. S dĺžkou okolo 100 km predstavuje zaujímavý tip na jej prekonanie, či už pešo alebo na bicykli. V ľavej časti fotky dominuje veterná elektráreň na Ostrom vrchu (602m). Pekný kraj a zaujímavé miesta.

Samkoh

Je tam pekne, ale šialene hrozná orientácia.

Godman

Pisal som nedavno priamo k prislusnemu clanku o tej novej rozhladni na Zalostinej, je vlastne oproti Ostremu vrchu, cez dolinu.
Samotny vrchol s rozhladnou cervena mierne podchadza, ide medzi "dvojvrcholom, cize si kusok treba povybehnut.
Na trasu, co spominas, od Senice, vrchom nad Myjavou a na Javorinu, je viacero moznosti. Ja osobne som nieco podobne siel, prave od Ostreho vrchu, cez Polanu a Brestovecke kopanice na Staru Myjavu a dalej uz podla lubovole...

Vladvlad

Ďakujem za dobrý tip!
Ak sa nemýlim, tak je to na trase tejto magistrálnej červenej značky.

Juras

Na Zalostinej(625) je vybudovana nova rozhladna, tak po potulkach v okoli Vrboviec doporucujem navstivit aj tu, je tam pekny panormaticky vyhlad na Moravu a na dolinu kde lezia Vrbovce.

Vladvlad

Tak, tak, dlho som to mal naplánované :)
Osobne som bol este prekvapený, kolko super-vila-domov-palácov je na týchto kopaniciach/samotách, ale to je o inom :)
V zime to tu musí byť veľmi pekné.
Tentoraz pešo by som chcel niekedy prejsť od Senice niekde vrchom nad Myjavu a pod Javorinu.

Godman

Takze uz si zavital aj sem!:)
Linia ohranicena Vrbovcami, Sobotistom, Myjavskom, az po Staru Turu a hranicnym pomedzim s Ceskom je vskutku mozne nazvat takym oddychovym krajom, ako uvadza radog.
Raz v zime sa v tych kopcekoch pridala k nam macka, z niektorej zo samot, nechcela sa vratit, tak putovala s nami a ked uz sa nevladala borit snehom, sme ju poponasali a nakoniec zostala prave v osade pod Ostrym vrchom...

Vladvlad

Dakujem.
Som bol prekvapeny ake je to tam pekne a vsetko take lucno-polne. Uz z dialky tieto konciny Myjavskej/Chvojnickej pahorkatiny a Bielych Karpat vypadaju zaujimavo.

Radog

Takto si predstavujem dokonalu oddychovu turu v sobotu poobede. Parada

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky