Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Martin – Martinské hole – Vrútky

Diskusná téma K článku: Martin – Martinské hole – Vrútky

Na ďalšiu túru počas mojej tohtoročnej trojtýždňovej dovolenky na Slovensku sme sa vybrali s otcom. Plánovali sme vystúpiť na Martinské hole a potom sme sa chceli rozhodnúť, čo ďalej. Bolo síce trochu zamračené, ale na druhú polovicu septembra veľmi teplé a príjemné počasie a tak sme neváhali a prešli sme od vysielača na Martinských holiach až na Minčol.

P.F

Túto trasu robíme často , len opačným smerom , a opčas skočíme až na Bystričku z Hornej Lúky . Ak je človek z Martina alebo blízkeho okolia má to ako alternatívu za niečo vzdialenéjšie , hlavne ak sa mu nechce ráno včas vstávat alebu mu újde dáky spoj .

Lubi1988

Čo sa týka pretrasovania žltej značky na Krížavu na spomínanú cestu, neuvažuje sa o tomto riešení, kvôli plánovanej odbočke z točky (serpentíny) pod lanovkou k nádherným vodopádom na Pivovarskom potoku 600 metrov po vrstevnici v doline spomínaného potoku.

Na margo časovej dilatácie na smerovníku „Minčol“: smerovka na červenú značku pochádza z roku 2005, kedy sa už používalo pravidlo, že časy do 15 minút sa zaokrúhľujú na celé minúty a časy dlhšie ako 15 minút sa zaokrúhľuju už až na násobky 5 minút. V roku 2002, keď bola vyrobená smerovka na modrú značku ešte toto pravidlo neplatilo, vtedy sa všetko zaokrúhľovalo na 5 minút.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma