Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Španielsko - Sierra Nevada

Diskusná téma K článku: Španielsko - Sierra Nevada

Túra prechádza tromi najvyššími vrcholmi pohoria Sierra Nevady. Orientačne, časovo aj fyzicky najnáročnejšia je časť medzi vrcholmi Velety a Puntal de Vacares, čnejúcich sa nad plesom Laguna de Vacares. Práve v okolí Alcazaby môže miestnych pomerov neznalý turista stratiť správny smer a stráviť na tomto nehostinnom vrchu o niekoľko hodín navyše. Hrebeň východnejšie od spomenutých exponovaných častí stráca svoj vysokohorský ráz a profil je menej fyzicky náročný. V závere načrtnutej trasy čaká ešte zdĺhavý niekoľkohodinový zostup do dedinky Jerez del Marquesado, našťastie spríjemňovaný rozprávkovou idylkou dolinky Ventisquero del Corazón. Celá trasa zaberie pri priemernom tempe cca 24 hodín čistého času.

_kossuri

Vďaka za pekný článok, oprášil som si spomienky na Sierru Nevadu z minulého roku. My sme robili trojdňový prechod v apríli, z Pradollana cez Veletu, Cerro de los Machos, Mulhacén a Alcazabu do Trevelezu. Spali sme v oboch útulniach okolo ktorých ste prechádzali. Jarný termín môžem len odporučiť. Žiadne problémy s vodou (varili sme z ľadu), množstvo snehu, ktorý ale perfektne držal, v noci -12°C, cez deň na slniečku príjemných +25°C. A hoci sme tam boli cez víkend, ľudí sme stretli minimum (iba prvý a posledný deň), útulne sme mali celé pre seba.

Wifi

článok sa mi veľmi páčil, ale škoda, že bol taký krátky. keď som si ho čítala, tak som si to vedela veľmi živo predstaviť, čo je podľa mňa super!!!vždy som v napätí čakala, čo sa stane...super je aj to, že som sa zasmiala.. ;) takže celkový dojem z článku je vývorný a odporúčam prečítať aj druhým. =)

Boro

Tie naše slovenské baby rozosiate hocikde po svete - to je ten najlepší export,aký sme dokázali vytvoriť.

Peto s.

Plnohodnotny a nadherny prispevok a urcite este krajsi zazitok...snazil som sa do toho vzit a vsetko si predstavovat pri citani..fakt skvele..

Jojoš

Suhlas s Petrom Strakom,výborné čítanie,len fotiek mohlo byť viac.

Peter Straka

Výborne napísaný článok, čítal sa jedným dúškom! Trochu mi však chýbajú zábery z tých drsných miest, ale asi ste tam nemali na fotenie chuť.

Peter61

Pekny clanocek.
Ad lisky: zaciatkom leta (sudruzky slovenske lisky v juni, spanielske mozno trocha inokedy) maju makacku so zhananim potravy pre mlade. Dokazu byt hodne drze, evokuje to podozrenie na besnotu. Besna by vsak nemala byt, na kontinente sa robi peroralna vakcinacia lisok (a na britskych ostrovoch besnota nie je).
Pri Popradskom pl. sme okolo stolov pri starom drevenom bufete ( teraz je tam stavenisko Majlathovej chaty) videli, ako liska rabuje smetne vrecia meter-dva od ludi. Liska tatranska sa bezne prizivuje okolo chat, rabuju na Popradskom z balkonov, na Brnci v zime z okien na 1.poschodi. Okolo stanov a zahrabov bezne rozhryzie rupsak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma