Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krivánska Malá Fatra: Varín - Štefanová

Diskusná téma K článku: Krivánska Malá Fatra: Varín - Štefanová

Malú Fatru považujem za svoje domovské pohorie. Pri pohľade z rodného domu mám krásny výhľad na krivánsku časť, týčiacu sa priamo nad Sučanmi. Tu som začala podnikať prvé výlety do kopcov, tu som objavovala čaro rôznorodého terénu a ďalekých výhľadov. Je málo chodníkov, ktoré som ešte neprešla. Netrápilo ma ani, že som si doteraz neužila naraz celý hrebeň, veď po častiach je tiež pekný a najmä v poslednom období som sa venovala mne menej prebádaným pohoriam. Keď sa ale objavila hra, venovaná jednotlivým vrcholom, tak som neodolala a na hrebeň som vyrazila.

MisoB

Chuťovečka s peknými fotkami. Tento rok sa mi akosi celý hrebeň nezadarilo... tak aspoň takto virtuálne :)

Adamus

Zdravim. Velmi pekny clanok + foto. Ale to nie je pri tebe nic vynimocne. Ked pojdete v zime zavolajte aj mna. Ale ten uvod som uz niekde cital :-)

Mifo78

Pekny clanok a ked pozeram na tie fotky, odkedy je Velky Rozsutec sopkou ? :-)

Merhorn

pekny clanocek, rovnako ako misovi ani mne tento rok nevydal cely hreben len jeho skratena verzia klacany - sutovo :)

Vrana

Nechcem rypat, ale opat mi nesedia tie udavane prevysenia a vzdialenost, zdaju sa mi byt jemne nadsadene. Samozrejme ratam aj odbocku na Chatu pod Chlebom.

Inak tura je to krasna a podla fotiek pocasie VAm vyslo tiez.

Vrana

Inak ak niekomu vadia davy ludi na Rozsutci, Velkom Krivani a hrebeni Snilovskeho sedlo - Poludnovy grun, potom odporucam malo frekventovane bocne hrebene.

Napriklad:
Kralovany - Zobrak - Stoh - Medziholie - Osnica - Parnica,

Tiesnavy - Sokolie - Baraniarky - Kravarske - Bublen - Velky Krivan,

Branica - Sedlo na Koni - Bublen - Maly Krivan (Velky Krivan)

Zvlast tu poslednu chodim velmi rad ;-)

Merhorn

vrana, iste, da sa, ale hreben je len jeden a aj ked obcas v oblastiach ktore si napisal skripem zubami, vzdy to stoji aj napriek tomu zato :)

Adushka

Dakujem vsetkym za mile reakcie, na Malej Fatre sa neda nic pokazit :)

Vrana: udaje prevyseni boli tahane z hikeplanera a k tomu su pripocitane aj nase rozne odbocky a motania, ktore hikeplanner nezohladnuje, takze celkove metre su zaokruhlene. Vzdialenost je pocitana uz z Varina, nie len zo Strecna. Mali sme aj gps, len neviem, ci sme zaznamenavali uplne celu trasu, takze som sa rozhodla pre udanie hodnot takto. Inak som presne cakala, ze sa na toto nejaky detailista ozve :) nesklamal si :) K davom na Rozsutci mas pravdu, kto chce, tak si najde iny bocny hreben, ja opisujem klasiku, kde bohuzial byvaju aj davy.

MatusM

Vrana, ak sú vzdialenosť a prevýšenia nadsadené, tak len nepatrne, tu je trasa:

hiking.sk/…/sluzby-hikeplanne…

  • keď si prirátame výbeh zo sedla za Hromovým na Chleb a späť
  • začiatok z Varína "cez kopec" (cez lúky) na Podhradské
    = cca 44km a 3200m hore
Vrana

2 adushka: asi som detailista, ale ten udaj 3200 m stupania mi hned udrel do oci. Aj ked som zaratal odbocku na Ch. pod Chlebom sa mi to zda byt vela. Kolko udava hikeplanner neviem, ale som si isty ze menej ;-)

Bocne hrebene som uviedol len ako alternativu k hlavnemu. Je mi jasne ze clanok sa ich netyka.

Vorec

JJ sehr gut clanok a fotose jedna basen ;-) Super!
@vrana: v lete sme práve hrebeňovku zo Strečna strihli zo Stohu do Kraľovian cez Žobrák, ehm no... asi prvý aj posledný raz :-) divočina v džungli :-) a pravdu máš keď píšeš že žiadne davy ľudí, povedal by som, že tade ani veľa ľudí nechodí podľa stavu chodníka.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma