Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krivánska Malá Fatra: Varín - Štefanová

Vrsan

Ja mam tuto informaciu priamo od pracovnikov NPMF, je to sice trochu nepravdepodobne, ale mozne to je... A los, to bola taka indianska, snad este nepravdepodobnejsia prihoda... Na hrebenoch lezal prvy sneh, jesenna obloha bola po prechode fronty ako vymetena, v horach panovalo absolutne ticho, ktore prerusoval len nas dych. Streli sme ho v masive Velkeho Rozsutca,kde neuveritelne sa stalo skutkom...

Rc

V sobotu sme pod Sokolim
videli nejake podozrive bobky. Zena tvrdila, ze to vyzera ako kamzici trus, ja som jej to vyhovaral, ze to je blbost, ze co by tu robili kamziky... ale zeby predsa nieco podobne???

Peter61

Vrana, v MF by mali byt alpske kamziky. V Ne sme na zostupe z Bobotov do Tiesnav videli stopy malého prezuvavca - odhadujem mlady kamzik.

Maxo12

takto pred rokom som stretol dva kamzíky v Necpalskej doline medzi Balcierovom a horárňou Smrekov.Prechádzali sa po asfaltke a vôbec neboli plaché.Až ked som prišiel asi na 80metrov odbehli do hory.

Vrana

To je mozne, ale VF nie je MF. VF je prepojena hrebenom cez Donovaly s NT.

MF je oddelena Vahom, Oravou, cestami, zeleznicami ...

Vrana

2 vrsan: v Malej Fatre ti skor uverim toho losa ako kamzika. Kamziky takmer neschadzaju do pasma lesa, tak mi nie je celkom jasne ako sa dostanu z Tatier do Malej Fatry.

Skor by som povedal, ze si niekto pomylil muflona s kamzikom.

Maxo12

napíš niečo viac o tom stretnutí s losom.Vdaka.

Vrsan

Samozrejme ze v MF je uzavera spominanch chodnikov. Dovodom je najma ochrana prirody, ale aj navstevnikov. Niektore useky su v zlom pocasi velmi nebezpecne (stohova skratka, casti Zbojnickeho chodnika na Tiesnavami alebo aj Obsivanka). V exponovanych skalnych castiach niektorych reztervacii z jari hniezdia vzacne dravce (orly, sokoly...), mladata v tom obdobi maju inak asi vsetky ostatne lesne zvierata, a preto potrbuju najma pokoj. A nakoniec perlicka, v MF boli v priebehu niekolkych poslednych rokov pozorovane aj spominane kamziky... A sam som sa tam stretol s losom. Takze je to divocina, akurat intenzivne ovplyvnovana spolocnostou a jej zaujmami...

Poldo

pokiaľ si dobre pamätám aj v Nízkych Tatrách sú niektoré bočné hrebeňe sezónne uzavreté... (napr. Skalka, Bôr, Synná)

Spacer

Zajtra smer Mala Fatra, Stefanova (pripadne chata Vratna) -> Velky Krivan .. -> Stoh -> Stefanova

Kto sa prida.

Vrana

Jo v MF nie su ziadny kamzici a jelene trochu su hanblive, takze sulozia zasadne v lese ;-) Preto tam chodniky zatvarat netreba ...

BTW vie mi niekto vysvetlit, preco nie su zavrete aj Nizke Tatry? Vsak tam su tiez kamziky, sice umelo nasadene ale su. Alebo tie nie su take hanblivky ako kamziky vysokotatranske?

Jo a bol super vcera ten ujo co spominal tym x samovrazednych kamzikov na Baranci (sialenci robili silvestrovsky ohnostroj na vrchole). To maju krasny argument, ktory hodno vytahovat niekolko dalsich desatroci ....

FunTTomas

spacer, aby si mal kompletnú info:

Vyšné Kamence - Podolina - Obšívanka - Malé Nocľahy - Tiesňavy (modrá značka č. 2752)
Trasa je v úseku Vyšné Kamence - Obšívanka - Malé Nocľahy od 1. marca do 15. júna pre návštevníkov uzatvorená.

Kopanica - sedlo Príslop nad Bielou - sedlo Zákres - sedlo Medzirozsutce - Veľký Rozsutec - sedlo Medziholie - Stoh - Poludňový Grúň - Chleb - Veľký Kriváň - Malý Kriváň - Suchý - Hradská dolina (červená značka č. 0802)
Trasa je v úseku Medzirozsutce - Veľký Rozsutec - Medziholie od 1. marca do 15. júna pre návštevníkov uzatvorená.

Pozri si celé znenie návštevného poriadku na sopsr.sk/…/index1.php?p=6

Bacaardi

nie fatricka je v tomto rozumna... akurat letny raverz stohu je zavrety...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum