Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Staré Hory – Ploská – Ružomberok

Diskusná téma K článku: Staré Hory – Ploská – Ružomberok

Jedného dňa prišiel Tomáš s návrhom, čo tak pozrieť sa do Veľkej Fatry. Pohorie to bolo pre nás nepoznané a ako nás utvrdili obrázky v knihách, je nádherné. A tak rozhodnutie bolo jasné. Ideme. Nakoniec sme sa nazbierali štyria. Dohodli sme presný termín a naplánovala sa trasa zo Starých Hôr do Ružomberka so zastávkou na Chate pod Borišovom, kde sme mali nocovať.

Vladimír Kobza

Išiel som cez Majerovu skalu nedávno, bolo tam len zopár padnutých stromov, ktoré sa v pohode dali prejsť. Bez významnejšieho zdržania. Takže určite žiadne kalamitisko nateraz nehrozí.

Turista222

Keď si prečítaš VF, nejaké prekážky tam sú:http://www.hzs.sk/

Mirino

Zdravím. Chystám sa do VF a zostup z hrebeňa som zvolil z Krížnej do Starých Hôr po modrej cez Majerovu skalu. Nie je tam nejaký zádrhel v podobe nejakého kalamitiska? Kto vie a poradí?

Jantaara

Pokiaľ viem, nedokážu sa tam dohodnúť viacerí zainteresovaní - obec, investor, majitelia pozemkov a tak podobne. Zámer obnoviť stredisko aj bol, ale keďže sa nedohodli, nič sa neudialo.

Peto.z.bb

jan, ved len tot nedavno o tom, pri prilezitosti smutneho 20r vyrocia :(, pisali v SME: bystrica.sme.sk/…/ich-zjazdov… Ale v tomto clanku nepisu vela podstatnych veci, ako ze ide o juzny a velmi veterny svah, co skracuje sezonu "komercneho" lyzovania. Vzdy tam bol problem s parkovanim, takto je to OK, kapacity akurat pre nas "slapacov", a lyziarov na spodnom vleku. Na tom hornom vleku im tusim udajne ukradli aj motor, co spolu s poziarom horneho bufetu v byvalej stanici lanovky podnietilo rozne konspiracne teorie, ktorym nema vyznam sa venovat. Investora tam sice hladaju, ale sotva najdu, lebo ***** /poruseny kodex/ vyhovuje monopol blizkych stredisiek Donovaly a Chopok.

Jan

Pozdravujem všetkých turistov a sorry ya pravopis.Bol som 23.jula 2013 na turu zo Starych hor na majerovu skalu.Presiel som tam okolie a zarazilo ma to strasidlo,chatrajuca sedackova lanovka smerom k tureckej.Kedy ta lanovka vlastne fungovala naposledy a čo vlastne zapricinilo jej zatvorenie a terajsi chatrajuci stav.nikde na nete som nenasiel zdokumentovanu pricinu jej upadku

Jeffer

Moja prvá hrebeňovka boli Nízke Tatry (a odvtedy ešte trikrát). MF sa mi páčila podobne ako VF - akurát neslobodno v MF vynechávať Lúčanskú časť.

Sona

Ano, 3 tomu zodpoveda viac. Zmenili sme a skusime vymysliet, ako pridat aj nejaky navod pre autorov - co je ktory stupen narocnosti.

Vrana

Ked tak rozmyslam aj moja prva hrebenovka bola prave VF (Sturec - RK), bivacik pod celtou pod Rakytovom. Nezabudnutelne tura ;-)

Posledne roky to chodime z Harmanca ako narocnejsiu jednodnovku, takze tiez hlasujem za narocnost 3

Merhorn

Hehe adush, ale si sa donho obula :) ale mas pravdu. Narocnostou to urcite nie je 4, mozno tak cez Turciansky hreben a ak by sa to slo na 2 dni by som s prizmurenim oboch oci vedel chapat 4ku. Aj ja som btw dal vo VF prvu hrebenovku, je to krasny kus sveta, pre mna je to perla a raj romantiky v porovnani s MF. Osobne odporucam, tak sme sme sli my raz, no nedokoncili, ak niekto chce dat VF a neist uplne tradycne, podkovovito - prest len oba bocne hrebene, ako my - Lubochna - Klak - borisov - Smrekovica - RK.

Sona

Mne to pripomenulo jednu vikendovu turu z Liptvoskej osady do Ruzomberka - krasne, ale my sme z Malineho Brda s ohladom na nase kolena pouzili lanovku :)

Ender

Minuly rok som stravil mesiac v Turcianskych Tepliciach a pobehal Velku Fatru. Myslim, ze zostane navzdy mojim oblubenym miestom.
Tento clanok mi tych 300 km a niekolko kopcov pripomenul dostatocne. Mhmmmm.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum