Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Silva Alpha

Diskusná téma K článku: Čelovka Silva Alpha

Tri vysokovýkonné LED s celkovým maximálnym výkonom 15 wattov, lítiový akumulátor s kapacitou vyše 4 Ah, množstvo príslušenstva, exkluzívny kufrík – to sú základné rysy tejto nevšednej čelovky škadinávskej značky Silva. Spozornieť by mali najmä noční extrémni bikeri, orientační bežci, pretekárski skialpinisti, profi stovkári, či nízkotatranskí stíhači.

No-name

misoZA, su tam ledky luxeon K2 tffc, kazda ma zhruba okolo 200lm, a ucinnost 60lm/w, zalezi vsak presne od konkretneho kusu, na kazdej takej ledke zvykne byt cislo podla ktoreho sa da presne identifikovat svetelny tok a hlavne aj parametre bielej farby, takze moze sa to kus od kusu lisit, ale predpokladam ze silva tie ledky za tu cenu triedi. Mozno niekoho napadne preco nepouzit este vykonnejsie ledky, kedze aku nemusi byt na hlave, treba si vsak uvedomit ze take ledky potrebuju aj chladenie a teda urcity podiel kovu a teda hmotnosti na hlave, uz aj primelite race sa v interieri slusne zahrieva. Hlavna vlastnost tejto celovky oproti jej konkurentom je v optike, kde dve ledky svietia akoby do stran a jedna do dialky, takze pri porovnavani s rovnako vykonnou celovokou s konvencnou optikou bude zaujimave sledovat ci to bol dobry napad

MisoZA

nevravim ze bezim to kupit :) ale pre porovnanie je potrebne napisat to v lumenoch, aj ked samozrejme svetelny vykon zavisi aj od wattov nie je to az take jednoznacne. S poctom wattov sice logicky stupa aj pocet lumenov avsak pocet lumenov ziskanych s jedneho wattu sa pri jednotlivych led-kach meni.
Moze lepsie svietit 5 wattove svietidlo ako napr. 7 wattove, je to len o schopnosti ledky premenit vstupnu energiu na viditelne svetlo.
Taktiez "teplota" svetla (teplota farby) je dost dolezity fakt, ci je celkom biele, mierne zlte alebo ma teplotu "slnecneho" svetla.

jasne ze nepochybujem ze tato konkretna celovka bude svietit vynikajuco, len tu chybaju hodnoty ktore sa daju porovnat.

Martin_š

ako vrana povedal,,ake kolvek svetlo je dobre svetlo a za 10 litrov si clovek kupi nieco plnohodnotne napr,nieco do zimi,GTX vetrovku........

MisoZA

clanku by pomohli nocne fotky (jasne ze so zapnutou celovkou) tiez by ma celkom zaujmal vykon v lumenoch

No-name

nocni extremni bikeri su stamgasti nejakej obecnej krcmy ktori po zaverecnej idu domov na biku

Kokso99

Ta cene je super,nemam problem,som horsky vodsa...

Fabo

mohol by prosim nejaky majitel Primusu PrimeLite Race-u porovnat dosvit a svetelnu stopu tejto celovky s Fenixom HP10 v mode Turbo a High podla tychto fotiek: fonarevka.lux-rc.com/ v kategorii Road 3 (piata od hora) Na ceste su tri flase. 1. je 25m vzdialena, 2. 75m a 3. 100m. Diky

Vrana

jo presne, mne sa uz ani fotak nechce nosit, nie este kilovu celovku :-)

Peter61

Vrana, myslim, ze IMHO 98,6% z tu diskutujucich ma poziadavky na celovku, ktore koncia najvyssie tak na 100 € a 250 g. Prispevky su platonicke resp. "agronomicke" (mlatenie stebiel obilnin bez klasov a hod strukovinou na nehnutelnost)

Vrana

Chlopi myslim ze to moc riesite. Ja mam uz dlhsie nejaky Petzl, prd svieti, ale bohato staci ;-)

Bacaardi

chlapi, ked budem chciet zosmolit stroj casu, tak sa ozvem vam oki?:-)

Lubo

No-name: ROFL :-) to muselo vyzerat vyborne a zalial si to potom cele do nejakeho epoxidu aby to lepsie znasalo otrasy a vodu, ci to bolo len tak freestylovo zapaskovane izolackou?

Btw, kedysi som si spravil zosik, 2x 50W s kvalitnymi suciatkami, ktore sa davali do slusnych HiFi zosikov. Suctom boli suciastky do 2000 Sk, tie zosiky stavali nad 10 litrov. Stravil som na tom asi dva mesiace celkovo. Zosik hral, len kvalita bola napriek kvalitnym suciatkam dost nizka a navyse kazdy kanal hral inou silou :-) tunoval som to dalsi mesiac a potom to hralo ako tak. Po case som ho vsak vymenil za Kenwood z druhej ruky (hoci som skulil na Onkyo a Yamahu) a bol som ovela spokojnejsi. Podobne je to s touto celovkou podla mna :-).

Btw 2, stratil som seriovy kabel zo staruckej Garmin eTrex Vista. Novy vraj 40 ecok, zabudni! Na nete som nasiel navod a spravil si vlastny. Je trochu chatrnejsej konstrukcie, ale kedze ho pouzijem raz za cas, je to OK...

Ej, ale som sa rozpisal ... idem radsej tvorit hodnoty :-)

No-name

Lubo: reflektor som bohuzial znicil ked som ho chcel cistit, ta reflexna vrstva je moc citliva, takze reflektor radsej necistit.. heh, cele to vyzeralo tak komicky ze cez den som to radsej daval dole, schema primitivna, 4 nimh clanky jeden odpor a jeden vypinac ale taky ten lustrovy zo steny prichyteny izolackou.

Tomky: mat tak lis na plasty tak by to ani nebol taky problem.. Co sa tyka DX tak tam bohuzial celovky su onicom, preto som kupoval primelite, ale na bike sa stamad daju kupit vykonne a konstrukcne celkom kvalitne svetla

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum