Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čelovka Silva Alpha

Bacaardi

petzl myo xp tam nie je?:-) nech si to porovnam:-))))

Bulat

no kupovat si celovku za 10 litrov je teda riadna haluz... to tie prachy dam radsej na psi utulok :D

Tomky

no-name: Ked si taky sikovny, zacni vyrabat rovnako kvalitne svetlo ako Silva Alpha a dodavaj ho do obchodov tak, aby malo polovicnu cenu. Problem je v tom, ze to nedokazes, pretoze cena celovky niesú len komponenty, tie su len mmensia cast ceny. Primelite Race je jedna dioda Rebel, jednoduchy reflektor a optika, kus pruzneho pasku a plastovy box na baterie, cena 70E.
Preco si kupoval Primelite Race, ked na DX si mozes kupit lepsie za zlomok ceny? Ake konkretne celovky su rovnako kvalitne a vykonne, za nizsiu cenu ako Alpha?
Pre beznych pesich je Alpha zbytocna, ked chces ale trenovat(mtb, skialp, bezky, beh, orientaky) v zime, velmi rychlo ocenis jej kvality, Race-ka je na to slaba.

Lubo

No-name:
Mas este ten svoj lampas niekde? A bol by v stave, aby sa opat hodil na bike a urobila sa z toho recenzia/reportaz? Ak by si pridal zopar info ako na vec + schemu, tak by z toho mohla byt zaujimava haluzka do sekcie Rady :-). Rad "otestujem" a napisem...

No-name

Lubo: hehe, no tak potom presne vies kolko tych akumulatorov treba.. :) Ja som len chcel poukazat na to, ze kazdy kto ma v tychto veciach prehlad, tak vie odhadnut cenu jednotlivych komponentov a potom mu tato vysledna cena akosi nejde do hlavy.
Aj mna bavilo skladat si taketo vecicky, a samozrejme v casoch ked zacali byt dostupne tieto vykonove LEDky, som si hned jednu kupil za nejakych vyse 600sk (luxeon 1w), verzia s optikou bola o 200sk drahsia a ja v snahe usetrit som spekuloval s roznymi reflektormi (mimo ineho som zistil aj to, ze svetlo s LEDky sa neda tak lahko zaostrit ako zo ziarovky). Akotaky uspokojivy efekt som dosiahol s jednym velkym pracudesnym reflektorom ktory som namontoval na bike,navyse ta LEDka mala taky modrozeleny nadych bielej a ked som s tym vyrazil medzi ludi, tak o rozruch bolo postarane. Dnes nakupujem z dealextreme.com a tam doslova za niekolko desiatok eur sa da vybavit bike svetlami s vykonom dokopy vyssim ako tato celovka. Na pesochodenie pouzivam uz spominanu celovku primus primelite race a myslim ze jej vykon je pre pesich dostatocny. O tejto silve by som zacal uvazovat keby jej cena bola asi tak polovicna.. pripadne keby som sa venoval spominanym nocnym zjazdovym aktivitam ktore mi bohuzial nic nehovoria..

Lubo

Ach jaj, notoricki kritici :-)

Ad pretekari: byvaju aj nocne preteky, niekedy tomu hovoria "Noc tulenich pasov". A najma pri zjazde sa poriadna lampa celkom hodi.

Ad no-name: ten akumulator, ktory uvadzas ma 3.7V 2.3Ah, t.j. 8.5 Wh takze by si ich potreboval viac. Ale o to samozrejme nejde :-) vzdy ma bavilo skladat si vlastne vecicky (shop, ktory si uviedol som navstevoval kedysi viac nez potraviny). Takze ak si elektrotechnicky zdrucny a mas nejaky navod na zhotovanie poriadneho svetliska pre ucely nocnych sportovych aktivit, zmontuj ho a ja rad spravim o tom reportaz :-). A Petr Machacek zo Sveta Outdooru sa na to tiez pride rad pozriet ... tiez je fanda celoviek vsetkych druhov :-)

Peter61

Feero, a teraz sme obaja ako blbci, lebo v tekste článku už nie sú "závodní skialpinisti".
Holt netreba nasierať medveďa. :-)

No-name

Lubo: Ale preco to porovnavas so sanyo eneloop? Taky jeden Li-Ion clanok typ 18650 s kapacitou do 3Ah stoji doslova par eur, samozrejme nie u nas, ale vo svete, kedze u nas tieto clanky vobec nie su rozsirene. A pokial by to niekto chcel kupit maloobchodne, su stranky kde to poslu priamo z ciny free. Samozrejme akumulatory s nalepkou sanyo a teda s urcitou garanciou parametrov budu o nieco drahsie. U nas napriklad dostat jeden kus za 9,577 € aj s DPH. gme.sk/…/index.php?product=54…

Sona

Tak pretekarski, chlapci. Profi stovkarov uz ale poslovencovat nebudem, neprekaza? :)

Vrana

Noo hlavne skialpinisti si obehnu svoju trat za 2-3 hodinky, takze oni celovky nepotebuju.

Mozno jaskyniari alebo extremny himalajistim ti ale zvyknu minimalizovat vystroj.

Peter61

feero, to je tak : závodní skialpinisti sú tí, čo sú "za vodou".
Oooops nie, nesedí tam dĺžeň.

Bdel

aj orientacnemu bezcovi by sa s tym nebezalo uplne idealne. Ja mam led lenser h7, v porovnani s beznymi celovkami je vykon uplne inde, slusna vydrz baterie, cena 45e. Tato silva je skutocne pre uzku skupinu zakaznikov.

Bacaardi

ja si prave myslim, ze zavodny skialpinista si vezme nieco lahsie:-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov