Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Medvedica

Diskusná téma K článku: Medvedica

Na mojich potulkách Považským Inovcom som v jeseni roku pána 2006, narazil na malú, ale veľmi útulnú drevenú stavbu, ktorú by som charakterizoval ako chatu, chatku, resp. búdu. Tento objekt ma milo prekvapil svojim vybavením a stavom. Keď som vstúpil do interiéru, napadlo ma – aha, hotel Hilton v triede chát, zrubov, útulní a búd.

Tono

Ano je to presne, mozno len mala a minimalna odchylka. Ale urcite je to tam.

Misob

Taketo chatky su velmi fajn - skoda ze ich po horach nie je hojnejsie. Povala sa neda vyuzit na prespanie?

Tono

Povala sa neda vyuzit na spanie. Velka skoda, ze je to len pre 2 - 3 ludi.

Palo TT

Je to ta biela bodka v strede :)
maps.google.com/?ie=UTF8&…

Jedno prakticke info:
Pokial vyjdete z dveri von a vydate sa zvaznicou po pravej ruke pridete po cca. 25 minutach na utulnu Izba. (na biku

Palo TT

Dokoncenie 2 :)
(na biku menej ako 10 min.)
hiking.sk/…/utulna_izba.html
Tato pohodlna a siroka lesna cesta je takmer bez prevysenia.
Je ju dobre vidiet aj na google maps.

Z praktickeho hladiska tato buda (vzhladom na fakt, za tam nie je pramen a utulna Izba je blizko) nie je moc prinosom. Mozno sa tam oplati ist prespat v zime, ak je na Izbe plno...)

Pre admina: Ked sa pouzije znak "mensi", tak to ukonci prispevok :(

Tono

Napriek tomu, ze tam nie je voda, nemyslim si, ze je uverejnovanie takýchto objektov je zbytocne. Ale ci ano, alebo nie, to uz patri do kompetencie editorov.

Palo TT

2 Tono: Aj ja si nemyslim, ze uverejnovanie takychto objektov je zbytocne. Clanok ma informacny prinos. Len som chcel upozornit na fakt, ze aj Izba je blizko a ja osobne si pri planovani tury zvolim radsej Izbu.

Tono

Palo, to mas pravdu, ale nikdy nevies... A v Pov. Inovci sa daju robit aj ine treky, nie len hrebenovka a prave moznost spania niekde inde moze byt vytana. Ale netreba to rozoberat, tento moj prispevok hadam posluzi ako fakt, ze je tu este aj ina moznost ako Izba.

Dada

Tento vikend som bola na Povazskom Inovci a najnovsie info je, ze chaticka stoji, akurat si z nej ludia robia pomaly, ale iste smetisko...:-( Ale na prespanie super...:-))

Boro

1.4.sme si urobili jednodennú túru do Inovca s tým,že sa mrkneme aj na útulňu Medvedica.Vystúpali sme z obce Hrádok a keď sme prišli k útulni Medvedica ,boli sme mierne povedané,velmi rozčarovaní.Z útulne je smetisko plné prázdnych fliaš,konzerv,papierov a plastov.Murovaná piecka je napchatá bordelom a zvyškami potravín,ktoré neuveriteľne páchnu.Rúra od komína je totálne zožratá hrdzou.Ale ani to nie je jediná špatná skúsenosť z Inovca.Po chodníkoch sa preháňala na motorkách skupina mladíkov tak ,že rev motorov bolo počuť po celých horách.Nikto im nebránil a ani sa o nich nikto nezaujímal a tak po terénnych jazdách si kludne posedeli na Bezovci u chaty Šport.Pri zostupe cez hrad Temetín sme zasa natrafili na kopy odpadkov priamo u turistického smerovníku.No bol to naozaj zážitok ,ale ja sa asi bez toho miniem.

Tono

Neviem ci nie je zverejnovanie takychto chatiek, zrubov a utulni na webe aj tak trocha kontraproduktivne. Lebo sa dostavaju do povedomia nielen turistickej verejnosti, ale aj do povedoia vseliakych ludi... :-(
Pisem to preto, ze ked som ja navstivil Medvedicu, bola v dobrom stave, cista, utulna...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma