Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nohavice The North Face Apex Trekking

Diskusná téma K článku: Nohavice The North Face Apex Trekking

Ide o univerzálne nohavice z bezmembránového softshell materiálu. Sú súčasťou rady Apex americkej značky The North Face. Vhodné sú najmä v letnom období do vyšších nadmorských výšok v Alpách, no poslúžia aj v zime na bežnú turistiku, či skialpové túry, ak práve nie je extra mráz alebo neleje. Nosil som ich počas minuloročnej zimnej sezóny a v lete v Alpách a pre ich "civilný" vzhľad ich zvyknem nosiť aj v sychravom počasí do mesta.

Sx02

Moje žena požívá dámskou verzi taktéž k velké spokojenosti jako celoroční výletní kalhoty.
Zpočátku se zdálo že se opotřebovávají velmi rychle (různé žmolky, občas drobné zatržení) ale teď pevně drží.
Loni v tom absolvovala propršenou GR20 bez problémů. Materiál vydrží i slabší deštík.

Pro muže mi přijdou možná moc teplé, já osobně preferuju tenčí badile.
Při nákupu v NF Store mě upozornili že se dělají dvě sezónní verze - teplejší zimní a slabší letní s tím že to obměňují průběžně a bez upozornění. Doteď tedy nevím, kterou verzi doma máme :-)

Edy29

Tieto nohavice nosim aj ja uz asi dva roky. Vyhodou je hlavne cena a univerzalnost. Nevyhoda je slaba priedusnost, teda nedoporucujem potit sa v tychto nohaviciach (pouzival som ich aj na bezkovanie co az tak nedoporucujem ale docasne sa pouzit daju) a taktiez strih nohavic nie je prisposobeny ohynaniu v nohach, na niektorych castiach tela su ovisnute alebo privelmi natiahnute, hlavne ak nesadne velkost nohavic na 100percent...
Inak doporucujem, cena vyborna, a pouzitelne pri teplote -15C az 15C, do mesta vsak s nimi nechodim, iba ak do mesta Vysoke Tatry.

Peha

Ja mam tieto nohavice velmi rada. Veľkosťou a dĺžkou mi sadli na 100%. Konečne mám dlhé nohavice, mám long dĺžku. Ja ich v lete po našich horách nenosím, je v nich teplo. Nosím ich na jar, jeseň a ak nie je chladno tak aj v zime. Dámam odporúčam a rozmýšlam nad kúpou rovnakých nohavíc, kým sa vyrábajú. V pohode držia ľahký dážď a bez problémov sa v nich chodí aj na via ferraty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov