Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Osobitá

Rast

nefrfli a bez sa tam podivat, nikto ti v tom nezabrani, nastastie :-)

Jozi

Aj ja by som velmi rád vedel,prečo bol uzatvorený žltý turistický chodník Suchou dolinou do sedla Osobitá.Pisateľ stepet má pravdu,v celej doline prebieha intenzívna ťažba a lesopestovateľská činnosť(musím ale priznať,že o lesy je tu postarané dobre),môže sem prísť poľský kamión po drevo,ale slovenský,ani žiadny iný turista tu vstúpiť nemože.Čo takto uzatvoriť Juráňovú tiesňavu,lebo cez ňu náhodou prebehne medveď alebo preletí nejaký vták.Zatvorme celé Oravice hneď za kúpaliskom,pomaly sa aj tak uzatvára všetko,čo tu za niečo stálo.Jeden,dva chodníky sa zatvoria,ďalší sa s veľkou publicitou plánuje(Oravice-Zakopané).Aké záujmy a kto hýbe Oravicami?

Stepet

Tak so sa bol na to pozriet z oravickej strany a vazne je na ceste byvalej zltej znacky umiestnena tabula o medvedom teritoriu. Len neviem, ako tie medvede mozu v tom hluku od motorovych pil, ktore z tej doliny pocut, vydrzat. Hlavne, ze z toho zakazu ide jeden kamion dreva za druhym... Jedine medvede, ktore v tej doline asi su, su tie, na ktorych jazdia polovnici...

Vrana

Ako som pisal skor drave vtaky alebo vzacna flora. To ze je zavreta prave Osobita mne osobne zily netrha ...

FunTTomas

Úvaha: ak by Osobitú uzavreli pre medvede (ŠL z rovnakého dôvodu tvrdia, že zatvorili Tomanovu dolinu), tak by značku zrušili len na oravickej strane v úseku vrchol Osobitej - ústie Suchej doliny (Vanička), aby si mackovia mohli v kľude behať po Suchej doline a okolí. To, že v tesnom susedstve v spodnej časti Bobroveckej doliny (tam "určite" už medvede nebehajú :-) na okruhu NCH Juráňova doina chodí množstvo návštevníkov asi neprekáža...? Z toho usudzujem, že u nás kompromisy neexistujú a medvede behajú aj a asi hlavne po vrcholovej časti Osobitnej, a nesmela byť ponechaná aspoň odbočka na vrchol zo sedla Osobitej. No prikážte tým medveďom, aby nebehali zo Suchej doliny na existujúcu zelenú značku cez Kasne, Javorinu, sedlo Osobitej, Teplý žľab atď a nenechali sa rušiť turistami? :-) Podobný biotop medveďa je v Bralnej časti VF na vrchu Drienok medzi Blatnickou dolinou a dolinou Mača a významová odbočka na vrchol Drienku tam roky funguje a medvede nerušia ani davy turistov, ktorí tam chodia na veľa hromadných výstupov, ktoré poriadajú turčianski turisti. Koniec úvahy. :-)

Daulagiri

Inak raz dávno som veľa fotiek z Osobitej videl na tejto stránke abcrohace.sk$ret ale neviem či tam ešte sú, lebo tá stránka je trochu prerobená.

Daulagiri

Tak trochen na objasnenie: túto diskusiu myslel bruma ako recesiu (predpokladám), resp srandu. Chceli sme ísť na vrchol, ale stopla nás pokuta. Šlapali sme Suchou dolinou a na jednej lúčke kúsok od jej ústia bolo vďaka prikrmovaniu vyše stovky stôp od medveďov.
Nieže by som bol notorický porušovateľ zákazov, ale raz v živote nezaškodí :-)

Ada D.

A čo sa týka zdrojov-o webe neviem (ale netvrdím, že neni) a inak mám vlastné a osvedčené.

Ada D.

Hups..tak to by si chcel odo mňa veľa..nazatiaľ viem len toľko, že to bude v septembri, len dátum sa mení a viac sa pokúsim zistiť..Pravdupovediac som o tej akcii započula tiež iba pred mesiacom a viacej som po tom nepátrala..ked to v najbližej dobe zistím, určite ti dám vedieť.

Wolflike

Ada, nebud tajnostkarka :) Prezrad nejake blizsie info ak mas o akcii, podmienkach, kto to organizuje, pocet uvastnikov atd. vopred vdaka. je to niekde na webe?

Ada D.

tak páni-výstup na Osobitú bude až v septembri 2010..

Bikemartin

skoda, ze nemas link na to pohostinstvo ;-). Napis presnejsie, kde ta krcma je, isiel by som sa pozriet.

Infrastellar

Osobita je zaujimava vyhladom, ktory poskytuje. Videl som odtial fotenu jednu zimnu panoramu. Maju ju v pohostinstve pri vchode, v chatkovej oblasti krajinka. Odvtedy je pre mna pokusenim :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov