Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Detvy do Detvy I. (Poľana)

Diskusná téma K článku: Z Detvy do Detvy I. (Poľana)

Niekedy je počasie mocnejšie než my. Začiatkom leta 2009 dva týždne stále pršalo a nám tak zrušilo naplánovanú dovolenku krížom-krážom Tatrami. Naša túžba po pobyte v prírode je ale silná, a tak v prvej polovici júla opierame zrak o mapu, hľadajúc peknú trasu mimo Fatier a Tatier. „Čo keby sme dali Poľanu a Veporské vrchy?“ pýtam sa Matúša. Že kľudne. A tak sme vyrazili v ústrety divokým lesom a farebným lúkam kraja, kde líšky dávajú dobrú noc.

PaliT

Aktualizácia: najviac popadaných stromov bolo od sedla Jasenová po Poľanu. Okrem starších vývratov, okolo ktorých už turisti vyšliapali chodníčky, pribudli nové spadnuté stromy. Dá sa to prejsť, ale podmienky sú trochu ťažšie.

PaliT

Zopár padnutých stromov sme videli na Bukovine, ale kalamita sa tu nekonala. Na Poľane je teraz prekrásne!

FunTTomas

Pali: teraz treba počítať, že padali stromy v takmer všetkých pohoriach, lebo víchrica bola celoslovenskou záležitosťou. Kalamita nie je len v Tatrách, čoho sú plné médiá, ale aj v iných (menej zaujímavých) lokalitách, no o to viac budú zdevastované následnou ťažbou ako Nízke Tatry, čo už málokoho zaujímalo.

PaliT

Nemáte niekto správy o priechodnosti hrebeňa okolo krátera Poľany po poslednej kalamite?

Thailon

Konecne casu na precitanie! Vdaka tomuto peknemu clanku, ktory mi len potvrdil rozhodnutie ist tam na viac dni, sa neviem dockat, kedy bude teplo :)

Daulagiri

No tak som sa konečne dostal k tomuto článku a musím povedať že je veľmi dobre spísaný. Príjemné čítanie a teší ma Aduška že zajtra vyjde pokračovanie. Články z Rudohoria a Poľany si vždy rád a zo záujmom prečítam, veď vieš ako milujem takéto odľahlé a medveďom zasľúbené končiny :-).

Čo sa týka Katrušky a Zbojníckeho tanca, tak kvôli búrke som ja odtiaľ nič nevidel. Lúka Podveprovo je čarovná, už tam mám v pláne bivak a to skalné bralko pod Veprom aj mne spôsobilo trochu problémy pri zostupe. Škoda akurát že ste nemali výhľad z Hrbu, je famózny až dych vyrážajúci.
Jáááj už sa teším na zajtrajšie pokračovanie.

P.S. V týchto končinách plánujem 3-dňovú snežnicovku, trasou dosť podobnú vašej, len musí tam byť pol metra snehu alebo viac :-)

Muska

Tak tak Matúš.. Kratko a mudro! Na Pouhore sa uš da kupiť chľebik a mľečko :)

Bacaardi

kraaasna rec pani... Mňe sa tak pači ked sa mekči:-)

a skracuje!
maťuš:-)

a zboznujem haľušky zo saľaša od zvoľena:-)

Boro

Od Aduschky je to vždy príjemné počuť tú mäkkú slovenčinu. A tá trasa- ďaľšia moja srdcovka.

MatusM

Joj, ako dobre si na leto zaspomínať v takomto kentuse za oknom:)

A hlasujem za Kaľamarku, bo my spoza kopca od Brezna nieľen mäkčime, aľe aj kraťime.

Btus

Ja viem, že je Kaľamarka a nie Kalamarka. Ale to je jednoi, v xxx aj na Poľanu povedia Polana.

Fizik

Ja som v lete prešiel celú značenú cyklotrasu okolo Poľany: Hriňová,Lom nad Rimavicou,Kamenistá dolina, Chata na Hrbe atď. Len ma mrzí, že som nestihol vystúpiť na samotný Hrb. Údajne je to geografický stred Slovenska !

Lubo

Bikemartin, to si asi myslel Čierny Baľog, vsak?

Bikemartin

2Bacaardi: outfit nevesty z Č.Balogu - šaťy po päťy, na hlave kveťy :D

Adushka

Mato, jasne, vsimla som si, ze je to skoro rovina, ale staci aj maly sklon a ide fajne :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov