Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy – výstup na Triglav

Jojoš

Chcel by som tam ist buduci rok,su tam nejake zlavy pre Alpenverein?

Hkjalovec

Pekny clanok. Len chcem upresnit nejake podrobnosti. Dialnicou z Rakuska sa dostanes az do Slovinska cez Karavanky 6 km tunelom za 6 E hned za tunelom sa zide dole z dialnice vyjazdom Hrusice. Az odtial musi byt nalepka na slovinske dialnice a si v Mojstrane. Odtial sa na Triglav da dostat tromi dolinami- Krma - cez chatu Planika, Kot - cez Dom V. Stanica a dolinou Vrata, kde je ta karabina. Odtial vedie vlavo Tominsekova cesta sverozapadnou stenou Cmiru, rovno vedie cesta Prag, ta sa vsak odporuca na zostup, Slovinci to respektuju, cudzinci ignoruju a rovno Bambergova cesta cez sedlo Luknja - striktne iba vystupova cesta.Za parkovanie sa plati od vodopadu Pericnik, je jedno kde stojis, urci to strazca, plati sa smiesna suma s porovnani s Tatrami.Na feratach je potrebne sa istit, lebo Ta moze zranit letiaci kamen od vyssie iducich, istia sa aj horski policajti a su to ini chlapi. Vsetky cesty su pekne popisane na hribi.net$ret otvorit Julijske Alpe a treba studovat. Inac spravny preklad je Julianske Alpy, lebo patrili rodine Julianovcov, tak je to v originali v taliancine a slovincine, iba nasi byrokrati v roznych ustavoch maju problemy s dlhym u.

Adushka

Blackline, ja som mala hore tiez len mlieko, resp. nado mnou sa urobila modra obloha, ale hranica oblacnosti bola presne na urovni vrcholu, takze vyhlady ziadne. Tiez sa tam chcem preto dostat niekedy este raz.

Blackline

Julske Alpy su naozaj krásné, žial počasie dosť nevyspitatelné. Ja som tam bol konkretne tento rok a počas pobytu v kempe kde sme vyskúšali úplne všetko rafting, kanonig odporúčam stránku rafting.sk.$ret bolo krásne ale vrcholce hôr vždy v oblakoch. Asi sa už nikdy nebudem tak tešiť ako som sa tešil. V ten den ked sme šlapali hore bolo krásne Triglav ako na dosah ruky ale aj tak sme si naň vtedy netrufli z časovej núdze, vyšlapli sme si to na Kanjavec, vrch nad Tržacskou Kočou. Na chate sme prespali (pôvodná kapacita chaty bola 120 ludí ale po lavíne v roku 2009 bola kapacita max 15 ludí:))v noci prišla zmena počasia fúkal strašný vietor chatu len tak hýbalo kedže bola v takom stave ako bola a ráno? Rano bola totalna hmla, vtedy som bol velmi sklamaný ale hory sú take aj ked nakoniec sme boli na Triglave, ale nebolo to ono tešil som sa na tie výhlady. A preto musím sa tam vrátiť. Slovinsko ako krajina je krásna maju naozaj všetko odporúčam... a k článku fakt dobre napísane:)

Vrana

K tym cenam v Julkach. Boli sme tam v lete 2003. Ceny sa mi zdali byt porovnatelne s Tatrami. Vtedy este nemali Eurace ale tusim Slovinske Toliare.

Spali sme 2 noci na Sedle Vrsic - Ticarjev Dom ci ako sa to tam vola, celkom pohoda. Jedna noc na chate Zavetisce pod Spickom, asi hodinu peso z vrcholu Jalovca, tam sa nam velmi lubilo. Chatarka, starsia pani, nam poradila aj nejake tury, hoci my sme mali uz vlastny plan. 2 noci boli v bivakoch v horach. Najma bivak pod Triglavom pri zrucanine kasarni z 1.SV bol perfektny.

Celkovo na mna Julky urobili velmi dobry dojem. Jediny problem a to obrovsky je nedostatok vody v kopcoch. Na to treba dat pozor pri planovani tur.

Andomakac

2 vrana - neviem co je natom, student obracia kazdu korunku a az raz nato budem mat tak si to rad zaplatim ;), to ze som si tam dal jednu sprchu nikomu neublizilo, dalsia vec je ze ja som stan ani nerozkladal kedze bolo pekne a osobitne sa za sprchu platit nedalo....a pytat za 4mint sprchy dalsie prachy ked si uz zaplatil 7.5 za noc v campe sa ti zda ako normalna vec??? (aj ked chapem asi co tym sleduju..)

Vrana

2 andomakac: tak to je ina frajerina. Byt tebou aspon sa tym nechvalim.

Lieko

len k tomu vynasaniu tak chaty sa tam zasobuju vrtulnikom, nie nosicmi

Andomakac

tak tie ceny ma dost sokli, buduci rok sa tam chystame a 7.5e za osobu v cempe!!!! a nech sa tu este niekto stazuje ze tatry su drahe.

Tento rok camp pod Grand Paradisom (zevraj navyssie polozeny v europe) cena za miesto 5e, tiez krasny vyhlad, krasne prostredie, sprcha zadarmo, kuchynka zadarmo (aj ked mi neda podotknut, ze ja som sa vyspal za plotom campu a vsetko bolo zadarmo xixixi)

Lienkaa

peter61: kazdy si tam moze najst co chce ;-)

Peter61

lienkaa, "ono sa vzdy najde nejaky hmat", v zivote som tam zial nebol, ale teraz, ked som sa dozvedel, ze je tam aj dódžó - teda telocvičňa na nácvik bojových umení - ťahá ma to tam ešte viac. Kopy, údery, podmety a seky sa tam tiež nájdu ?

Lienkaa

no este k tomu riziku, su isto ferraty, na ktore by som bez istenia neisla, ale pri tych lahsich staci naozaj opatrnost. Jasne, ze je tam riziko. Ale kde neni? Ked clovek sadne napr. do auta kolko rizik mu vsade hrozi... ovela viacej ako ked ide opatrno na lahkych via ferratoch.

Lienkaa

Ked tu uz mame take priznavania strachu (od andyho :-) ), tak pridam aj ja jedno priznanie, ked sme liezli z Triglavskeho domu hore na Triglav a asi v polke zacalo poprchat, tak ja som mala tiez malu dusicku ako to pojdem za mokra smerom dole.. Naozaj mi nebolo vsetko jedno vtedy... Ale bolo to nakoniec uplne v pohode, naozaj ziadne problemy, ono sa vzdy najde nejaky hmat, chyt, miesto kam polozit nohu, lebo slovinci sa naozaj dobre postarali o dostatocne mnozstvo kolikov a ocelovych lan.Od triglavskeho domu smerom hore na Triglav su na celej ceste naozaj vsade koliky alebo ocelove lana.

Sona

Kazde lano sa zide, ked zacne prsat...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum