Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stratenský kaňon

Diskusná téma K fotke: Stratenský kaňon

Kratší, ale veľmi romantický kaňonovitý úsek horného toku Hnilca medzi obcou Stratená a jej časťou Dobšinská Ľadová Jaskyňa. Pôvodne ním po celej dĺžke viedla cesta, ale výstavbou tunela povyše obce Stratená sa podstatná časť tejto rezervácie stala prístupná len pre peších. V období SNP prebiehali pri vyústení tunela tuhé boje. Oblasťou vedie červený turistický chodník (http://www.slovensky-raj.sk/?objekt&oid=156) - puntík do mapy.

Jnezky

Tieto drevené mosty boli urobené, keď prebiehala rekonštrukcia tunela, už sa presne nepamätám v ktorom to bolo roku. Cez kaňon vtedy viedla obchadzka.
Do tej doby boli v kaňonu kamenné klenuté mosty, ktoré tuším pamätali II.svetovú a boli v dost biednom stave, na jednom z tých pôvodných mostov bolo klenutie do polovice spadnuté a cez ne by auto neprešlo.

Thailon

Ahoj tomas, ano, je to tak, DLJ je sucastou obce Stratena. Opravim to.

Daulagiri

Fantastické miesto (jedno z mojich naj v Raji) a cesta je na niekoľkých miestach naozaj zosunutá.

Axel

Viem, ze obchadzka sluzi ako nudzovka pre pripad nezjazdnosti tunela. Niekedy koncom predoslej zimy tam uz bola zosunuta cesta a niektory z mostikov uz tiez vykazoval znamky nutnej opravy. Ale osobak alebo sanitka stale prejde.

FunTTomas

Peter, keď už osada, tak Dobšinská Ľadová Jaskyňa a nie je samostatnou obcou, ale miestnou časťou obce Stratená.

Axel, kým nebol tunel, tak sa jazdilo cez kaňon. Zrejme naschvál nedali rampy na cestu, ak by bol náhodou neprejazdný tunel. No stav niektorých drevených mostov neviem, či by zvládol ťažšie vozidlá. Na Slovensku je to tak, že ani zákazová značka nezabráni niektorým vodičom sa tadiaľ previesť.

Axel

Prisupna pre pesich tak, ze su tam vyjazdene kolaje od aut... Pritom prejst kanonom je prechadzka na par minut...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Sokolia skala Sranda. Ale stane sa aj takto v domácom pohorí, že sme o niečom netušili. :-) Ja som napríklad takto netušil o kamennom okne nad Motyčkami a dozvedel sa len z H …

+ 2 ďalšie príspevky