Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: USA - Kalifornia - NP Yosemite

Diskusná téma K článku: USA - Kalifornia - NP Yosemite

Kalifornia je krajina známa nielen Hollywoodom, filmovým priemyslom, plážami z Baywatchu a ako domov filmových hviezd, ale aj viacerými krásnymi národnými parkami, z ktorých je najznámejší NP Yosemite s rozlohou 3000 km2 a najvyšším vrchom 3997 m n. m. NP je známy špecifickými útvarmi žulových štítov a veľkým množstvom krásnych vodopádov. Zaručene viacerí poznajú Yosemitské vodopády. Ja som ich prvýkrát videla ešte ako malá, nastavené na pozadí môjho prvého počítača. Vtedy by som zaručene neverila tomu, že raz budem pri nich stáť. Bola som tým obrázkom naozaj unesená. O to viac návštevou Yosemít.

Andrej Terem

Yosemite Valley a celý NP Yosemite je skutočne prekrásny - môžem potvrdiť aj z osobnej skúsenosti. Na zamyslenie pre Lenku a aj redakciu - články by mali byť najmä o turistike. Podstatná časť tohto článku však bola zameraná na to, koľko málo ste mali rozpočet, kde sa čo podarilo ušetriť resp. ani vôbec (na hrane zákona) neplatiť. Ekonomická stránka každého treku je tiež aj pre mňa vždy dôležitá, ale tu podľa mňa zvíťazila nad samotnou témou Yosemite. Andrej

Irktus

Praveže rozpočet v tomto prípade považujem za malé plus, kedže poslúži ako menší stimul pre ľudí, ktorí kvôli práve nízkemu rozpočtu radšej sedia doma. A tento článok je dôkazom,že aj za málo peňazí, je možno zažiť veľa zážitkov.Len sa treba odhodlať.

Sona

Ano, zvazovali sme tuto stranku clanku, ale napokon sme sa priklonili k podobnemu nazoru, ako ma Irktus, prave pre to extremne male mnozstvo prstriedkov, ktore na tento trip autorka a jej kamarat mali a napriek tomu ho zrealizovali.

Lubo

Myslim si, ze cestovanie, ako popisala Lenka, zazilo vela ludi, ktori boli ako studenti na Work&Travel v USA, ked sa to este oplatilo.
Rubrika SVET ma aj cestovatelsky rozmer, nie len cisto turisticko-outdoorovy, a preto povazujem tento clanok za uplne vhodny. Vyborne hovori o cestovatelskom odhodlani...

Eric

jo jo jo... to odhodlanie. vystupit za cenu zjezenych vlasov a iskriaceho zeleza :) Nieco ako ta slavna lezkyna - Johanka z Arca, nie? :)))

OndrejP

hmm, zaujimavy clanok, robila v kempe, isla do yosemitov (hura), videla half dome a el capitan. a sla stopom domov. a k tomu stylistika na urovni slohu na zakladnej skole.

Lubo, bacha na uroven clankov, lebo to sem zacne pisat aj ja a to fakt nechcete :-)))

OndrejP

sorry za spam, ale este k tomu ten mekdonald a preexonovane fotky... no mali ste uz aj kepsie clanky :-)

peace!

Lubo

Ondrej, tak to mas asi na mysli zakladnu skolu pre mimoriadne talentovane deti :-). Podla mna, Soni a Tomasa je clanok v poriadku. Tak po obsahovej aj stylistickej stranke.

A ze spravila Lenka vystupom na HD chybu? Vsak to priznala, pridala vystraznu tabulku, ktoru ona ignorovala a v texte svoj preslap proti bezpecnosti neuvadza ako super "odvaz".

Mimochodom, ked su tu cestovatelia, ktori maju pochodene NP v USA, nech napisu clanky o svojich skusenostiach. Zo severnej ameriky tu toho vela nemame :-(((.

Togo

ale zato tu mame vzdy nejakeho rypaka :) na meku a preexonovanych fotkach nevidim nic zle, je to cestovatelsky standard. Ale castokrat mi to pripada tak ze ked nema clovek zrkaldovku a nie je expert na fotenie, tak by nemal ani chodit po horach :D

Lienkaa

no.. ku tym financiam: sama som zvazovala, ci je to vhodne pisat, ci nie. mozno toho mohlo byt trosku menej... ale povazovala som to za motivaciu pre ostatnych. pre mna to bolo sucastou zazitku a nechala som na redakciu, ci je to vhodne. ku fotkam: suhlasim s tym, ze vobec nie su dobre. ale lepsie som nemala. kamarat ich fotil fakt na starom fotaku. medzicasom som sa trosku aj naucila fotit a tiez tam vidim tie prepalene fotky, ale ako som uz pisala, lepsie som nemala... no a k tomu ostatnemu. viem, ze nie som zrovna spisovatel, a toto je iba moj druhy clanok. pisem vsak rada a vdaka kritike sa mozem naucit pisat lepsie (aj ked sa to necita moc dobre, ale aj tak diky...) a hlavne dakujem za vsetky pozitivne ohlasy, tie naozaj potesia :-)

Boro

Lienkaa, je to dobré, je to iné a je to informatívne dostatočné. No a fotky ? Ako to vyšlo, tak to je. Toto predsa nie je stránka fotoklubu , ale túlákov po horách.

DanielaM

Leni, tvoj clanok je super. A so vsetkymi podrobnostami. Spisovatel medzi autormi na Hikingu je akurat jeden - nenapodobytelny Boro. Mala si odvahu tam vyliezt, zazila si nieco mimoriadne, tak nam o tom povedz. Tesim sa na dalsie tvoje clanky :-)

Dzuch

myslim si taktiez, ze take osviezujuce citanie, super fotky z yosemitov najdeme kopec na nete...
a aspon sa mi vynorili spomienky na studentsky zivot a tulanie sa kade-tade s minimom koruniek, ale maximom zazitkov :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma