Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: USA - Kalifornia - NP Yosemite

Diskusná téma K článku: USA - Kalifornia - NP Yosemite

Kalifornia je krajina známa nielen Hollywoodom, filmovým priemyslom, plážami z Baywatchu a ako domov filmových hviezd, ale aj viacerými krásnymi národnými parkami, z ktorých je najznámejší NP Yosemite s rozlohou 3000 km2 a najvyšším vrchom 3997 m n. m. NP je známy špecifickými útvarmi žulových štítov a veľkým množstvom krásnych vodopádov. Zaručene viacerí poznajú Yosemitské vodopády. Ja som ich prvýkrát videla ešte ako malá, nastavené na pozadí môjho prvého počítača. Vtedy by som zaručene neverila tomu, že raz budem pri nich stáť. Bola som tým obrázkom naozaj unesená. O to viac návštevou Yosemít.

Lienkaa

dakujem za vsetky pozitivne ohlasy :-)inak este jedna mala rada k lacnemu cestovaniu po statoch. v greyhounde sa da kupit cestovny pas na niekolko dni a plati po celych statoch. ja som sa tak vracala z kalifornie do NY. Cestou si spravila viacere zastavky a na noc vzdy nasadla do busu, zdriemla si a premiestnila sa zas na ine miesto.

Andomakac

Tak ja vela clankou na Hikingu nedocitam do konca, tento som, netvrdim ze to je bestseller ale bolo to fajn.

Ja som bol na WAT 4 krat a vzdy som plakal ze nemam dost prachov na cestovanie a tebe mozem a mozeme len zavidiet.

PS - lienka len keep going v pisani ;)

Jonathan.sk

Lenka, máš moje úprimné sympatie. Si človek pre ktorého majú zážitky prednosť pred plným bruchom. Takých už veru veľa nebehá po tomto svete.
A ďakujem redakcii za odvahu uverejniť to.
Pripomenulo mi to časy po revolúcii, keď sme bez peňazí stopovali po západnej Europe.

Dzuch

myslim si taktiez, ze take osviezujuce citanie, super fotky z yosemitov najdeme kopec na nete...
a aspon sa mi vynorili spomienky na studentsky zivot a tulanie sa kade-tade s minimom koruniek, ale maximom zazitkov :-)

DanielaM

Leni, tvoj clanok je super. A so vsetkymi podrobnostami. Spisovatel medzi autormi na Hikingu je akurat jeden - nenapodobytelny Boro. Mala si odvahu tam vyliezt, zazila si nieco mimoriadne, tak nam o tom povedz. Tesim sa na dalsie tvoje clanky :-)

Boro

Lienkaa, je to dobré, je to iné a je to informatívne dostatočné. No a fotky ? Ako to vyšlo, tak to je. Toto predsa nie je stránka fotoklubu , ale túlákov po horách.

Lienkaa

no.. ku tym financiam: sama som zvazovala, ci je to vhodne pisat, ci nie. mozno toho mohlo byt trosku menej... ale povazovala som to za motivaciu pre ostatnych. pre mna to bolo sucastou zazitku a nechala som na redakciu, ci je to vhodne. ku fotkam: suhlasim s tym, ze vobec nie su dobre. ale lepsie som nemala. kamarat ich fotil fakt na starom fotaku. medzicasom som sa trosku aj naucila fotit a tiez tam vidim tie prepalene fotky, ale ako som uz pisala, lepsie som nemala... no a k tomu ostatnemu. viem, ze nie som zrovna spisovatel, a toto je iba moj druhy clanok. pisem vsak rada a vdaka kritike sa mozem naucit pisat lepsie (aj ked sa to necita moc dobre, ale aj tak diky...) a hlavne dakujem za vsetky pozitivne ohlasy, tie naozaj potesia :-)

Togo

ale zato tu mame vzdy nejakeho rypaka :) na meku a preexonovanych fotkach nevidim nic zle, je to cestovatelsky standard. Ale castokrat mi to pripada tak ze ked nema clovek zrkaldovku a nie je expert na fotenie, tak by nemal ani chodit po horach :D

Lubo

Ondrej, tak to mas asi na mysli zakladnu skolu pre mimoriadne talentovane deti :-). Podla mna, Soni a Tomasa je clanok v poriadku. Tak po obsahovej aj stylistickej stranke.

A ze spravila Lenka vystupom na HD chybu? Vsak to priznala, pridala vystraznu tabulku, ktoru ona ignorovala a v texte svoj preslap proti bezpecnosti neuvadza ako super "odvaz".

Mimochodom, ked su tu cestovatelia, ktori maju pochodene NP v USA, nech napisu clanky o svojich skusenostiach. Zo severnej ameriky tu toho vela nemame :-(((.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma