Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kysuca II.

Diskusná téma K fotke: Kysuca II.

Ešte jeden obrázok z osady Kysuca. Túto chalúpku je vidieť aj na prvej fotke, je povyše zvonice. Maličká, učupená v strmom svahu. Pozreli sme sa na ňu aj bližšie a v dnešnej dobe by slúžila asi už len liliputánom, tak bola maličká. Krásne pripomenutie časov minulých, keď finančné možnosti nedovoľovali stavať obrovské chalupy.

Bulat

inak uplynulý víkend som sa rozprával v Kysuci s jedným starousadlíkom, čo tejto babičke nosil nakupy.. vraj nebola bláznivá a mala rozumu až-až... :-) Inak chalupku som si s dovolením majiteľa pozrel aj zvnútra- ešte dnes sa tam nachádza stará truhlica, ktorá zaberá asi 1/4 jedinej obytnej miestnosti... fascinujúce...

AndrejR

Ahoj Palo, pises, ze pochadzas z Kysuce. Chcem Ta poprosit ak mas nejake stare fotografie alebo ine materialy tykajuce sa Kysuce, ozvi sa mi alebo mi ich posli na mail. Davame dokopy materialy tykajuce sa vysidlenych obyvatelov a architektury Kysuce, tak by mi to pomohlo. Ak aj niekto iny by mal nejake starsie fotografie, velmi by mi to pomohlo. Dakujem

Palo.M

moja rodina pochadza prave z tejto dediny(osada to urcite nebola).v minulosti tam bol obchod a na zaciatku este stale stoji kastiel, kde boli kedysi velke koniarne.len pre zaujimavost, v tomto dome byvala blazniva(v sucasnosti by sme ju nazvali mentalne postihnuta) zena spolu so svojou mamou. ten priestor je naozaj malinky a clovek sa tam ani nemoze vystriet.

FunTTomas

Paráda (5 b), konečne si pridala zábery z Kysuce.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok