Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Salaš na Košariskách

Diskusná téma K článku: Salaš na Košariskách

V centrálnej časti Veľkej Fatry nie je problém nájsť salaš či kolibu, kde sa dá prenocovať alebo prečkať zhoršené počasie. Opisovaný salaš ponúka podobnú možnosť, ktorú pravdepodobne využije ten, kto nastupuje na hrebeň z Belianskej doliny neskôr a nestíha dôjsť až pod Borišov.

Ojin

Salaš jsme využili na cestě od Borišova do Belé.
Na první pohled pěkná velká kamna s troubou byly úplně rozpadlé. Naštěstí v zadní místnosti byly ještě malé "Petry", tak jsme je přesunuli do přední místnosti. Bohužel tam chybělo koleno, tak jsme komínovou rouru museli nasadit na vršek kamen, ale časem jsme tam místo komína stejně šoupli kotílk:-)

Ojin

Zapomněl jsem doplnit, že objekt stojící asi 100 m dolů po svahu je jakási hájenka, v jejíž zasklené předsíňce by se taky dalo nouzově schovat.
Další zajímavá věc byla, že jsme u salaše nenašli vůbec žádný vchod do podkroví - jediná díra byla kolem komína, kterou se tak tak dala prostrčit hlava.

MisoB

A z tej zadnej miestnosti sa nedalo do podkrovia dostat? Mam taky dojem, ze na tu stranu bolo otvorene...

Palo.M

Posledna sprava spred siedmich rokov, ma niekto info o aktualnom stave tohto salasa? diky

MilanS

V júni sme tam stavali smerovník, do koliby som len nakukol, nepoužíva sa, podlaha bola voči minulosti značne rozbitá a je tam neporiadok. Chata poniže patrí poľovníkom.

Olmeba

Môj "spolubývajúci“ tam bol v lete a tiež spomínal neporiadok a zlú podlahu. Ževraj aj piecka nevyzerala byť v použiteľnom stave.

Vrzik

Stav 30.6.2019: V dolním patře dvě rozpadlá kamna, jedna postel bez matrace a bordel na zemi. Podkroví vypadá dobře (viz foto). Můj dohad je, že se v podkroví vyspí až 8 lidí. Může tam ale trochu zatékat, v severní části střechy jsou totiž díry.
Co se týče vody, tak pár metrů směrem ze svahu dolů je pramen. V čase návštěvy byl skoro vyschlý a trubka ucpaná (viz foto), ale prohrábnul jsem ho, trochu posunul trubku a voda tekla, ovšem pouze velmi malým proudem. Je třeba poznamenat, že v posledních týdnech vůbec nepršelo.

Vrzik

Nějak se nenahrály fotky obou pater, takže přikládám je zde.

Samkoh

potvrdzujem správu Pavla chodca Horvátha, objekt je síce staticky v poriadku, ale vnútri je najmä v zadnej časti bordel a smrad. Podkrovie som si nevšimol. V prednej časti boli ponechané nejaké núdzové zásoby. Palanda v prednej časti je v polorozpadnutom stave. Celkovo sa v prednej časti vyspia asi tak 2-3 osoby, v zadnej časti 0!, v podkroví neviem. Rovnako som si nevšimol ani piecku, ale je možné, že som ju iba pri rýchlej obhliadke prehliadol.

Daulagiri

To je obrovská škoda, chystám sa tu prespať už dlhšie, zdá sa že by som sa mal poponáhľať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma