Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nosičov deň

Diskusná téma K článku: Nosičov deň

Keď ma o pol šiestej ráno zobudí pípanie mobilu, neverím, že je možné, aby som svoje ubolené telo dostal von z vyhriateho spacieho vaku a donútil ho k akémukoľvek pohybu. Až po pár sekundách sa orientujem v priestore a čase. Som už tretí týždeň na Zbojníckej chate vo Vysokých Tatrách a čaká ma ďalší deň s vynáškou a prácou na chate.

Rudyc

Martin, vela veci je, ktore clovek nechape, ako mozu niekoho bavit. Potom to clovek vyskusa a moze sa stat, ze bez toho uz asi nevie zit :-)

Martin knor

Rad sa pohybujem v horach, aj si viem predstavit ze by som pracoval na chate, ale nosicov som nikdy nechapal. Ako pri kazdom zamestnani, aj tu sa daju zazit zaujimave prihody, ktore si rad precitam. Ale tento clanocek nebol o zaujimavej prihode.

Mirino

Krátky slovník slovenského jazyka

krosná -sien s. pomn. ručný al. mechanický stroj na výr. tkanín: tkáčske k.; bezčlnkové k.; krošňa -e ž. skrinka, kôš ap., kt. (na chrbte) nosili (vandrovní) remeselníci al. podomoví obchodníci: drotárska, sklenárska k.
Mirino

Pekne napísané. Normálne ma rozboleli kolená....
Len tie "krosná" mi tam nepasujú. Krosna v češtine znamená batoh s vokajšou kostrou, alebo je to len tá kostra s popruhmi. Potiaľto v poiadku. Takže to zoberieme z češtiny, "preložíme" do slovenčiny a krosná sú na svete. Lenže krosná v slovenčine sú predsa tkalcovský stav.
Nemala by to byť "krošňa" ???

TDD

Nezabudli sme?
Medzinárodný deň hôr - Medzinárodný deň hôr bol vyhlásený 11. decembra 2003 na Valnom zhromaždení OSN. Rozhodnutie vyplynulo z úspechu Medzinárodného roku hôr v roku 2002. Zvýšil celkové povedomie o význame hôr, inicioval vznik národných komitétov v 78 krajinách a podporil vytvorenie medzinárodného partnerstva pre trvalo udržateľný rozvoj v horských regiónoch známeho ako Partnerstvo hôr. Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo FAO koordinovala aktivity Medzinárodného roku hôr a venuje pozornosť tiež Medzinárodnému dňu hôr.

Adina

niet nad uzasny cajik tam vysoko v horach, nikde nieje taka dobra fazulovicka, cesnakovicka, a vsetky ...cky ako tam hore v horach. Za to Vam nosicom a personalu velka vdaka :-)

Mišo diviak

Ahoj VeroNika,
použijem Tvoj výraz "ach, škoda..." A že nosiť vynášky je ťažké...

VeroNika

Ahoj Mišo,pekný článoček, miesta aj ľudí dôverne poznám keďže som tam to leto bola ako brigádnička a veru je to ťažké, ale krásne živobytie. Ach škoda Duchyho, aj po skončení brigády sme s ním ešte pár krát vybehli na túry do Veľkej Fatry a teraz ho už niet...

Antenkar

Za mladších čias, sme ako dobrá partia nadšencov , vždy niečo zobrali so sebou z prichystaného tovaru, alebo niečo odložené cestou.My sme sa prestriedali. No Vás sme vždy obdivovali. Ale pobyt v tom prostredí , je balzám na dušu.
P.S.Pekný pohľad z druhej strany.

Misko79

super clanok a klobuk dole pred tymito nadludmi

Thailon

Peter61, nic sa nestalo. Tiez nesuhlasim s nazorom z 22:01. Staci si pozriet hzs.sk a pripadne sem tam spravy.

Peter61

Thalion, PREPAC, MYSLEL SOM PRISPEVOK o 22:01

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma