Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Treskúce ticho

Vladimir

zdravím Vás, no idú vianoce pokoja a lásky kedy sa má odpúštat ako som to všetko čítal tak som sa zabavil ved pre boha ved nejde o život najrozumnejšie slová tu napísal sučo plne sním suhlasím Offca teším sa na dalšiu tvoju fotku len by si mohla dat súradnice lebo mna najviac to zaujíma kde tá krasa je,brumo ved už sa tiež tolko nepaprč možno keby si si dal tej tvojej dobrej slivovice tak to foto "uvidíš" ostrejšie,:)prajem všetkým Hikingáčom prijemné prežitie Vianočných sviatkov!

Bruma

Ja nehororim celu dobu o fotaku, to bolo len okrajovo, ja stale hovorim o fotke.

Martinovic

este k tej neostrosti, doostrila si tu fotku pri zmensovani? lebo ked si ju zmensila z 20mpx na 738 bodov na sirku bez doostrenia aj ked tam nejaky pocit ostrosti bol mohol sa kludne vyparit :-, pekne sviatky

Offca

Ešte raz - aký môj postoj by Tebe osobne lahodil??? S 5D mám možnosť fotiť, momentálne dokonca inú možnosť nemám, fotiť ním budem. Publikovať (a niesť kritiku a robiť hanbu) alebo nepublikovať (ako napaprčené decko)?

Btw. mepochopiť môžeš niečo. Niečomu môžeš neporozumieť. Gramatická hračka. Nebudem Ťa za to džubať, aj keď by som mohla vďaka vysoko profesionálnemu a bezchybnému feelingu portálu.

Martinovic

nechapem preco sa chce niekomu teraz pred vianocami takto znervoznovat, zavidite ze niekto ma lepsi fotak ako vy? a co keby tam bol povedzme lepsi fotograf s obyc. kompaktom spravi zaujimavejsiu fotku no a co? chce si niekto kupit FF kupi si je to jednoduche, nevidim dovod rypat, ten prepal je normalka bez podexponovania a nasledneho tahania spodku v softe by to aj tak neslo spravit expozicne ok, zla reklama fotaku o com trepete?

Bruma

Vravi sa : Ži a nechaj žiť.
Asi si dostala od niekoho kritiku aku si v živote necakala a všetko bolo ok.
Ale naozaj si pozri /predstav pohlad na dom resp. sceneriu o ktorej som popisoval nazaciatku. a PORIADNWE si to predstav. Lebo ak si nepochopila jednoduchej veci, nepochopila si ničomu.
Nanaprčené decko? no to že sa hnevas vlastne nad ničím a to ako tu pises, som vycitil, že si nahnevana. Ale možem sa mylit, pretože text, ktorý čítam, tak jeho zvukovu stopu si vytvaram sam, text mi nepovie ako je to napisane, či v klude alebo rozrusenom hneve. :-)

Offca

Stavebná fa robí službu ľuďom, dotýka sa ich bezpečnosti
Ja fotením kajín robím službu max sebe, nikoho chybami neohrozujem.
Zlé prirovnanie.

Stále nerozumiem, prečo ma na základe môjho rozhodnutia - nepublikovať - označuješ za napaprčené usmrkané decko, keď sami ste mi vysvetlili, že robím tým foťáku hanbu. Dľa Tvojho názoru by som mala zaujať aký postoj, aby Tebe osobne lahodil?

Ja už svoj postoj mám. Prístroj si výsostne vážim za jeho služby. Dľa toho sa zariadim.

Bruma

No nepochopila si ma a nikoho, ktorí ti dal kritiku, Ale skusim inak:
Milaá Lucia, bola by si spokojna keby ti stavebna spol. takto nakrivo postavila dom, omietka splesnena, popraskana, zaklady naprd? No neviem neviem.
Predstav si ten pohlad z diakly ako by sa na to divala ty a okruh tvojich priatelov. a keby si si ppovedala svoje pripomienky stav.spolocnosti, ze je to nakrivo atd. a a Oni ti odpovedali, že sa stym nechceli babrat, tak neviem Ale asi ti vyhovuje byvat.
Nebud napaprcena ako usmrkane decko, ked ti niekto povie kritiku. Ja osobne lutujem, a je mi smutno, že nemam taku kritiku pri svojich fotkach... ktora by ma ešte viac nastartovala aposuvala dalej a dalej a ked ma niekto sprdne ako pises, no urcite by som nezdupkal ako ty tu pises, ze tu uz vkladat foto nebudel, ale zacal by som uvažovat nad tym, co mi dotycny chcel povedat. Dôvod je jednoduchy, ako v jedno lat. prisloví:
"Nadejem sa, ak nádej môže v čomkoľvek pomôct".
Pises o A6, pekne vozidlo, tiez by som si take zelal, ale je mi nanič, ked nevidim poriadne pred vozidlo.
No a na záver, ak som ta nas*ral, tak to mi je ľúto, ale moj umysel bol a je vzdy kritika ku fotke, Pisala si o tvojich modeloch: neviem co fotis, ale chcel by so vidied tvoju tvorbu a mozno zmenim nazor, moja tvorba je tu a cela, mozes si ju kludne pozriet a dat svoj nazor/kritiku. Co sa týka zaciatkov, tak to je tiež jednoduche: žiadne male dieta nevie od narodenia hned chodit na nočník, ale postupne sa to uči, tak je to aj s fotkami, nie kazdy ktorý si hned kúpi fotak vie fotit. Ale Ty si už mala nejake fotaky pred tymto modelom a jewdna z z modelov bola zkadlovka, a kedze budem narazat na začiatok predchádzajucej vety, tak mam za to že si už presla velmi dopredu. Ja tiež snivam o profi fotaku, ale kým som si nie isty poriadne v zaciatkoch, neurobim krok dalej.
Želam ti krasne a velmi prijemne sviatky.

Offca

Matuš, konštruktívna kritika je jedna vec, tú naozaj beriem. Rovnako som sa už vyjadrila, že beriem aj argument "nerob foťáku hanbu", keď naozaj krajinky "od prirodzenia" nefotím.
Ale aby sa niekto do mňa navážal len preto, čím fotíím, pritom nie je oboznámený s okolnosťami, to mi prekáža.
Ješitnosť, myslím si, sa mňa netýka.

Romčo

Offca veľmi rád tu uvidím aj ďalšie tvoje fotky z túry alebo len prechádzky prírodou :). Ja totiž na hiking chodím preto, lebo ma slovenská príroda a turistika veľmi baví, a ak hodnotím fotografie, tak vždy najprv podľa atmosféry, ktorou na mňa pôsobí, potom podľa celkovej kvality a osobitosti, a podľa miesta, odkiaľ je fotená. Nikdy však nehodnotím fotografiu podľa toho, s akou fototechnikou bola fotka zhotovená! Jednoducho to nepotrebujem... Je ťažké tiež čítať, že ak niekto má neviem aký drahý fotoaparát, tak má fotiť ukážkovo, profesionálne, a bez chýb, pretože robí zlú reklamu.
Prajem vám všetkým pekné vianočné sviatky a ak sa podarí, tak nejaké vianočné foto z hôr tu znova zaveste. :)

MatusM

Moje prve fotky (a mozno aj tie dalsie:) tu v galerke su tiez otras.
A podobnu, opravnenu a konstruktivnu kritiku by som k nim len a len privital, pretoze najma ta nas posuva vpred.
Vlastne by si mohla byt Brumovi vdacna, staci sa len trosku odosobnit a nebyt jesitna.

Rbr69

ahojky ahojky :D, fajne sviatky pokoja a mieru prajem ... dlhe to tu vlakno, tazko vsetko luskat ... takze len postreh, od amatera ... zavidim v dobrom fotak, ale nie fotku ... minimalne si zasluzi orez zhora/zdola, kompo nech zhodnotia ostatni, imho ja ho vsak nemusim, ozyvam sa len na mnozstvoprispevkov co mi k danej foto nesedia ... paci sa mi srdnatost a bojovnost offcy/(i ?) mozeme skor pokecat na fotostretku alebo na treku, takto je to tazky boj a dlhe prispevky ... SLNKO V DUSI

Offca

Už len dodám, pre Brumáčka, že začiatok bola kompaktná Minolta, ďalej 350ka, ktorá veľmi rýchlo prišla a veľmi rýchlo odišla, ďalej 50-tka, ktorá, priznám sa, že do dnešnej doby by mi stačila, no mám /dľa niekoho domnienok - bohužiaľ/ tú možnosť používať 5D.
Sam sa pozri do zrkadla a úprimne sa spýtaj, či dáš od toho ruky preč len preto, že ťa ktosi sprzdne! ..ak už vieš, čo ten stroj dokáže v akých situáciách.
S jedlom rastie chuť. A ja si nebudem tú chuť odopierať len preto, že som nedosiahla s 50-tkou strop. Kľudne a bez okúňania by som sa jej chytila kedykoľvek znova. No rovnako to môžem podobiehať a popredbiehať na 5D-čke.
Btw. doležitým sa snaží byť niekto, kto sa vozí na A6 (schválne A6 kvôli ich cielovej skupinke) a sám nevie prečo a načo. Ja ten dôvod na 5D mám, v dnešnej dobe dokonca nemám inú možnosť a zasa len zopáknem už naznačené - do prírody nebudem trepať dve hovädá len preto, aby som mohla pre všeobecnú spokojnosť cvaknúť krajinku amaterom a zverinec profikom.
V krajine napredovať sloními krokmi ambície nemám, kedže fotím to, čo ma zaujme a tak, ako ma to zaujme (kľudne aj porozmazávané .. s mojím sivým zákalom sa možno aj tak všetličo možné zleje :)) .. a aj s nahnutým domečkom, keď som v daný moment mala hlavu v takom náklone) a je pre mňa vedľajšie, akú to má dľa "regulí" kvalitu (ani môj vlastný zrak nie je najkvalitnejší a pôžitkárčim s tým v prírode plnohodnotne).. S PP sa paprať nechcem, pri fotení zverincu ani s filtrami a keď sa na to holt nedá pozerať, tak sa na to nedá pozerať a ďalej nič také ako deliť sa v tejto sfére nebudem.

Paradoxné aj tak je, že sa pozrieť na to dá, akurát pichá v oku čarovná formulka 5Dé. No môžem ja sať ľudí, čo preformulujú kritiku fotografie na kritiku ľudskej dôležitosti len preto, že ... že neviem prečo. Pritom by stačilo chmatnúť to do ruky a zistiť, že FF nenapomáha k tomu, aby mašinka fotila sama. Och bože, ako si niektorí ľudia .. ááá nič. Dobrú noc. Rada som vás niektorých nasala. Verím že dvojnásobne toho, ako ste nas*ali vy mna.

Suco

Veru veru ja tiež dúfam že tu ešte od Lucie uvidíme veeľa fotiek;) však dievčat tu veľa nemáme ;) tak netreba odrádzať aj tých pár výnimiek:) A pridávam sa k Lacovi, že funkcia delete by bola celkom fajn:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Takže sa rekonštruuje aj tento, ako to tu teda funguje.? Otvorený je tým pádom len cez víkendy ako väčšina, ktoré sú opravované?

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok